Zobacz pełną wersję : Zmiana grupy wiekowej sima wstecz.
edzia114
22.05.2008, 14:08
Chce tego z Ćwirów(ma jakieś imie na M. xP) odmłodzić, żeby był z Bella(przywołałam ją kodem) w grupie wiekowej dorośli. Bo nie chce Belli postarzeć do emeryta ;/ Czy jest jakiś sposób żeby sim odmłodził się o grupę wiekową? Najlepiej kodem.
Pewnie już gdzieś to było, ale najprościej wpisać AgeSimCheat On i kliknąć na Mortimera, wybrać mu grupę wiekową dorośli...
boolpropem można to zrobić, wpisujesz boolprop testingcheatsenabled true, wciskasz z shiftem na sima i wypierasz spawn...sim modern i tam później masz wiek set age czy jakoś tak, a jak nie ma w opcji sim modern to sprawdź inne
O, to Ageblablabla bardzo mi się przyda, można tym też postarzać, tak? Ale to wtedy tak natychmiastowo, bum!, czy trzeba czekać?
Ageblablabla postarzyć można natychmiast, natomiast boolProp wypełnia dni życia sima, tak, że można jeszcze wyprawić urodziny...
Aha. Zwykle wybierałam "Set to birthday" klikając boolpropowo z shiftem na tego, kto się ma postarzyć, ale jak widać są lepsze sposoby jak Ageblablabla ;)
W każdym razie mi pomogłeś, chociaż ja nie założyłam tego tematu :rolleyes:
Hondirenda
23.05.2008, 13:02
Można również insimenatorem. Gdy go nie miałam łatwiej było sim modernem, a Ageblabla nie używałam.
Hondirenda, jeśli chodzi o mnie, nie uciekam się do hacków, Insimenatora nawet w najgorszych przypadkach, więc dla mnie Ageblablabla jest naprawdę świetnym rozwiązaniem. Ale może edzia będzie wolała Insimenatorem? Edziu, co powiesz?
edzia114
23.05.2008, 17:44
Że wole kody. ;D
Przynajmiej nie zajmują mi kompa xP
Tylko mam problem z tymi kodami ;/
Bo po Ageblabla nie mam żadnej opcji na Montku,
A po boolPropieBlablabla ->spawn -> sim modern nic dalej się nie dzieje ;/
A może z shiftem? Altem? Ctrlem? Źle wpisałaś Ageblablablę?
edzia114
23.05.2008, 17:54
Skopiowałam żeby błędu nie popełnić.
Kliknełam z shiftem na Montku i były opcje tylko z boolPropu.
A jak robiłam tym sim modern to wyskakiwało okienko o błędzie, albo sim sie prostował, kryształ znikał, i znowu się zgarbił i kryształ wrócił. ;/
To może lepiej spróbuj z Insimenatorem?... :D
edzia114
23.05.2008, 18:00
A skąd go ściągnąć?
Chyba w SimPe idzie to zrobić, coś mi się tak zdaje.
Ale bardziej wole i tak kodem. ;/
Ja też wolę kodami, bo tak to nie wiadomo co się zepsuje, czy coś...
A kod, to można tylko boolPropa nadużyć.
Insimenatora chyba stąd:
http://www.insimenator.net/forumdisplay.php?f=89
Zarejestruj się, zaloguj i gdzieś tam jest.
Diamond Girl
23.05.2008, 19:02
a może ściągnij InSIMenator?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.