PDA

Zobacz pełną wersję : Dodatki do the sims 2

gemaro
24.05.2008, 15:04
Mam mały dylemat dotyczący dodatków w tej grze. Otóż zainstalowałem na początku podstawę, następnie kolejno instalowałem:
-Zwierzaki
-Cztery Pory Roku
-Podróże
-Czas wolny.
Zauważyłem, że np. po instalacji "cztery pory roku" zostałem poinformowany, gdy uruchomiłem grę o tym,że "zwierzaki" odinstalowały się (na dysku normalnie zostały pliki)
To samo było, gdy postanowiłem na to wszystko zainstalować Podróże. Po uruchomieniu simsów już na początku zostałem powiadomiony, że dodatek Cztery Pory roku został odinstalowany. I tak samo było z Czasem wolnym.

Chciałem się dowiedzieć, czy tak ma być. Tzn. czy te dodatki nie "nakładają się na siebie". Myślałem, że np. mając zwierzaka, mogę grać sobie w czterech porach roku i do tego wybrać się na wycieczkę...

Rocket
24.05.2008, 15:10
czy przy instalacji pierwszego dodatku aktualizowałeś grę? tj, po prośbie instalatora, włożyłeś 4 cd ect?

Ilona
24.05.2008, 15:12
a z jakiego dodatku uruchamiasz gre?Bo widze,ze masz czas wolny,to powinienes z tego i wtedy mozesz isc latem z psem na piesza wycieczke

gemaro
24.05.2008, 15:28
Grę uruchamiam z dodatku Czas Wolny. Gdy go włączam otrzymuje następujące komunikaty:

Dodatek the Sims 2 Cztery Pory Roku został odinstalowany. Jeśli będziesz kontynuować, wszystkie dane związane z pogodą zostaną usunięte z otoczenia

oraz

Dodatek the Sims 2 Podróże został odinstalowany. Jeśli będziesz kontynuować, wszyscy simowie powrócą z wakacji i otrzymają refundację za wszelkie zakupione domki letniskowe.

Na koniec próbowałem stworzyć rodzinę i zobaczyć, czy mogę stworzyć np psa. Jednak nie było to możliwe. Przycisk "pieska" był nieaktywny i poinformowano mnie, że dodatek the Sims 2 zwierzaki nie jest zainstalowany.

Ilona
24.05.2008, 15:31
no to przylaczam sie do pytania Rocket,czy instalujac pierwszy dodatek zaktualizowales gre?

gemaro
24.05.2008, 15:36
Nie. Nie robiłem tak. Było to tak. Zainstalowałem the sims 2, następnie instalując zwierzaki po instalacji komputer poprosił o włożenie 4CD the sims 2, lecz po włożeniu płyty instalator nie reagował. Żeby nie stracić instalacji dodatku po prostu zrestartowałem komputer aby to ominąć. Robiłem tak z każdym instalowanym dodatkiem

Ilona
24.05.2008, 15:50
no to masz juz odpowiedz na swoje pytanie,instalujac pierwszy dodatek trzeba zaktualizowac gre,bo inaczej nie bedzie chodzic,sprobuj patchem,poczytac na ten temat mozesz tutaj
http://forum.sims2design.pl/forum/showthread.php?t=555

i jeszcze przeczytaj sobie to
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=40611

gemaro
24.05.2008, 16:01
Może wina leży w instalacji. Tzn. Podstawową wersję mam w języku angielskim (to nie jest mulitlanguage-w instalatorze mam tylko Engish albo Espaniol) a wszystkie dodatki są w języku polskim i może dlatego nie chce się aktualizować ani wkładając płytkę ani ściągając patche...

Rocket
24.05.2008, 16:22
bez aktualizacji dodatki nie połączą się za chińskiego boga. ale wydaje mi się, że podstawa powinna zaktualizować się bez względu na język. czy 4 płyta jest w porządku?

gemaro
24.05.2008, 16:25
Tak. To jest bez problemu. Świadczy o tym, że się instaluje z 4CD bez żadnego błędu itp.

olka1945
27.05.2008, 08:13
a oco chodzi z tymi patchami bo miałam taki sam problem gemaro i zresetowałam komp i gra dziaała a teraz nie moga zainstalować zwierzaków

brzos
27.05.2008, 08:37
I znów ona... ^^
Patche usuwają większość błędów w grze.
A z resztą, wydawało mi się, że nie możesz zainstalować Czterech Pór...