Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z dodatkami

szoker
24.05.2008, 15:53
Witam ! mam problem z the sims 2... otóż kiedyś grałem w tą gre, mam 3 dyski C , D i E na C zainstalowałem the sims 2 i apre dodatkow na D zainsatalowalem pare innych dodatkow a na E jesszcze pare innych czemu ? bo nie miałem miejsca na C xD ,po jakims czasie znudziła mi sie gra i odinstalowałem dodatki niektóre przez Dodaj lub usuń porgramy, a niektóre ręcznie ( lewy i usun) teraz chciałem zagrac od nowa mam oryginalną płytę the sims 2 i orginalny dodatek ( swiezy od brata narzeczonej ) ( dodatek to kuchnia i łazienka ) i zainstawlowałem the sims 2 zdziwiłem się tym, że nie mogę otworzyć, za 2 razem wyświetlił mi się błąd -uruchomiona została niewłaściwa werscja gry the sims 2. Proszę uruchomić i kropka... zainsatalowałem dodatek kuchnia i łazienka wystrój wnętrz i nadal to samo tylko, że przy przed kropką w błędzie jest taki oto znak "\". Dodam, że wcześniej miałem główne the sims 2 na C, teraz mam na E. Wcześniej miałem dodatki do Wakacji, a teraz mam tylko the sims 2 i dodatek z kuchnią i łazienką. Czy da sięcoś zrobić żeby to działało ? mam Geforce 6800 FX 512 ramu athlona 2500 +. Nie instaluje następnych dodatków poniważ nie mam wystarczającej ilości ramu...

Björk
24.05.2008, 16:02
Chłopie - nigdy nie usuwa się programów w sposób kasuj folder!!!
Zawsze używaj "dodaj/usuń programy"...
Bo potem masz takie problemy.
Gra myśli teraz że są zainstalowane dodatki i z nich Ci każe uruchamiać...
Ale jest na to sposób. Trzeba wyczyścić rejestr windows (regedit - w wierszu polecenia), ale skoro się nie znasz na komputerach (wnioskuję ze sposobu usuwania programów0 to lepiej nie ruszaj się za to...
A jeżeli się jednak znasz, to w rejestrze wyszukujesz słówko "Sims" i usuwasz wszystko... Ale jeżeli popełnisz błąd możesz stracić Windowsa i wszystkie dane!!!!
Ostrzegam...
Albo możesz sformatować dyski - wykasowuje wszystkie dane (rejestr także).
Albo zainstalować wszystkie dodatki, które miałeś, w tej samej kolejności, w jakiej poprzednie...
Pozdrawiam i powodzenie :D

szoker
24.05.2008, 16:26
hmm, ale jest w tym jedno ale... poniewaz gre uruchamiam z dodatku następnego czyli z tego najnowszego - lazienka i kuchnia wystroj wnetrz... wiec wydaje m isie ze nie powinno byc takiego problemu... ale wszedłem w rejest - ea games/ i wykasowalem wszystko z the sims... treaz robie reinstal podstawowej ... zobaczymy co z tego będzie :P

Rocket
24.05.2008, 16:28
ech, ech...
do czyszczenia rejestru możesz użyć programu RegCleaner, acz nie wiem czy w tym wypadku podziała...
po zainstalowaniu wybierasz narzędzia-> czyszczenie rejestru -> wykonaj wszystkie wyżej wymienione. i usuwasz. nie gwarantuje sukcesu.

szoker
24.05.2008, 16:32
dobra wszystko jzu działa dziekuje Ci bardzo ;)