Zobacz pełną wersję : Windows XP SP3 = błąd ?
fortuna94
24.05.2008, 16:35
Dziś zainstalowałem Service Pack 3 do Windowsa XP(wiem, popełniłem błąd xD), gdy chcę włączyć Simsy pojawia się na chwile logo gry i dalej nic się nie dzieje.
Próbowałem przenieść Downloads - bez poprawy, potem przeniosłem całe EA GAMES z "Moich Dokumentów" - też bez poprawy.
Macie jakieś pomysły czy mam zainstalować od nowa Windowsa? :(
EDIT: Ktoś wie co z tym zrobić ?
nie mam pojęcia, zainstaluj grę jeszcze raz
Monitkowa
24.05.2008, 17:20
Nie no co ty...
Nie musisz robić reinstalki systemu przez simsy ;)
Wiesz, serwis pack 3 jest pod Vistę i pod XP osobno, upewnij się czy nie masz zainstalowanej wersji dla Visty ;)
fortuna94
24.05.2008, 17:24
SP1 dla Visty nie zainstalowałby się pod XP xD (Vista blee xD)
Spróbuje odinstalować to przez Panel Sterowania -> Dodawanie lub usuwanie programów, może się uda xD (teraz zauwazyłem ze jest tam taka opcja xD)
jeżeli coś się nie uda, mam w domu 2 kompy więc pojde na drugi jakby co xD
EDIT: Niby się odinstalowało, teraz muszę uruchomić ponownie, ale się boje... XD wydaje mi się że system sie juz nie wlaczy ...
EDIT: BUUUU miałem racje nie włączył się :( musze jutro format zrobić
Dobrze ze mam 2 kompy w domu xD
XP SP3 testowałem u mnie i nie sprawiał żadnych problemów, zarówno z aplikacjami zainstalowanymi przed jak i po jego wgraniu.
Tak samo nie było problemu z jego odinstalowaniem...
Więc musiałaś mieć w systemie coś co ingeruje w oryginalne pliki systemu (zmiana stylu/wygladu windowsa?), ew. zwykły pech...
btw. Pomijając fakt, że w przypadku słabszych maszyn SP3 bym polecał - u mnie na mojej dwurdzeniówce za wiele wydajności nie przybyło, jednak na leciwym lapku - i owszem.
fortuna94
24.05.2008, 18:10
Moj komp nie jest az tak wolny, (1.5GB RAM, dwurdzeniowy Athlon 4200+) ale ten drugi to masakra, na maxa wolny xD
Ja zawsze mam pecha więc się nie zdziwiłem ze mi się nie włączył, jutro zainstaluje XP ale nie będę instalował SP3 (SP2 mi wystarczy xD)
Dzięki ze kilka osob starało się pomóc ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.