PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z czasem - czas się wydłuża!!!

Ayla
26.05.2008, 16:41
Mam problem: co jakiś czas w moich simsowych domkach coś dzieje się z czasem. Po prostu zegar zwalnia! Każdy czas (normalny i dwa przyspieszone) są dwa razy dłuższe! Natomiast simy robią wszystko tak jak zawsze. Efekt jest taki, że noc trwa tak długo, że każdy sim wyśpi się trzy razy a energii starcza im na pół dnia i jak wracają z pracy to idą prosto spać, bo wszystie potrzeby obniżają się normalnie, tylko doba się ciągną!

Czy ktoś coś takiego widział?

Jak na razie, to jedynym sposobem jest wyprowadzenie rodziny na zupełnie nową parcelę. Ale ja mam tych rodzinek sporo i bardzo mnie wkurza budowanie cały czas od nowa! Wprowadzenie rodziny ponownie na tą samą parcelę nic nie zmienia. Więc to trochę tak, jakby błąd dotyczył parceli (?).

Problem pojawia się losowo, nie zauważyłam żadnego związku między tym błędem a na przykład liczbą simów, dzieci, dodatków, itp.

Grę mam oryginalną, wszystkie możliwe dodatki.

Dodatków z netu mam niewiele, bo nie lubię. Sprawdzałam czy to nie one, ale problem z czasem wystepuje niezależnie od tego, czy dodatki są, czy też nie.

Proszę mi nie proponować wyrzucenia dodatków (bo już to sprawdzałam), reinstalki (bo już to sprawdzałam) ani zakupu nowego komputera (bo mam dobry).

Czy w ogóle można coś na to poradzić???

brzos
26.05.2008, 16:58
To raczej błąd gry.
Ale na pewno czas przyśpiesza?
Minuty mijają tak jak nasze sekundy, godziny jak minuty?
Może tobie się tak wydaje?

Kicia
26.05.2008, 17:06
Może tak jak napisała (?) Dajama Tobie tylko sie wydaje? Może wpisz kod setHour [godzina] i może to coś naprawi?

brzos
26.05.2008, 17:09
Kicia, co ma znaczyć to "(?)" przed moim nickiem? ;)
I dopowiem jeszcze, że wpisując setHour musisz w miejsce godziny wpisać ją pełną, np. setHour 23, a nie setHour 23:25 :)

Ayla
28.05.2008, 11:05
Naprawdę zegar w simsach zwalnia. Zmierzyłam to stoperem :((( Normalnie simsowa minuta trwa u mnie w prawidłowym domku 1,30 sekundy a w takim z błędem wydłuża sie do 5 sekund!!! Jedna minuta jest pięć razy dłuższa niż powinna! A simsy nie zwalniają, tylko robią wszystko tak jak zawsze :( Tak nie można grać :( Ten kod, który podajecie, to od czego jest? Od ustawiania manualnie godziny w grze?

juka
28.05.2008, 13:15
sethour (godzina) - np. sethour 19
ustawia godzinę jak napiszesz 19 to będzie 19

kubuss
28.05.2008, 14:12
Może odinstaluj grę i zainstaluj ponownie :/

martusia_re2
28.05.2008, 18:17
Kubuss ma chyba rację. Ja bym też zrobiła deinstalkę. To jest błąd gry. Wg. mnie mało prawdopodobne jest to że to jest spowodowane dodatkami z neta :)

brzos
28.05.2008, 18:47
Kubuss, martusia_re2 czytaliście post Ayli?

(...)Dodatków z netu mam niewiele, bo nie lubię. Sprawdzałam czy to nie one, ale problem z czasem wystepuje niezależnie od tego, czy dodatki są, czy też nie.

Proszę mi nie proponować wyrzucenia dodatków (bo już to sprawdzałam), reinstalki (bo już to sprawdzałam)(...)

figa
28.05.2008, 20:19
Ayla nie wiem czy to w tym konkretnym przypadku pomoże ale spróbuj wbić w konsoli kod:
slowmotion 0