PDA

Zobacz pełną wersję : Zła jakość ciuchów po pewnym czasie

Hondirenda
12.06.2008, 13:46
No właśnie! Od kilku tygodni męczy mnie ten problem!
Otóż pierwszy (A może, któryś z koleji, ale zauważony jako pierwszy?) raz gdy simka opalała się na wyspie Twikki w kostiumie kąpielowym. Kostium po kilku godzinach ,,przyrósł" jej do ciała! Zrobił się taki nie wyraźny... Przebrałam simkę w maxisowski strój tancerki huuula, ale po pewnym czasie spódnica stała się ,,lepka" i posklejana. O zgrozo! Stroje NPC'ów również stały się nie wyraźne! Wyspiarka miała na spódnicy deseń w kwiatki, lecz zmienił się on w morskie fale! Myślałam, że to błąd w grze, lecz myliłam się.
Za drugim razem gdy wprowadziłam rodzinkę do Kwitnacych Wzgórz stało się to samo. Babka miała bluzke z neta, która byla ładna i wyraźna. Chłop miał coś maxisowskiego na sobie. Właśnie robiłam zdjęcie. Po zrobieniu zdjecia kobieca bluzka zniekształciła się. Cekiny na niej zmieniły się w szare kropki :( .
Powiedzcie mi coś o tym wydarzeniu. Czy wam też się tak zdarza?

avenly
12.06.2008, 13:50
To chyba problemy z kartą graficzną...

Souris
12.06.2008, 13:51
ja też tak mam jak Hondirenda a kartę graficzną mam dobrą

Exist
12.06.2008, 13:53
Ja mam tak, że w np. Body Shopie przy ciuchach z neta. Jeśli jakiś ma wyraźną koronkę u góry [taki golf w koronkę mam] to kiedy robię oczy [kolor, makijaż] to one są wyraźne, a wzorek na bluzce nie. Albo włosy mają czasem niewyraźne pasemka.
To wina karty, niestety.

Souris
12.06.2008, 13:55
u mnie w warsztacie wszystko jest bardzo wyraźne no i w grze też tylko jak gram dłużej niż godzinę to mi się zniekształca ubranie a jak je zmienię w szafie czy coś takiego to wszystko dokładnie widać tak jak wcześniej

dareczka84
12.06.2008, 14:03
U mnie też tak jest, wzorki zlewają się w kolorową plamę, nie widać szczegółów. Tak samo z włosami, chyba trzeba się przyzwyczaić. Wina grafiki na bank.

Owieczka ^^
12.06.2008, 14:23
też tak miałam, w ustawieniach gry były włączone wysokie detale tekstur jednak po jakimś czasie wszystko było rozmazane... dałam na najniższe detale, potem znowu na najwyższe i jak naradzie wszystko jest ok... ;)