Zobacz pełną wersję : Dziwna opiekunka O_o
KannaNeko
15.06.2008, 20:39
Jeśli był już taki temat, to bardzo przepraszam, ale mam problem... Otóż mam sim-rodzinkę, składającą się z matki i dwóch małych córek. Matka pracuje w nocy, więc zamówiłam opiekunkę... No więc sim-mama jest w pracy i przychodzi opiekunka. Niby wszystko ok, przyszła, załatwiła potrzebę w toalecie.. xD Miałam w domu parę zepsutych sprzętów. Opiekunka zaczęła więc... wszystkie po kolei naprawiać! O_o Później umyła mi wszystkie blaty w kuchni, wymyła naczynia i wyniosła śmieci... Wy też spotkaliście taką pracowitą opiekunkę? ;]
Mi nigdy niczego nie reperowały, ale opiekunki, gen. kiedy nie mają nic do roboty przy dzieciach to dbają o dom. U mnie głównie sprzątają i robią ciasta.
Czyli w sumie taka opiekunka to 2w1, ba! 3w1 :)
opiekuję się dziećmi, sprząta, naprawia sprzęt
Dlatego szkoda, że nie można ich zamawiać na calutki dzień..
Ale nie oszukujmy się, potrafią być okrutnie denerwujące. Zwłaszcza, kiedy ledwie TS2 wyszło - przed patchem one były okropne ;)
KannaNeko
16.06.2008, 10:41
Najlepiej by było dodać do jakiegoś dodatku pracę 24 h na dobę ;] Wtedy opiekunka byłaby pewnie cały dzień :D
U mnie opiekunkim sprzątają, bo to ich w sumie część roboty. Nianie też muszą gotować:) Ale dziećmi sie wogóle nie zajmują.
A u mnie to są okropne opiekunki: moja simka poszła do pracy i zostawiła dziecko pod opieką niani. Niania posiedziała 1 godz. (czas simów, czyli jedną min. na nasz) i sobie pojechała i zostawiła dziecko same a zanim moja simka wróciła z pracy to przyjechała opieka społeczna i zabrała dziecko. :(
KannaNeko
16.06.2008, 12:48
A u mnie to są okropne opiekunki: moja simka poszła do pracy i zostawiła dziecko pod opieką niani. Niania posiedziała 1 godz. (czas simów, czyli jedną min. na nasz) i sobie pojechała i zostawiła dziecko same a zanim moja simka wróciła z pracy to przyjechała opieka społeczna i zabrała dziecko. :(
Każda Twoja opiekunka tak robi?
Niektóre,ale już miałam kilka takich przypadków.
Moje opiekunki są strasznie wnerwiające!
Mi zamiast wszystko sprzatać i inne takie rzeczy to mi wszystko psują :((
A moje opiekunki nie zajmują się dziećmi tylko biorą prysznic, oglądają telewizję albo grają na komputerze xddd
KannaNeko
16.06.2008, 14:11
Hmm, kiedyś miałam taką sytuację, że opiekunka usiadła przed TV i aż do przyjazdu rodzica nie ruszała się... Nawet nie mrugała oczami O_o Nawet, gdy moja simka ( Megan ^^ ) wróciła, to ona ciągle tam tkwiła... Masakra, musiałam ją usunąć kodem boolprop bo się nie dało inaczej...
KannaNeko
16.06.2008, 14:20
Tak, tylko że wtedy myślałam, że to totalnie nienormalne... Jakieś 3 lata temu.. :)
u mnie do dzieci opiekunka jest wporzątku,ale gdy już dziecko spi a ona jest głodna to idzie wkłada jedzenie do pieca i idzie TV ogladac a w tym czasie cała kuchnia sie spaliła no popiół już moja simka musiała sprzątać. ;/
Dżiglipaff
16.06.2008, 15:17
Najlepiej by było dodać do jakiegoś dodatku pracę 24 h na dobę ;] Wtedy opiekunka byłaby pewnie cały dzień :D
kiedys w jednej rodzinie nie chciało mi sie W OGOLE zajmowac dzieckiem i cały czas dzwoniłam po opoekunke, bywało, ze w domu były ich aż 2 czy 3 ^_^
potem dzieciak miał mniej niz 10 kontaktow z rodzicami, a z opiekunka 100 ^_^ [długich i krotkich]
Czasami trafiają się dobre opiekunki a czasami wkurzające :o Najlepiej jest jak opiekunka zajmie sie dzieckiem i moze upiec ciasto :P Jednak najgorzej jak się plączą simom pod nogami blokując ich, i nie chca sie zajmowac dziecmi...
karolina583
16.06.2008, 15:35
U mnie jak wróci mama simka ta opiekunka nie chce ode mnie wyjść :( :( :(
u mnie kiedyś opiekunka podpaliła kuchnie i sama spłonęła bo nie uciekła od ognia a innym razem, zrobiła siku na środku mojego salonu i poszła do domu...
U mnie większość opiekunek woli sobie pooglądać telewizję albo pograć niż zajmować się dzieckiem. Nie mówię, że w ogóle tego nie robią, ale dość rzadko. Denerwujące jest też to, że np. dziecku chce się spać a ona się z nim bawi xD
Mam to samo.To normalka :)
KannaNeko
17.06.2008, 10:24
Kiedyś dziecko miało potrzebę - no, chyba sami wiecie jaką ;] - a opiekunka tego nie zauważyła i zaczęła go... karmić O.o Biedne dziecko, naprawdę mu współczułam...
Glupio, ze nie odbierajá telefonów i nie uczá dzieci mówi, chodzic i korzystac z toalety.
Kiedys zamrowalam te idiotké (do dzis já mam!) dalam jej krzeslo, lodówké (opycha sié chipsami) toaleté, prysznic i lózko. Radzi sobie! Ale nie moze wyjsc... To nie koniec! Choc nikt (niby) nie zajmuje sie dzieckiem, to ,,Opieka Niemila" nie przychodzi!!! :D
Ilona-Milka-simka
19.06.2008, 21:25
u mnie taqka nie jest zawsze jak przychodzi to się zleje na podłoge dziecko beczy a ona nic
OlaBernacik
29.06.2008, 11:43
A umnie sprzątacz się kąpie w basenie a gdy ma jeszcze z 20 min simsowych do zakonczenia pracy t o wychodzi sprząta 1 rzecz i mówi że jest już póżno ;-p
Hmm...
Sposoby na niedopelniajáca obowiazków Nianké/Pokojówké/Ogrodniczké itp.
Sposób 1. Zabic ja przez zamurowanie
Uwaga! Nie robic tego kiedy Nianka opiekuje sié dzieckiem a twojego sima nie ma w domu, oraz kiedy nie chcesz sie nad nimi znécac
Sposób 2. Zwolnic já. Przyjdzie inna (o ile zadzwonisz), moze lepsza
Uwaga! To zalecany sposób rozwiázania takiego problemu. Nie ma zlych uwag. Czasami jednak zdarza sié ze przyjdzie z porotem ta sama, wiéc trzeba próbowac.
Oto odpowiedz na wasze pytania :D
Ilona-Milka-simka
16.09.2008, 19:29
U mnie nigdy nic dobrego nie robi albo drażni się dzieckiem albo mi syfi w domu albo mi wyjada zapasy z lodówki
Kaska117
17.09.2008, 19:48
Mi opiekunka kiedyś wyjęła dziecko (niemowlę) z kojca i położyła na podłodze, a sama poszła grać na komputerze. Potem mi dziecko zabrali.
lady_alexandra
18.09.2008, 10:20
U mnie opiekunki nigdy nie naprawiały sprzętów :D za to zawsze się kąpią w basenie, oglądają telewizję, potem idą zrobić siusiu i biora kąpiel w wannie. Zazwyczaj gdy dziecku trzeba zamienić pieluchy to one je karmią a pieluszki zemienae są jak dzieck leży w nich dwie godizny.
Ale to zalezy od opiekunki, jest jedna, ma męskie imię :| ta ta jest do kitu, ale jest taka z włosami do ramion i ona piecze ciasta. A taka inna jeszcze zaczyna robić jedzenie a potem idzie do dziecka i zawsze jest pożar :D
Alusiaczek
19.09.2008, 18:31
Tak.Ja mam 4 małych dzieci bo nawpisywałam kodów na blizniakii.I ten moja simka pracowała na popołudnie wiec zamówiłam opiekunke.Moja simka przed wyjsciem do pracy zawsze sie myje poniewaz ma takie przyzwyczajenie.I własnie zepsuł sie mi prysznic.Nie mogłam juz wezwac majstra ani sama go naprawic poniewaz było juz za pozno.I moja simka pojechała a opiekunka naprawiła go.
Ja mam normalną opiekunkę, dobrze sobie radzi z dzieciakami. ;D
sympathique.
21.09.2008, 12:13
Ja się bardzo boję opiekunek, od kiedy jedna z nich podpaliła mi dom i sprawiła, że dziecko miało bardzo niską aspirację... Zawsze mama rzuca pracę, gdy pojawia się dziecko.
Moja opiekunka zawsze mi sprząta i niezgodnie z tym co pisali parę lat temu w poradnikach - nigdy nie wymiotuje i nie zostaje u mnie forever. Raz pozegnałam ją gdy trzymała moje dziecko na rękach i... ZABRAŁA JE ZE SOBĄ xD
u mnie to one są jakieś porąbane... jak moją simką ide do dziecka to ona leci tam pierwsza i mi je zabiera i idzie niby cuś robić a głupia schodzi na dół do kuchni, kładzie dziecko na podłodze i idzie coś gotować O.o i przy tym jaki syf robi w dodatku wszystko psuje i jeszcze mi od niej błędy wyskakują OO.oo
u mnie choć byłam w Weronie przyszła opiekunka-kosmitka i zamiast chodzić zaczeła latać jak duch!
NekoTemari
29.09.2008, 10:51
U mnie opiekunki mają niezwykłą umiejętność do wywoływania pożarów...
sympathique.
12.10.2008, 19:01
A u mnie ostatnio nie przychodzą na czas. Biorę opcję terminarza,a one przychodzą 1 h później i Simy się spóźniają do pracy :(. Co robić?
U mnie jest tak,że opiekunka przychodzi 1h wcześniej,a dziecko najczęściej wtedy śpi,więc owa opiekunka sprząta.Mama wtedy ma czas dla siebie.Nigdy nie miałam żadnych szkód spowodowanych przez opiekunkę.
Najczęściej jednak mama przestaje chodzić do pracy całkowicie oddając się macierzyństwu ;-) .
Opiekunki bardzo, często tak robią. Dzieci śpią a im się nudzi. Ja mam zawsze taką pracowitkę. Zawsze dostaje 100$ napiwku. :)
ultraviolence
12.10.2008, 20:33
A u mnie ostatnio nie przychodzą na czas. Biorę opcję terminarza,a one przychodzą 1 h później i Simy się spóźniają do pracy :(. Co robić?
Też tak miałam, ale łatka do OŻ naprawiła problem :)
Mała-ja też.Najpierw wyprząta mi cały dom,nakarmi dziecko ono pójdzie spać,a gdy już nie ma co robić to ogląda telewizję,a ostatnio mi się zdarzyło (1 raz),że opiekunka czytała książkę x).
Analisse
17.10.2008, 21:04
U mnie opiekunka w pewnej rodzinie:
- zaczyna szykować jakieś jedzenie i nigdy tego po sobie nie sprząta
- jeśli mój sim ma jakieś talerze na stole, czy tam jedzenie w przygotowaniu to weźmie to i sprzątnie (czemu po sobie nie może?)
- czasem wyczyści wc i prysznic
- ogląda tv lub siada przeg komputer i gra
- zamiast zająć się dzieckiem to zajmuje się czymś innym
w innych rodzinach też się czasem to zdarza, ale w tej to codzienność
u mnie opiekunki sprzataja ale nic pozatym nawet dzieckeim sie za specjalnie nie zajmuja.
krzysiek200
05.01.2009, 12:45
u mnie gdy mam drzewko z kasą ciagle ją kradnie, ale lokaj jest gorszy 9 razy wywołał mi pozar
ja jak zostawiam małe dziecko z opiekunką, to dziecko ma czasami np. głód cały czerwony, a ona go i tak nie nakarmi. a tak to sprząta i robi jedzenie, które i tak potem wywalam ;/
U mnie opiekunki biorą dzieci i kładą do łóżka kiedy mają energie na maxa . Tylko raz zrobiły ciasto i podała do jedzenia .
U mnie bardzo często opiekunki, że tak powiem są "tępe" czyli kiedyś spaliły mi kuchnię pożar przeszedł na stół z krzesłami (ponieważ to był ciasny dom) zapaliło się potem biurko na szczęście ogień nie doszedł do malucha ale gdy mój sim wrócił z pracy to sam spłonął, bo telefon był w strefie ognia i sam ugaszał i died a dziecko zabrali CI z opieki społecznej, a PANI opiekunka z taką opieką niech idzie tundry pilnować ( tundry - terenu gdzie nie ma co się zapalić ani nikt nie może spłonąć). Pozdrawia:
Ja raczej nie mam pożarów wywołanych przez opiekunki. I mnie nie zajmują się dziećmi zwłaszcza noworodkami. Kiedyś nakarmiła dzieciaka i położyła je w kuchni na podłodze jak przedmiot a sama poszła oglądać TV!
fajniutka
06.01.2009, 14:39
u mnie sprzata, oglada telewizje, czyta gazete. I dzieckiem mym opiekuje sie bardzo dobrze!!!
a gdy mam male dziecko to prosze ja o jedzenie i zawsze da:D.
Ami-NaNa
12.01.2009, 17:08
To ja miałam taki przypadek zamówiłam opiekunkę (Miałam dwoje dzieci jedno noworodek a drugie małe dziecko) Nakarmiła noworodka położyła go w kuchni na podłodze (drugie dziecko siedziało w foteliku i śmierdziało od niego< bo załatwiło się>)A opiekunka wyciągała cały czas butelki.. O.x całą kuchnie miałam w tych butelkach..( a simka spała a sim w pracy był) I musiałam zwolnić opiekunkę... Dziwne to było... xD
Rosemarie
12.01.2009, 19:05
U mnie raz było tak,że opiekunka zamiast zająć się dzieckiem-sprzątała,a potem skapnęłam się,że coś jej blokowało drogę i niemogła dojść do kojca ;d
madusiaX
23.01.2009, 10:20
U mnie zazwyczaj fajne opiekunki są np. wczoraj do dziecka zamówiłam jedną i przyszła i najpierw zrobiła siusiu poczym umyła kibel, potem się wykąpała poczym umyła wanne, dziecko przebrane i najedzone spało w kojcu, a babka ugotowała obiad "kotlety wieprzowe" i dwa talerze zjadla sama a reszte wywaliła :)
Mnie denerwuje, ze te opiekunki są takie stare.
Na szczęście w the Sims 3 opiekunki będą mogły być nastolatkami.
Ciekawe jakie wtedy przeboje będą z nimi? Będą pewnie cały czas na telefonie wisiały :)
U mnie przeważnie opiekunki wszystko czyszczą, siedzą na komputerze, oglądają telewizję i wyżerają wszystko z lodówki :).
A u mnie ... opiekunka brała prysznic, spała w łozku moich simow o.O Juz nie wspomnę, ze gotowała ciągle indyki i kotlety i ogolnie przeszkadzała zamiast zająć się dzieckiem... Ehh :(
Program dnia mojej opiekunki w Weronie:
- wyrzuca mi śmieci,
- myje czasami talerze,
- włącza telewizor i idzie gdzieś, a go nie wyłącza -.-,
- komputer, szczególnie blog o hobby,
- MUSI się pobawić ze szczeniaczkiem.
A małe dziecko nienajedzone siedzi w swoim pokoju.:(
Invidia Semper
24.01.2009, 13:36
U mnie opiekunka codziennie robi placek jagodowy:D Jak jest basen to w nim pływa, a potem chodzi po domu w stroju kąpielowym(biedne dziecko:P) Dzieckiem się nie umie zajmować, jak mały ma potrzebę to opiekunka go wsadza do kojca:D
Monitkowa
24.01.2009, 14:05
Ta z opiekunkami to ciągle :}
U mnie normalnie się rozgościła, zwolnic się nie chciala
aluminium.
02.03.2009, 17:26
Ja zawsze mam takie.
I fajnie jest ;D
Marzyciel
02.03.2009, 19:59
Ja lubilem te wariactwa opiekunek xDD, ale od kiedy zainstalowalem RiO to juz takie smieszne nie sa :(
Leshawna
07.03.2009, 17:43
ale od kiedy zainstalowalem RiO to juz takie smieszne nie sa :(
Dlaczego? Zrobiły się takie poważne? Nie gadaj, że nagle w RiO zaczęły się opiekować dziećmi.:O
Ha!
Ja zrobilam juz kompletne zamieszanie.
Znacie Sergiuszke Desperatke?
Albo Karen Gast?
Obydwóm:
- Zmienilam wyglad
- Twarz
- Charakter
- Imie (Sergiusz - Sabrina, Karen - Caroline)
I jeszcze jedno - mam dosc tych glupot - wzielam 'Make selectable' i po klopocie!
Kontroluje te kretynki ;)
Jakby co kresle interakcje...
Leshawna
07.03.2009, 18:17
Alisha, wymiatasz xD.
Landrynka
08.03.2009, 18:02
Moją ulubioną opiekunką jest Klara Lawson! :D To (sorry, brzmi jakby była rzeczą :P) miła, kobieca emerytka, która kocha gotować moim bliźniaczkom od najmniejszych lat :). Pewnie dlatego Gabryśka była taka tłusta :D. Sprząta, opiekuje się dzieciakami. I w ogóle ma znajomości :D. Lubię ją. Ale naprzykład Sergiusz jest beznadziejna(y:P). Nie wiem od czego to zależy?
I jeszcze jedno! :D
Niebawem skoncze moja komedie o niankach - i pokaze wam sytuacje:
Nianka wyjmuje niemowle z hustawki z netu.
Trzyma ja nad jej glowa i troszke z tylu, kuca i dopiero kladzie dziecko na ziemi.
O_o WTF?! :D
Raz miałam fajną opiekunkę, robiła co trzeba.
Inna zaś nie zajmowała się dzieckiem więc chciałam ja zwolnić. Niestety nie było opcji zwolnij, tym sposobem Henryka jakś tam prawie zamieszkała z moją rodziną. Wużerała z lodówki, okupowała wannę... Gdy zaczęła spać w małżeńskimłożu, a moja simka, nora bene w drugiej ciąży była już wycieńczona z niedoborów wszystkiego i miała zamiar umrzeć, zamórowałam opiekunkę w łazience. Tym sposobem ocaliłam rodzinę od psychopatycznej niani.
Jak myślicie, to było zamierzone, czy brak opcji zwolnij to błąd w grze?
Mi zawsze coś myje, naprawia, sprząta. Z psami wychodzi.
Orzechowo
18.03.2009, 18:26
Grałam sobie w "the sims historie z życia wzięte". Opiekunka przyjechała, specjalnie nie zajmowała się dzieckiem, bo już chodziło do szkoły i nie trzeba było go karmić. Babcia wróciła z pracy, a po niańkę przyjechała taksówka i z niej wysiadł jeszcze jeden babsztyl! :rolleyes: Trzeba było interweniować i szybko rozkazałam zwolnić te potwory (a co, kaskę będą brać, i to jeszcze podwójnie!).
Krzykaczus_Pospolitus
03.05.2009, 09:23
Zatrudniam tylko wtedy, gdy dziecko jest niemowlęciem, bo mamusia idzie do pracy, później rodzice uczą malucha wszystkiego, co niezbędne do prawidłowego funkcjonowania:). Denerwuje mnie ta opiekunka, bo kładzie mojego bejbusia na podłodze! Nie mogę znieść widoku bezbronnego maleństwa leżącego na brudnym dywanie:((. Gdy mam basen to pluska się cały dzień, ale systematycznie zmienia podopiecznemu pieluchy. Pozatym wynosi śmieci i gazety oddaje na makulaturę.
ja też ...
opiekunka ( jak się dowiedziałam na własnych doświadczeniach) naprawia wszystkie sprzęty i myje blaty chyba tylko po to aby dzieciom (dziecku) nie stała się jakakolwiek krzywda ...
na przykład :
masz dziecko i kibel się zatkał, woda się leje, wchodzi dziecko i ... POŚLIZG ...
mam nadzieję, że pomogłam...
Dominika_320
19.12.2009, 22:32
a u mnie opiekunki brudza czesto sie zdarza ze wywoluja zbedne pozary;// ale tak to jelsi chodzi o opiekowanie sie dzieci to sie dobrze opiekuja nimi...
TojaJestem
22.12.2009, 10:08
U nie tylko łazi po domu i nosi dziecko na rękach nawet jeść mu nie daje.
Ja zatrudniłam opiekunkę bo miałam laskę i dziecko raczkujące no i ja jestem w pracy od 9:00 - 15:00 i patrzę a opiekunka rzyga do kiblai co 5 min (w naszym życiu ) zamawiała pizze a potem miała depreche. A dziecko brudne pieluchy i cała czerwona higiena i mi zmarło przez tą gupią opiekunkę ...
małe dzieci nie mogą umrzeć
mi opiekunki zawsze pieką homary i oglądają tv
moje opiekunki rzadko się zajmują dziećmi.
[QUOTE=fiołek;1176358]małe dzieci nie mogą umrzeć
mi opiekunki zawsze pieką homary i oglądają tv[/Q
No jak nie mogą ??? Mogą mi umarło... To może u ciebie jest tak dziwnie. Dziecko może umrzeć kiedy nie jest zadbane.
Kiedy dziecko nie jest zadbene przyjeżdża po nie opieka spoleczna wiec nie moze umrzec, ja juz tyle razy probowalam usmiercic male dziecko i zawsze opieka przyjezdzala.
Alexandra
31.12.2009, 15:33
Kiedy miałałam małe dziecko i moja simka musiała iść do pracy,brałam opiekunkę zawsze była nią Karen Gast, i gdy dziecko płakało to ona nic.
Idzie sobie zjeść, do WC.,ogląda tv.
i teraz już tych opiekunek nie biorę !
Bo czasem to takie rzeczy odwalają! że nie mogę!
Moje opiekunki uwielbiają dawać jeść dziecku kiedy trzeba zmienić pieluchę, a później kładą je do kojca (zazwyczaj wtedy dzieci mają energię na maxa) i hulaj dusza piekła nie ma. Oglądają TV, grają na kompie, kąpią się w basenie, wywołują pożary itp. Mam ich po prostu dość :P
Sherlock
27.01.2010, 13:33
Ja lubię najbardziej opiekunkę Sergiusza jakiegoś tam :P
Najbardziej mnie rozśmieszyło, jak se włączyła komputer i grała XD
Moje się zachowują jak każde inne - beznadziejnie.
Czasami zachowanie tych głupich opiekunek śmieszy, a czasami jednak wnerwia (częściej to drugie :D). Głupio, bo często jest potrzebna fachowa pomoc przy dziecku a tu takie sie trafiają.
jest jedna w miarę spoko- karen gest chyba. nie zajmuje się sobą tylko dziećmi...
Jak jak wczoraj grałam to mialam opiekunke taką że ciągle dziecko wkladala do krzeselka a pozniej je wyjmowala i tak w kółko wkurzyłam sie, i kazalam mojej simce ja zwolnić
Sherlock
28.03.2010, 09:55
U mnie ostatnio opiekunka skakała po kanapie, a potem wygłupiała się w wannie :D ahahah
U mnie raz sie zdarzyło że spała w pokoju dziecka moich simow dziecko chodzilo już wtedy do szkoly ;) . I też niestety musiałam ja zwolnic ;)
mistrzyni_jedi
28.03.2010, 10:27
Ja miałam dwie opiekunki, kompletne przeciwieństwa. Jedna z ciemną karnacją i koczkiem:
-wywołuje pożar, ilekroć dotknie się do kuchenki
-wyjada wszystko, absolutnie wszystko z lodówki (raz miałam jedzenie na full, a ona mi wszyściutko zjadła)
-kąpie się, załatwia, czyta gazety kompletnie bez krępacji
-bardzo chętnie ogląda tv
-jeśli dziecko się drze, odczeka kilka minut, po czym wstanie, weźmie go na ręce i położy na podłodze. Jeśli znowu płacze, to podniesie i włoży do kojca, super, nie?
A druga, taka z włosami do ramion:
-piecze ciasta
-myje dziecko, bawi się z nim, karmi, uczy go wyliczanek a raz nawet czytała mu książkę
-czyści prysznic, ogólnie łazienkę, blaty kuchenne, naprawia prysznic itp.
Więc już nie wiem od czego to zależy. W każdym razie jak widzę tą pierwszą to od razu zwalniam, bo to tragedia jest. Tyle razy pożar mi wywołała, obniżając wskaźnik moich Simów, którzy przeważnie jak ognia boją się pożaru... No dobra, trochę to dziwne porównanie, ale tak jest.
U mnie to podają ciasta i galaretki. Denerwuje mnie to że dziecko płacze a ona sobie telewizor ogląda.. Grr.. ;|
Tak, to normalne. Każda opiekunka jest ''świrnięta''. Zamiast opiekować się dzieckiem robią dziwne rzeczy, np. oglądają TV . ;)
Sherlock
22.05.2010, 19:32
@up: to oglądanie TV jest dziwną rzeczą? :D
Niech sobie oglądają, ale głównie powinny opiekować się dzieckiem, a nie tylko komputery i telewizja im w głowie :P Zwłaszcza, że są już w podeszłym wieku :)
Wiktoria__07
22.05.2010, 21:03
u mnie opiekunki se w basernie plywaja zalatwieaja sie w WC-cie i sa wnerwiajace ale jak moja simka wrocila z prscy to przywiozla ze soba kolezanke i ona mi naczynia pozmywala krzaki pdciela podlala kwiatki i wogole oOo
@up: to oglądanie TV jest dziwną rzeczą? :D
Hmm.. w sumie masz rację >.< . Dziwne to to nie jest, ale opiekunki nie sprawują się dobrze ;)
Tak u mnie raz opiekunka była wykończona miałam 2 niemowlaki chyba i dziecko w wieku szkolnym ja chce kłaść to dziecko w wieku szkolnym spać a tu patrze co robi opiekunka śpi sobie w najlepsze w łóżku i ten sim nie mógł iść spać . no i moja simka zwolniła ta opiekunkę i uważam teraz na opiekunki he he ;) .
Kinkarus
21.06.2010, 20:13
Moje opiekunki kompletnie nie dbają o dziecko, dlatego staram się ich nie zamawiac.
Dzisiaj byłam po prost wykończona grą w TS2 . Małe dziecko bawiło się w klozecie, a ponieważ łazienka była mała opiekunka ledwo co się w nią wepchała. ;) Weszła do łazienki po dziecko, ale nic nie poradziła i dziecko ciągle bawiło się w klozecie. Kiedy skończyło opiekunka ''utknęła'' w łazience... musiałam ją usuwać kodem ;)
Od tej pory chyba daruję sobie opiekunki. :P
u mnie opiekunki tylko karmią dzieci i kładą je do łóżka. ewentualnie siedzą w jacuzzi i jedzą, co mnie denerwuje, bo one nie są od tego.
Moje opiekunki kompletnie nie dbają o dziecko, dlatego staram się ich nie zamawiac.
Dokładnie! No, może w nagłych przypadkach zadzwonię po nią , ale jak ma mi cały czas siedzieć przed komputerem,a ja mam jej płacic to dziekuje bardzo .
Meggi505
02.07.2010, 10:58
Moja opiekunka zwykle:
- robi jedzenie (oczywiście tylko dla siebie i oczywiście nigdy nie sprząta)
- korzysta z WC
- gra na komputerze
- ogląda TV
- psuje sprzęty
- śpi
- bierze pieniądze (oczywiście za nic )
A raz po prostu po dwóch godzinach pojechała do domu.
Mam dość już tych opiekunek...
Oliwia13
03.08.2010, 21:31
Ja kiedyś miałam rodzinę,w której w ogóle nie sprzątałam,chodziłam do pracy ,a dzieci zostawiałam z nastolatką.Ona zapraszała swojego chłopaka,spędzała z nim całe po południe ,a dzieci narobiły w pieluchy plus były głodne.
Hah.Ja miałam wszystko naprawione tylko miałam brudno.
I ona mi wszystko wysprzątała.
Moje opiekunki sprzątają dom, a czsami pielęgnują ogród. Raz w Miłowie miałam taką dziwną opiekunkę, u Biedaków. Wyszła sobie, a dzieciaka zgarnęła opieka społeczna. I nie chcący to zapisałam...
kessaris
22.12.2011, 06:04
w sumie to nie mam do opiekunek żadnych zastrzeżeń - wysprzątają, naprawią jak coś jest zepsute, zajmą się dzieckiem.
TheSimka3
22.12.2011, 08:42
Moja opiekunka kiedyś zostawiła jedzenie w kuchence, wybuchł pożar... Wszystko dookoła się spaliło a ja musiałam wydać tysiące na nowe... Zresztą ona wzięła tylko kasę poszła i wszystko zostawiła, łącznie z dzieckiem. Dziecko zabrała opieka społeczna.
Aleksandra
22.12.2011, 13:46
Zależy jaka opiekunka , Niektóre są Pracowite a inne znów leniwe .. Jedne opiekują się dziećmi a drugie sobie Tv oglądają ... Wydaje mi się że to zależy od ich cech .
Opiekunki w grze są naprawdę koszmarne! Leniwe, aroganckie, wiecznie głodne i czasem się zastanawiam, po co one w ogóle przychodzą, bo dzieciaki drą się jak opętane, podczas gdy one relaksują się w wannie z masażem czy śpiewają karaoke. o.O A gdy się już nimi łaskawie zajmą, to najczęściej kładą później na podłodze, co doprowadza mnie do białej gorączki (to zresztą jakieś nieporozumienie w tej grze, no bo kto w realu kładzie dziecko na ziemię?). Ogólnie niańka służy mi raczej jako "wyjściówka" na miasto i nic więcej, czasem jako alibi (jak ona jest i dziecko się pruje, to opieka się nie wtrąca).
Kiedyś u mnie w jednym domku mieszkała para dwóch uroczych facecików, adoptowali sobie dziecko i zatrudnili niańkę - Sergiusz Desperat. Ona strasznie nienawidziła jednego z tych mężczyzn, najbardziej krzywiła się z nienawiścią, gdy się całowali, a gdy tylko nadarzała się okazja, podchodziła do tego Sima i ciągle go szturchała albo wyzywała. o.O Nie mam pojęcia, skąd ta złość na niego, nigdy z nią nawet nie gadał, a gdy przyłączyłam ją na chwilę do rodziny, to miała z nim kontakty na minusie. :|
Ale raz ta wariatka porwała mi dziecko! Było to w rodzince, w której kobieta dobiegała już emerytury i była to jej ostatnia szansa na macierzyństwo, a strasznie mi wtedy zależało na jej potomku. Zatrudniłam niańkę i patrzę - oho, idzie Sergiusz Desperat, czyli nadchodzą kłopoty. No i rzeczywiście, pierwszego dnia chciała zabrać mi moje wyczekiwane dziecko! Oto dowód:
http://img846.imageshack.us/img846/8905/snapshot5b39c4d77b3df37.jpg
http://img827.imageshack.us/img827/4262/snapshot5b39c4d7db3df39.jpg
(Sorry za okropną jakość, ale to fotki z albumu; były to początki mojej gry i nie ustawiłam wtedy nawet odpowiednio wielkości zdjęć.)
Po prostu wzięła je na ręce, wsiadła do samochodu i z nim odjechała! :O Chciałam już wyjść z gry bez zapisywania, ale po chwili dziecko NA SZCZĘŚCIE pojawiło się koło skrzynki na listy.
A tutaj kolejna artystka, zapomniałam, jak ma imię, ale chyba też jak facet:
http://img268.imageshack.us/img268/60/snapshotdc58fef69c5a70a.jpg
Ta znowu uparcie znosiła butelki dla dziecka, podczas gdy ojciec uczył je mówić. Dziecko było nakarmione i czuło się bardzo dobrze, ale ona na siłę chciała je dokarmiać i znosiła te butelki - kładła jedną na podłodze i szła po następną. Przy którejś z rzędu nie wytrzymałam i ją zwolniłam.
Ogólnie niańka Sergiusz Desperat jest moją najbardziej znienawidzoną opiekunką, ma okropny wyraz twarzy, ciągle krzywi się z nienawiścią i wygląda, jakby chciała się na kogoś rzucić o.O Jak ją widzę po wezwaniu opiekunki, to jestem pewna, że coś niedobrego mi się w grze zdarzy. Oj, napsuło mi krwi to babsko. ;/
Dżiglipaff
04.03.2012, 09:52
mi krowokwiat zjadł kilka opiekunek
tak to zazwyczaj mam zatrudnionego lokaja - on bardzo dobrze zajmuje się dziećmi, podnosi je z podłogi i w ogóle
muffindance
04.03.2012, 12:22
Malin, muszę się podpisać pod twoim postem. Ostatnio ją wezwałam i zamurowałam - niech umiera. :P Zobaczymy czy się teleportuje czy coś w tym stylu.
Jest tez jedna taka opiekunka, naprawdę fajna, robi wszystko przy dziecku itp. - przede wszystkim nie zostawia go na podłodze. : D Nie wiem jak się nazywa, ale mam ją z zgodnie grafikiem pracy - i tutaj mam pytanie: zawsze będzie przyjeżdżać ta sama czy wygeneruje się inna?
ultraviolence
04.03.2012, 12:27
(...)mam pytanie: zawsze będzie przyjeżdżać ta sama czy wygeneruje się inna?
One się zmieniają :) Jeśli masz tylko takie życzenie, możesz na raz zatrudnić dwie (przy bliźniakach lub większej ilości dzieci, ta opcja wydaje się nawet rozsądna - o ile masz odpowiednie środki na koncie :D). Inną sprawą natomiast jest to, w jaki sposób będą podchodziły do swych obowiązków...
Master of Disaster
23.06.2012, 17:56
Przepraszam, że odświeżę, ale jedna z moich Simek, samotna matka, zatrudniła opiekunkę i ta sprawuje się wzorowo, aż jestem zaskoczona. Serio, zachowuje się naprawdę inteligentnie jak na NPC. Karmi dziecko, kiedy trzeba, opróżnia po nim nocniczek, sprząta i nawet wynosi śmieci :O Szkoda tylko, że wyrzuca je do kubła zamiast do kompostu, ale tam. Klara Lawson nazywa się owa pani, jakby ktoś pytał.
Może zachowanie NPC-ów zależy od tego, na ile komputer spełnia wymagania gry?
Klara Lawson nazywa się owa pani, jakby ktoś pytał.
Może zachowanie NPC-ów zależy od tego, na ile komputer spełnia wymagania gry?
Klara Lawson i u mnie sprawuje się idealnie. To najlepsza niańka, jaką miałam do tej pory w grze. Nie dość, że dziecko jest dla niej numerem jeden, to jeszcze w wolnym czasie zmywa mi brudne talerze, ścieli łóżka i sprząta ogólny syf w domu, jeśli się jakiś zrobi. Dla tych rzeczy jestem w stanie wybaczyć jej nawet zbyt częste kąpiele i gotowanie drogich potraw. Bardzo miła odmiana po wspomnianym wyżej Sergiuszu Desperacie.
Klara Lawson jest najlepsza. Nie jakieś babsko, co mu się opiekować dzieckiem nie chce. Z resztą, moi simowie z reguły są w swojej rezydencji (xD) codziennie więc jest kto się dzieckiem zajmować.
Opiekunki wynajmuję WYJĄTKOWO!
@Master of Disaster - nie sądzę, aby wymagania miały coś wspólnego z charakterem NPC. Wymagania określają prawidłowe działanie gry, najlepsze ustawienia grafiki dostosowane do naszego sprzętu etc.
Mam komputer który sięga daleko poza wymagania gry, a niekompetentne opiekunki wciąż się zdarzają ;)
Psychosis
12.07.2012, 21:14
Ja polecam Cecylię Ktokolwiek, bardzo dobrze opiekuje sie dziećmi, posprząta, nie podpali domu. Dobrze sobie radzi. Jest ciemnoskóra i ma szary, krótki kucyk.
:D
Odświeżam, a co tam! :>
Sergiusz Desperat!!! Kolejny raz miałam tego pecha, że po zatrudnieniu opiekunki pojawiła się właśnie ona! Nie byłam zadowolona, jak ją ujrzałam, ale myślałam, że jakoś to będzie. Myliłam się i to bardzo... Ta niańka to autentycznie jakaś pomyłka!
Już kolejny raz urodziły mi się bliźniaki i moja simka nie dość, że nie dawała sobie totalnie rady z tymi dwoma rozdartkami, bo chodziła niedospana i ze stanem rozrywki na poziomie 0, to jeszcze musiała wrócić do pracy. Myślałam, że niańka unormuje trochę sytuację, ale to, co się działo na moich oczach, podczas gdy simka była w pracy, przeszło po prostu moje najśmielsze oczekiwania. Dzieci chodziły zaniedbane i głodne, zasypiały na siedząco, a gdy pilnie potrzebowały skorzystać z toalety (na piętrze), niańka w ogóle nie zanosiła ich na górę i nie wysadzała na nocniki, tylko grała na komputerze albo oglądała TV! Dzieci w końcu robiły pod siebie, zaczynały cuchnąć, a ona wciąż nic nie robiła! Nie mogłam uwierzyć w to, co widziałam! Simka wracała z pracy i taka ledwo żywa musiała doprowadzać wrzeszczące dzieci do porządku, kąpać i usypiać ;/ Po dwóch dniach byłam tak wściekła, że po prostu wywaliłam tego Sergiusza i zatrudniłam inną opiekunkę.
Mam nauczkę i już nigdy, przenigdy nie zaufam Sergiuszowi Desperat! Jak ją jeszcze raz zobaczę u siebie w grze, to z miejsca ją zwolnię, bo nie uwierzę, że będzie umiała zająć się moimi dziećmi ;/
http://i1048.photobucket.com/albums/s373/noeemi83/Sims2ep92013-04-0716-04-01-64.jpg
http://i1048.photobucket.com/albums/s373/noeemi83/Sims2ep92013-04-0715-54-15-25.jpg
http://i1048.photobucket.com/albums/s373/noeemi83/Sims2ep92013-04-0715-52-00-07.jpg
miłośniczka zwierząt
09.04.2013, 18:51
No cóż ta opiekunka jest żeczywiście wnerwiająca. Dlatego u moich simów jak miałam już 3 pokolenie to Emeryci zajmowali się, wnukiem bo niektóre opiekunki w 2 to masakra.
Tenebris
17.07.2013, 09:11
Moim zdaniem wszystko zależy od tego jaka opiekunka przyjdzie. Zgadzam się z Malin. Sergiusz Desperat nie nadaje się na opiekunkę. Moje małe simy również przeszły przez piekło kiedy ona się nimi "zajmowała".
Psychosis
24.07.2013, 21:02
Haha, dzisiaj patrzę na nazwisko opiekunki - a tu nie kto inny jak Sergiusz Desperat! Trochę się zmartwiłam,ale dałam jej popracować jeden dzień, po czym ją zwolniłam, bo zwyczajnie się bałam co będzie dalej. Muszę jej zarzucić że cały czas grała na komputerze, a do dziecka podchodziła tylko gdy było bardzo głodne lub zmęczone. Dobrze, że chociaż załatwić się samo umiało.. Potem zatrudniłam Klarę Lawson i mimo że dobrze kojarzyłam to nazwisko, też długi czas zwlekała z położeniem dziewczynki do łóżka.. z resztą czynności nie było problemów, w dodatku posprzątała i naprawiła wszystkie sprzęty :D
Cytryśnia
25.07.2013, 10:09
No Klara to chyba jedna z lepszych opiekunek. Jest nawet lepsza od niektórych rodziców, bo w przeciwieństwie do nich gdy weźmie dziecko na ręce położy je zaraz do kojca! :D
kalafjor
18.08.2013, 14:06
Proszę państwa! Sergiusz Desperat zrobił(a) indyka i nie spaliła domu! :O
Szybki H@
10.10.2014, 15:54
3w1 ! xD Też tak miałem! ba! i mam!
Madame Marmolini
06.09.2015, 11:47
Mi te stare babska też niezłe numery wykręcają. Boże, jak ja tego nie znoszę!! Popatrzcie tylko:http://i.imgur.com/PE1UaMx.jpg
http://i.imgur.com/GW8i9Fp.jpg
http://i.imgur.com/HsjpCYb.jpg
Przebrzydłe sadystki!
miłośniczka zwierząt
06.09.2015, 14:02
Ja nie przepadam za opiekunkami w 2 i raczej staram sie wykorzystywać simami ich dni wolne, które im przysługują więc zamiast rodzice wyjechać na wczasy siedzą w domu i się dziećmi zajmują. Kiedyś jakoś te opiekunki mi nie przeszkadzały jak grałam, ale teraz już niestety mi zaczynają przeszkadzać.
Aperlaxive
19.12.2015, 22:18
Szukałam takiego tematu, aż byłam zdziwiona, że nie ma.
Jesli był, to strasznie przepraszam.
Ostatnio nieczęsto grałam rodzinami z dziećmi, więc wyszłam trochę z wprawy.
Naszła mnie jednak ochota, więc wybrałam rodzinę Gazeta. Kto nią grał, to wie jak jest ciężko ;)
Ze względu na szkołę zdecydowałam się na opiekunkę. Myślałam, że to przynajmniej trochę odciąży Grażynę i Gustawa.
O jak się myliłam. Opiekunka prawie w ogóle nie zajmuje się dziećmi. Niby coś tam robi, wsadza je do krzesełka, wyciąga z kojca. Jednak w praktyce wygląda to tak,że dzieci są głodne, śmierdzące i ciągle płaczą.
Zaczęło mnie to irytować, bo nie dość, że baba bierze ciężkie pieniądze, a nic nie robi, to ja po powrocie mnam o wiele więcej pracy (musze jeszcze po niej sprzątać, raz się nawet zsikała!)
Wiecie może jak rozwiązać ten problem? Czy coś może skłonić tą kobietę do roboty?
Myślę, że to jeden z "uroków" gry - są opiekunki lepsze i gorsze. Zawsze możesz taką opiekunkę wywalić i zatrudnić nową.
Aperlaxive
20.12.2015, 14:56
Tak też zrobiłam.
To ta z kolei codziennie wyciąga dzieci z kojca, idzie z nimi na dół i je karmi. Cały dzień je karmi. Nie obchodzi ją, że dzieci leżą w brudzie i śpią.
A co najlepsze, generują mi się tylko te dwie baby. Nie macie pomysłu, jak zrobić by przyszła jakaś inna? Czy lokaj może się zajmować dziećmi?
Czy lokaj może się zajmować dziećmi?
Wydaje mi się,że tak,ale nie jestem w 100% pewna.
miłośniczka zwierząt
20.12.2015, 21:04
Tak lokaj będzie się zajmował dziećmi ;)
Aperlaxive
20.12.2015, 22:48
@Kotelarski na wstepie zaznaczyłam, że tego nie wykluczam i przepraszam, ale ja szukałam i nie znalazłam. Widać lepiej obsługujesz się wyszukiwarką niż ja.
Jednak, chyba lepiej to zgłosić w raporcie niż spamować? ;)
Dziewczyny, dzięki za odpowiedź. Jednak to chyba za duży wydatek.
Nie znacie może sposobu na nową opiekunkę lub na to, aby ona zaczęła się zajmować dziećmi?
Na Simspedii wyczytałam,że lokaj przychodzi o 7.00 i kończy pracę o 20.00. Jego pensja to 20 simoleonów + 25 za godzinę. I wykonuje wszystkie obowiązki tj. sprząta,niańczy,gotuje itp. Co do opiekunki tak jak napisała Hebe są lepsze i gorsze, co nie zmienia faktu,że są leniwe. Osobiście na twoim miejscu wolałbym zatrudnić nieco droższego lokaja niż taką opiekunkę :). I niby patch do OŻ miał je naprawić? Pffff żarty jakieś... Ale co poradzisz.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.