Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dom "Clean" by Mysia1996 [BRAK ZDJĘĆ]

Mysia1996
18.06.2008, 10:09
Cześć! To jest mój pierwszy domek. Zamieszkuje go matka Elisabeth z córką Dorindą i suczką Mikasą. Niektóre pomieszczenia mogą się wydać duże, ale to chyba mały szczególik ;) Dom bez dodatków z neta...

Liczę na komentarze pozytywne i negatywne, gdzie ma być uzasadnione co jest dobrze, a co źle.

Bańka102
18.06.2008, 10:51
Pierwsza !! Domek ogólnie ładny tylko nie podoba mi się kuchnia bo oczy mi od niej wirują i to pudełko z zabawkami oraz skszypce że są odwrucone .
Ogólnie ładnie jak na pierwszy domek .7/10

Edytka
18.06.2008, 11:42
w kzdym pomieszczeniu jest cos co mi sie nie podoba, ale ujdzie 6/10

Wielebny
18.06.2008, 12:26
Nie na ładny.
W całym domu i ogródku nie ma ani jednej rośliny
W kuchni przez tą tapetę i podłogę o takiej samej barwie pomieszczenie się zlewa .
Jedyne pomieszczenie które w miarę mi się podoba to pokój dziecka ale i tak jak na pierwszy dom i w dodatku clean to nie jest źle .
Ocen 4\10

avenly
18.06.2008, 13:06
Wszystkie pomieszczenia są dużo za duże.
Bryła zwykły kloc.
Mogłaś ogrodzić już cały plac.
W salonie wszystko do siebie nie pasuje.
Meble w kuchni strasznie upchnięte.
Meble poustawine przy ścianach.

O to moje zastrzeżenia ^
4/10 na zachęte.

Fiorella
18.06.2008, 14:56
Nie pasi mi ten dom. Nie podoba mi się:
- bryłam (taka klockowata)
- w tym dużym pomieszczeniu na dole jest zdecydowanie za pusto
- w salonie następuje pomieszanie stylów
- ten różowy pokój jest zbyt podłużny i meble w nim źle wyglądają
- w kuchni krzesła nie pasują do reszty mebli
- w tej brązowej sypialni wieje pustką
- w ogrodzie te lampy na płocie są nieładne, po za tym dałabym więcej roślin

Do gustu przypadła mi łazienka na góże, kuchnia (po za krzesłami oczywiście), korytarz na dole i te zabawki w rózowym pokoju (fajnie je umieściłaś).
Ocena:5/10

Owieczka ^^
18.06.2008, 15:12
Bryła to zwykły klocek, po za tym nie podoba mi się ogród... na ogrodzeniu jest zbyt dużo lamp ogrodowych (strasznie duże są... ) nie ma ani jednego drzewa, kwiatka.. tylko 2 krzaki... W domu pustka, meble poukładane wzdłuż ściany, w kuchni nie pasują ściany i kafelki... wszystko się ze sobą zlewa... Najładniejszy z wszystkich pokoi jest pokój dziecka, fajnie wyglądają te miśki i inne zabawki oraz łazienka na górze jest ładna.
4/10 - za chęci, starania i na zachętę do tworzenia coraz lepszych domków :)

Sheba
18.06.2008, 15:27
Trzeba Cię zachęcić do tego ,abys nastepnym razem się bardziej postarała.Mam wrażenie takie jak byś robiła go na 'odwal'.taaak.Szybko,byle jak.Gdybyś sobie to rozplanowała od początku do końca, byłoby napewno inne wrażenie niż teraz odniosłam.
Pokoje są puste.Kuchnia ma te same kafelki co w łazience tylko,że maja inny kolor.Nie podoba mi się to.Pokój nastolatki powiem Ci szczeże,że praktycznie to gotowy zestaw-po układałaś byle by było i tyle(?) Zamiast pomieszac obiekty np. z podstawowych simsów 2-ki,wolałąś skorzystać z 'gotowca'.Łazięka jak już powiedziałam,też niczemu sobie.Sypialnia jest o wiele ,wiele lepsza od pozostałych pomieszczeń.Powiem jednym słowem-'NIEŁAD'.Wiem ,że stać cie na wiecej tylko musisz nad tym popracować ,robiąc na początek mniejsze domy,np.startery.Skończyłam.Mam nadzieję ,że mnie wysłuchałaś.Z góry dzieki.

Pozdrawiam:
Sheba

Souris
18.06.2008, 15:57
każdy pisze, że to jego pierwszy domek, ale tak dla ułatwienia sprawy napisz, że pierwszy na forum
bryła:to zwykły piętrowy kwadrat z dachem i do tego nie pasujące okna :-(
ogród:zero roślin, kilka żałosnych, nie pasujących do siebie mebli, no i ogrodzenie, widziałąś kiedyś takie?, bo ja osobiście nigdy
wnętrza w ogóle nie chce mi się oceniać, tym bardziej że nie mam czasu, jednym słowem porażka bowiem nic do siebie nie pasuje kolorystycznie a ni jeśli chodzi o meble

2/10

Mysia1996
18.06.2008, 20:17
Fiorella - te zabawki "odgapiłam" z teledysku "Stacy's mom". Oczywiście Simowego, ale tak maskotki były ustawione na łóżku dwuosobowym...

A do wszystkich:
Mam ospę, więc postaram się jutro zrobić nowy domek, w tym przypadku na jeszcze mniejszej działce. O ogród w domku się postaram i dodam drzewka oraz roślinki. Spróbuję zrobić tak jak radzicie: starter. Ale mam pytanie: Co to ten starter? Wiem, wiem, nie mam pojęcia, bo oglądam tylko nowe domki, które nie mają jeszcze jednej strony, więc mam prawo nie wiedzieć. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Wielkie podziękowania składa Mysia1996
-Bańce;
-Edytce;
-Kowalskiemu;
-Simziabie;
-Fiorelli;
-Owieczce;
-Shebie;
-Nicoli

Dzięki za rady i liczne słowa krytyki. Jak na mój architektoniczny talent (a -uwierzcie mi- domki wychodzą mi koszmarnie), bordzo mi się podoba. A powiedzcie mi - jaka bryła jest popularna? Chcę zrobić domek "na czasie",a nie wiem, co by było dobre...

Owieczka ^^
19.06.2008, 10:06
Starner to domek nie przekraczający ceny 20 000 $ czyli tyle by nowa rodzinka od razu mogła się do niego wprowadzić :) Polecam zrobić jakiś mały domek jednorodzinny z ogródkiem, jeśli nie masz pomysłu co do bryły możesz sobie coś podpatrzyć np. na stronach gdzie są plany domów ;)

Mysia1996
19.06.2008, 10:12
Dzięki. Już wiem, ale - jak zwykle - nie starcza mi kasy...