Zobacz pełną wersję : The sims a laptop.
Witam.
Mam problem-pytanie. Planuję kupić laptop i chciałabym zapytać czyt poradzi sobie z simsami. Laptop to Toshiba Satellite P300 (http://www.handb.pl/oferta/Satellite_P300-133,Toshiba,817).
Od razu powiem też, że nie instalowałabym wszystkich dodatków do The Sims.
Myślę, że wybrałabym : Podróże, Nocne Życie, Cztery Pory Roku.
Jeden z tych dodatków mógłby być zamienione ze Zwierzakami.
No i właśnie, czy laptop da sobie z tym radę?
Edit: Jeśli to zły dział to przepraszam.
Olunia&%
19.06.2008, 14:35
Raczej będzie ciężko bo laptopy szybko się niszczą po wersji podstawowej a co dopiero po tylu dodatkach.
xaska007x
19.06.2008, 14:50
Moja siostra ma laptopa, ale niestety nie wiem dokładnie jaki to 'model'. Wiem, że firma to ACER...
Ma zainstalowane tam wszystkie części TS2 od NS do Podróże, czyli: wersja podstawowa, NS, NŻ, WB, Zwierzaki, CPR, Podróże + minipacki, które wychodziły jakoś pomiędzy tymi częściami. I chodzi..hm myślę że prawie idealnie.. Dodam jeszcze, że siostra no i ja też gramy ze ściągniętymi dodatkami z internetu. Nie zacina się, a ładuje się dość szybko chyba... A laptop nie był specjalnie drogi, więc nie należy do tych z najwyższej półki.
Nie wiem jak to będzie z tym laptopem, kompletnie się na nich nie znam.
Pozdrawiam ;]
Będzie chodzić. Spokojnie. Nawet ze wszystkimi dodatkami :)
Olunia&% nie wmawiaj dziewczynie głuupstw , że laptopy się od gry niszczą ;) Spokojnie, ja też mam laptopa i gram na podstawie i kilku dodatkach. Za dużo o tym laptopie tam nie pisze , ale jeżeli ma procesor przynajmniej 1.8 Ghz i 1 Cb Ram- u tą będzie ok ;)
Nie rozumiem, dlaczego miałyby nie działać? Ja sama gram na laptopie i chodzą szybciutko i super!
Na takim porządnym laptopie (jedna z najwyższych serii procesorów Intel mobilnych, 3GB ram i osobna karta graficzna i to nie ta najsłabsza) Simsy2 będą śmigać bezproblemowo...
I odpowiednio szybko...
Czemu mogłyby nie działać?
Chociażby przez Vistę. Zapytałam o to bo laptop ten nie jest z tych przeznaczonych dla graczy. Tak procesor mi się podoba, co do ramu może być też tak, że będzie miał 2GB. Jeszcze w kwestii procka, jak poradzi sobie z tym 1.8 ?
Edit: Ta Tosia jest chyba tą konkretną, którą planuję zakupić (http://sklep.vobis.pl/oferta/notebooki/tft_17/875453_toshiba_p300-135_t5550_17.aspx)
No hej, skoro są specjalne simsy na laptopa (Historie), to uważam, ze pytanie dziewczyny jest jak najbardziej uzasadnione.
Nie mam Visty. Ma moja mama i wiem, że ma problem z niektórymi aplikacjami...mogą nie działać, ale nie muszą. I ja mowię, o zwykłych simsach, a nie o historiach, inaczej ten temat znalazłby się z odpowiednim temcie, Vidya.
Nie nie, ja także mówię o tych zwykłych simach. :) Noo właśnie, jest sporo gierek, które się z Vistą nie lubią.
Po zainstalowaniu packa z obsługą Visty problemu już napewno nie będzie...
Bo aplikacja będzie uruchamiana już przez... no nazwijmy go 'cusia' (chodzi o plik exe czy inaczej plik wykonywalny...) robiony pod Viste...
Same S2 mogą (ale nie muszą) stwarzać problemy.
A lapek nie musi być z serii dla gier/multimedii.
Ten podany później może tak dobry już nie będzie - aczkolwiek dalej S2 na nim pójdą.
Nie będę zakładać nowego tematu.
Ja też mam w planach zakup nowego laptopa. Chciałabym kupić Acer Extensa 5220. Zastanawiam się, czy będzie on w miarę dobrze działać z The Sims2 i dodatkami?
Tutaj jest on, ale ja go nie kupuję w sklepie Internetowym, tylko w moim mieście. ;)
http://www.nokaut.pl/laptopy/notebook-acer-extensa-5220-050508.html
Na takim lapku podstawa napewno ruszy...
Jak z dodatkami - nie wiem
Aczkolwiek nie należy spodziewać się cudów - zintegrowane układy Intela (graficzne) nie są w ogóle robione pod gry więc trzeba będzie być mało wymagającym...
xaska007x
20.06.2008, 12:05
Nie będę zakładać nowego tematu.
Ja też mam w planach zakup nowego laptopa. Chciałabym kupić Acer Extensa 5220. Zastanawiam się, czy będzie on w miarę dobrze działać z The Sims2 i dodatkami?
Tutaj jest on, ale ja go nie kupuję w sklepie Internetowym, tylko w moim mieście. ;)
http://www.nokaut.pl/laptopy/notebook-acer-extensa-5220-050508.html
o, moja siostra ma taki sam model. :) Przeczytaj sobie mojego poprzedniego posta i wszystkiego sie dowiesz. :D Ja osobiście nie mam zastrzeżeń co do gry w TS2 na tym laptopie.
Iminashi
20.06.2008, 12:06
Ja posiadam laptpa i zwykły komputer. Twierdzę, że na laptopie chodzą jeszcze lepiej ;]
o, moja siostra ma taki sam model. :) Przeczytaj sobie mojego poprzedniego posta i wszystkiego sie dowiesz. :D Ja osobiście nie mam zastrzeżeń co do gry w TS2 na tym laptopie.
Czyli mogę kupować? :D No to dobrze, bo ten jest w miarę dobrze cenowo. :D
Dziękuję wszystkim za pomoc. :D
xaska007x
20.06.2008, 16:21
Czyli mogę kupować? :D
Jak najbardziej. :)
pozdrawiam i życzę miłego i 'sprawnego' grania na lapku xD
Olunia&%
20.06.2008, 17:34
Już moje dwie koleżanki miły na laptopie simsy i sie laptopy szybko popsuły a nie były takie najgorsze
Ale myślę że jednak może to był zwykły pech z ich strony(czyli ze strony moich koleżanek).No to jednak myślę że może kupić.
Nieważne, ale wiedz, że laptop od gry się nie zepsuje, a raczej nie powinien od razu. :D
Olunia&% nie pisz dwóch postów pod rząd.
jesli masz windowsa Viste to powinno dzialac bez zarzutow...sama mam i jestem zadowolona :)
Wątpię, żebym ten system polubiła i pewnie przy najbliższej okazji poleci z lapka. No ale postaram się dać mu chociaż szansę.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.