PDA

Zobacz pełną wersję : Dom Rodziny Różyczka by kotek23 [BRAK ZDJĘĆ]

kotek23
22.06.2008, 20:33
Witam!
To mój szósty dom na forum.
Mi się podoba, zresztą jak każde moje domki, ale chcę, abyście Wy, wypowiedzieli się na temat go :D
Zapraszam do oglądania i komentowania.
---------------------------------------------
Dom położony w cichej i spokojnej okolicy Wrocławia.
To już drugi dom z tego miasta.
I w nim zamierzam budować kolejne :)

(Na wakacje będe jechać przez Wrocek, więc pewnie zainspiruję się jakimś domkiem, a potem po przyjeździe zrobię go w Simsach :) )

Domek zamieszkuje Cyprian Różyczka, wraz ze swoim psem.
Sim, jak i pies są Maxis'owscy.

---------------------------------------------
- Hejka! Nazywam się Cyprian Różyczka! Mam 24 lata. Urodziłem się w Krakowie, a do Wrocławia przeniosłem się ze względu na studia. Ukończyłem aktorstwo. Rodzice dali mi pieniądze na nowy domek i... wyszedł całkiem, całkiem :) Przeważają w nim kolory: brązowy i zielony oraz drewno. Zapraszam do oglądania.

To wszytsko na dzisiaj :) Mam nadzieję, że mój domek się podobał ^_^
Do zobaczenia.
-------------------------------------
To już wszytsko. Mam nadzieję, że ten domek będzie się podobał.
Na zdjęciach nie ujęłam telefonu i lustra, które znajdują się w korytarzu, a na rzutach ich nie widać.

Proszę o szczere opinie ^__^

Pozdrawiam :)

Wielebny
22.06.2008, 20:42
Dom taki sobie niczym nie przyciąga uwagi .
Wnętrze nawet ładne bardzo podoba mi się sypialnia.
Nie podoba mi się połączenie kolorów w korytarzu moim zdaniem nie pasują do siebie .
Ocena 7\10

Lorette
22.06.2008, 21:12
Bryła bardzo mi się podoba =D W wewnątrz, też nie jest źle, ale jakoś tak. W łazience nie podoba mi się obraz... Kuchnia jest bezbłędna, sypialnia fifty-fifty, taras nic specjalnego, salon taki zwykły...
Razem dam 8/10...
Ale taki za mały jest wg mnie... I za dużo z maxisa ma ;P
Tak ogólnie, to zdjęcia trochę źle kadrujesz, ale nic ;>

Sheba
22.06.2008, 21:31
Eeye...skrzywiłam sie ! och ty nie dobra ^^ byle jak zrobiłaś.Czemu się nie postarałaś ?! Czo ? :* a wiesz jak by było fajnie.Osz ty ,Ty,TY !

5/10

kotek23
22.06.2008, 21:35
Kowalski123 - Kolory korytarza też mi się nie podobają xD
Vanilla - Dzięki za dobrą ocenkę :)
Sheba - A co jest twoim zdaniem źle? ;)
Napisz, bo nie wiem, co mogę poprawić :D

cassant
22.06.2008, 21:37
Szczerze mówiąc nic szczególnego. Tak jak napisała Sheba - nie postarałaś się...
Ja bym jeszcze o wiele bardziej popracowała nad nim za nim dała go na forum.
5,5/10

Björk
22.06.2008, 21:38
Kotek - domek wlaściwie nie ma ogrodu :(
I drażnią mni kafelki w kuchni (ale z drugiej strony pasują do całości).
Ale jest bardzo przytulny i ładny. Bardzo fajna, prosta bryła.
Ocena - 7/10 (za ten ogród)

Sheba
22.06.2008, 22:05
A więc proszę ( trochę sobie popisze .Prawda ?? ^^ )
Zaczynając od samej BRYŁY.Nie ma smaku.Jest 'cierpka'.Przydałoby sie ja bardziej podkreślić.W sam raz nadawał by się brązowy i biały tynk.Ogród tylko oszpeca dom,tymbardziej iż nie jest zadowalający.Mogłaś zainwestować w większe drzewa,a z tyłu zrobić taraz i małe oczko wodne.Może powiem tak.Drzewa turlają się bye gdzie,tam gdzie nie trzeba one są.Jest to mieszanka iglaków z liściastymi-brak kompozycji,wręcz sie to gryzie.Naprawdę.Jeśli juz chcesz podkreślić kwiadki przed wejściem-ogodz je tak aby sie odzwierciedlały bardziej.Rub mieszanki kwiadkó,tak aby było kolorowo,ale nie za ostro i raźiście dla oka.Miłe i jasne kolory.Wnętrze,tego się obawiam najbardziej.Brrr... mam takie przeczucie jakgdyby była w nim wilgoć,ciemny,ponury i tak jak bryła -Cierpki.Hall przedewszytskim za mały.Oszpeca,oszpeca i jeszzce raz oszpeca.Najlepiej zbuliłabym ten niby hall,który pozwól ,że sobie nazwę go mini przedcionkiem.Korytarz juz calłkowite brak poczucia w guście.Ściany i podłogi sie gryzą,co dopiero est połączony z 2-ma pomieszczeniami i ma na dodatek w karzdym pomieszzceniu inny rodzaj podłogi.Kuchnia to przecież inna bajka.Odrywa sie całkowicie od reszty tego domu.Ozdobion szawkami i kompletem kafelek łazienkowych.Tak.tak jest niestety.Salon,nawet tego przykro mi mówic salonem bym nie nazwała.szafka (?) .czy taka szafke można wsadzic do takiego omieszczenia jak to ? Nie sądzę.O sypialni sie już nie wypowiadam,chyba raczej sama wiesz co z tego wyszło.Te pomieszczenie powinno być -wesołe,wyraziste,komfortowe.a mam wrazenie ,zę jest po raz kolejny słowo juz tutaj znane -cirpkie,zaniedbane,strach w nim spać.Nic do siebie nie pasuje-wszytsko sie gryzie począwszy od tapet skończąwszy do 'niby regału z książeczkami'.Łazienka jest niby ładna,ale ten obraz (?) .Sama przyznaj ,że tam nie pasuje.No i ten mały zakontek,na którym widnieją gumiaki.Czy buty można trzymać tak blisko stołu ,przy krórym się spozywa jedzenie,i odpoczywa ?No,fakt.chcę sie popatrzeć na łany widok a patrzy się na zielone czy jakies tam gumiaki.

A wiec prosze bardzo.Moje zdanie.Chciałaś tego sama ^^ Masz więc.Byłam szczera.Bynajmniej mam nadzieje ,że cos pozmienasz.i proszę Cie jeszzce o jedno ! Postaraj sie babo nastepnym razem mnie czyms zaskoczyć :*

Pozdrawiam:
Sheba

Tiunivell
22.06.2008, 22:40
Z zewnątrz bardzo fajnie. Uwielbiam male, skromne domki :). Fajny kolor ścian. Duży plus za mini kącik za domem. Co do zdjęć wewnątrz to po wciśnięciu TAB'u kliknij na minus, żeby oddalić, ponieważ takie ujęcia mało pokazują i nie ma się całego wyobrażenia o pomieszczeniu. W przedpokoju nie pasuje lampa i obraz nad kanapą. Do okien podwiesiłabym firanki i zmieniła kolor ścian na coś bardziej przytulnego. Korytarz jest przyjemny, ale obraz po prawej stronie nie pasuje. Co do kuchni to nie zdecydowałabym się na takie ściany- są śliczne, ale pasują bardziej do łazienki, a kuchenne sprzęty gubią się w takim wzornistym tle. Na zdjęciach łazienki mało co widać. Obraz kompletnie tam nie pasuje. Salonik choć mały to jest przyjemny i funkcjonalny :) Nie ma się do czego przyczepić :D W sypialni odcienie zieleni się trochę gryzą i nie dałabym tych książek nad biurko :)
Pozdrawiam :D
T.

Edytka
23.06.2008, 08:17
Ale klateczke wybudowalas, ale ladny 7/10

bouffe
23.06.2008, 09:16
Na sam początek - wygląda jak starter. Ale to nawet dobrze, że jest mały i skromny. W środku nie ma za bardzo przestrzeni, ale też nie jest ciasno - w sam raz. Podoba mi się.

Ocena: 9,5/10

Majuchowata
23.06.2008, 10:40
Hmm... Moglabys dodac w ogrodzie kilka krzewow. Tak to wszystko ok. 9,5/10

Souris
23.06.2008, 11:45
bryły jak obiecałam, nie oceniam i chyba nigdy tego nie zrobię póki się w tym nie poprawisz.Dobiło mnie to, że ZNOWU nie ma ogrodu!!!!Kilka czy nawet jeden krzaczek z różą nie wygląda za ładnie sam, naprawdę!Do domu wchodzimy przez hal tak?I co, i od razu jest sztaluga?Boże, w tej części mieszkania powinno znajdować się zupełnie co innego.W korytarzu nie pasuje mi dywan, a jeden kwiatek wygląda dosyć marnie.Kuchnia jest w porządku, gdyby nie obraz nad kuchenką.W łazience wszystko niszczy ten obraz z owocami, bleeee.Sypialnię za to ma śliczniutką :-)

Oceny nie daję

Irbis
23.06.2008, 23:21
Bryła domku nawet mi się podoba: mała i zgrabna, ogólnie przyjemna dla oka. Niestety jej otoczenie jest smutne. Brakuje ogrodu. Te drzewa i kwiaty, które tam są, wyglądają na rozsiane zupełnie przypadkowo. Nie wygląda to dobrze. Nie dość, że pusta jest parcela, to pusto jej też dookoła niej, co widok ogólny zasmuca.

Układ pomieszczeń w domu jest dość niepraktyczny. Nie podoba mi się na przykład to, że sypialnia i łazienka są od siebie tak bardzo oddalone. W ogóle Ja zrezygnowałabym z tego korytarza z zieloną podłogą. Moim zdaniem jest on tam zupełnie niepotrzebny, nie spełnia żadnej praktycznej funkcji, a tym samym marnuje przestrzeń, która w tak małym domku ma ogromne znaczenie.
Niepraktyczne jest również to, że na taras (?) trzeba wychodzić głównym wejściem, co oznacza daleką drogę dookoła domu. Przydałyby się jakieś dodatkowy drzwi prowadzące bezpośrednio na tyły budynku. Sugeruję zmiany w kuchni: zamiast okna wstawić drzwi :P

W wystroju wnętrz jest sporo błędów.
W holu (choć to pomieszczenie jest za małe, jak na hol) zdziwiła mnie sztaluga. Plansza nad kanapą jest właściwie ciekawym pomysłem, ale tutaj nie pasuje kolorystyką i stylem.
W korytarzu podłoga zupełnie nie pasuje do tapety na ścianie. Dziwnie wygląda kwiatek na dywanie, zwłaszcza tak upchnięty w kącie. Obraz przedstawiający, jak Ja to nazywam, "winogronową damę", jest zbyt kolorowy w odniesieniu do kolorystyki tego pomieszczenia.
W kuchni pokrycie ścian trochę kojarzy mi się z łazienką, ale ogólnie jest w porządku. Zupełnie jednak nie pasują tam ramki z motylkami.
Łazienka byłaby bez zarzutów, gdyby nie ten obraz nad sedesem.
Salon jest bardzo ubogi. Nie mam na myśli ilości mebli, ale ogólny jego wygląd. Sprawia wrażenie niedokończonego.
Sypialnia jest pomieszczeniem najlepszym. Nie podoba mi się tylko to, że tuż za oknem stoi stolik, a w oknie nie ma firanek. Raczej trudno w tej sytuacji poczuć się tam swobodnie. Co prawda Cyprian mieszka sam, ale w przypadku jakiejś imprezy i potrzeby przeprowadzenia prywatnej rozmowy z ładną koleżanką, nie miałby żadnych szans na prywatność :P

Widzę, że masz bardzo praktyczne podejście do komentarzy z uwagami. Opinie użytkowników traktujesz jak dobre rady i jestem pewna, że pozytywne efekty takiego podejścia, będą widoczne w kolejnych Twoich budowlach.
Powodzenia :)

Pozdrawiam :D Irbis

kotek23
25.06.2008, 20:53
Dziękuję za oceny :D
Nie jest tak źle.
7, 8 do dla mnie oceny dobre.
9 to bardzo dobra.
10 to celująca.
:)

Proszę o dalsze komenty!

maniakwiatek
28.06.2008, 21:42
Nie chce mi się pisac. 5,5/10

cherrie
16.10.2008, 15:01
Duży ten piesek! A co do domku: bardzo ładny.