Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przebudowa domu-,,W zielonych barwach'' [BRAK ZDJĘĆ]

Koornela
23.06.2008, 07:17
Przedstawiam mój kolejny dom na forum. Jest to kolejna przebudowa. Mieszkała tam kiedyś rodzina Przyjemniaczek.
Pamiętacie? Okej okej nie będe owijać w bawełnę.
Bryła. Nic w niej nie zmieniałam, no dołożyłam mały balkonik,ale to wszystko.

Björk
23.06.2008, 07:27
Pierwsza :)
Bardzo ładny, aczkolwiek nie podoba mi się ten płotek... Nie pasuje do całości...
Ocena 9/10

Milou
23.06.2008, 07:47
Ładny domek, tylko ta kuchnia za ciemna, przynajmniej nie w moim stylu i trochę ten właśnie płot nie zabardzo mi pasuje. Ale reszta bardzo mi się podoba. 9/10 i pozdr. :)

Edytka
23.06.2008, 08:11
Mi tez sie podoba ale ocena 9/10 bo widzialam juz ladniejsze na forum.

bouffe
23.06.2008, 09:11
Wszystko ładnie dopracowane, estetyczne, ale tak troszkę pusto...

Ocena: 9/10

Lorette
23.06.2008, 14:19
Podoba mi się, ale jakoś na kolana mnie nie rzuciło -.-
Ładne zestawienia kolorów.
Strasznie podoba mi się pralnia =D
[Z kąd ściągnęłaś pralkę :>]
Do szczęścia brakuje mi zrzutu z góry ^^

Marian...
23.06.2008, 14:59
Nieźle, ten dom przypadł mi do gustu. Pochwalę Cię za tą drugą sypialnię- dobrze dobrane łóżko, chociaż pościel zbyt jaskrawa. Podoba mi się ten obraz nad nim. a$$iulka23 pisze, że kuchnia za ciemna, a mnie się podoba i nie mam żadnych uwag. Pięknie. Natomiast poprzednicy mają rację co do płotka- zmień go, bo nie pasuje i niszczy urok i tak skąpego ogródka. A... I w salonie nie pasuje do innych mebli ta wiklinowa sofa. Nie mniej jednak dom jest przyjemny do obejrzenia i w fajnym stylu (z wnętrz wnioskuję, że lubisz zielony, ale mi to nie przeszkadza- też go lubię)
Z zewnątrz- 6,5/10
wnętrze- 8,5/10
Nieźle

Ruika
23.06.2008, 15:10
Dom z zewnątrz prezentuje się dość ciekawie, jednak z tym tarasem (czyt. balkonem) przesadziłaś. Jest on za długi, do tego nie posiada żadnej podpory co w rzeczywistości jest nierealne.
Nie będę się rozdrabniać na poszczególne pomieszczenia. Podsumuje je w całości.
Za dużo zieleni. Jadalnia, salon, sypialnia, łazienka to stanowczo za dużo.
Wnętrza są nijakie. Osobiście nie podobają mi się.
Jeśli miała bym oceniać to oceniła bym w przedziale pomiędzy 2 a 3 na 10 pkt.

asiolek
23.06.2008, 16:05
śliczny! strasznie mi się podoba:) nie przypadły mi do gustu te drewniane schodki i krzesełka w jadalni ale reszta jest boska, szczególnie kuchnia mi się podoba
ocena 9,5/10

kotek23
23.06.2008, 16:36
9,5/10

Płotek mi się nie podoba.
Reszta jest miodzio :)

Wielebny
23.06.2008, 16:53
Dom jest ładny ale mam kilka zastrzeżeń
Otóż
Te schody zupełnie nie pasują do reszty nowoczesnego wnętrza i hol jest pusty przydała by się mała komoda i np. wieszak .
Doczepie się także firanek w pokoju córki one także zupełnie nie pasują

Reszta domu jest bardzo ładna najbardziej spodobały mi się łazienka i kuchnia
Ogólnie dom jest ładny ale ogród jest ubogi co dla mnie jest wielkim minusem
i co jeszcze mnie drażni to to że nie mam sufity tu masz link http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=288514
i zauważyłem że gdy robiłaś zdjęcie z tyłu domy zapomniałaś włączyć dach
Ocena 7\10

Aleksandra
23.06.2008, 22:55
Baaardzo mi się podoba, jest wesoły, radosny, wiosenny:)
Najbardziej podoba mi się kuchnia jest taka stylowa, i sypialnia ta głowna:)
Troszke nie podoba mi sie tylko to ze tak ogrodziłas całą parcelę. Ale ogólnie naprawde śliczny:)

Le Disko
23.06.2008, 23:25
Poza kompletem kuchni nic mi sie nie podoba.
I te płotki :/
5/10

Sheba
24.06.2008, 07:09
Hejo ^^ Dom ładny,lecz zabardzo mnie mdli.Za duży,i za ciemny dach do takiej bryły jak ta.Na samym wstępie chciałam oznajmić ,że barierki obradzające ogród (działkę domu-można sobie powiedzieć) nie pasują tam w ogóle.Wnętrze jest troche haotyczne.Weszłam i już na sam początek znów wielki
-
Za co ? za te drewniane schody.Są zbyt piękne aby znalazły się w nowoczesnym domku-powinny stać w jakiejś chacie z drewna.Kuchnia,zdecydowanie za ciemna,lecz ładna.Do zcasu gdy dodałaś 'połączona z jadalnią:'.dechciało mi się.Jak morzna połączyc tak jasne pomieszczenie z ciemnym ? <niedowiary> Salon,to moim zdaniem skromnym salonem być nie powinno.To tak jak jakaś publiczna poczekalnia.Nic w niej nie ma,tylko stoi wypoczynek z wikliny (o ile sie nie mylę.tak 'na oko' przypuszczam).
Sypialnia jest piekna ,ładna ,ale ebz tego łóżka.Korytarz na górze to inne złudzenie(?) Chyba raczej nie-niczym sie nie różni od tego na dole (jest tylko jedna fotka,nic w nim nie ma-to co mnie bardzo dobiło)Łazięki ogółem wszystkie są lekkie i skomponowane bez niczego.Sypialnia małej jest moim zadaniem najładniejsza tylko gdzie jest łóżko (?) przypuszczam ,że to to co stoi obok białego kwiatka tylko zakryło sie scianą.Lubie takie wypoczynki-i ten kolor,jest świetny.Pokój córki jest zdecydowanie taki jak miał być.Ładny,kobiecy.Wachałam się do tego przez chwilę czy nie lepiej by było odnowic sypialnię rodziców w taki sposób (?) ,lub ich tam po prostu przenieść ? Taak. zdecydowanie. ;] znasz juz wiec moje zdanie.Skomentowałam,pokrytykowałam sobie ^^ Spadam .BuZzzz.

Pozdrawiam:
Shebu$

avenly
24.06.2008, 12:42
Bryła taka sobie.
Balkon wygląda okropnie.
Nie podoba mi się też ogrodzenie.
W salonie nie pasują wiklinowe/ratanowe (?) meble.
Reszta pomieszczeń jest ok.

DzikaŚwinia
24.06.2008, 19:33
swietny domek :) najbardziej podoba mi sie kuchnia, ale całosc tez niczego sobie ;)

jedyny minus jaki widze to ten dziwny lewitujący balkon :/ wyglada jakby nagle wyrastał ze sciany i zaraz miał sie zawalić :D Podeprzyj go jakimis kolumnami! :D

maniakwiatek
28.06.2008, 21:49
Bardzo mi się podoba. Bez oceny cyfrowej.

Sandrine
29.06.2008, 10:36
Nie podoba mi się korytarz. Za smutny do żywego domu gdzie panuje zielony.
Bardzo przypadła mi do gustu sypialnia z tym metalowym łóżkiem. Świetna ^^
I tak jak Sheba uważam , że balkon jest za duży i nierealny. Psuje cały przód domku , tak jak płot tył.

anonimowa
30.06.2008, 19:56
Z zewnątrz zwyczajny, ale ładny. I podoba mi się ten angielski, zadbany, zieloniutki trawniczek xd. Pasuje do brzóz, brzozy pasują do białego płotu, a biały płot pasuje do białych wykończeń dachu ;). Tylko ta huśtawka... Mogłaś się wysilić i ściągnąć brązową lub chociażby czarną, ale ogólnie nie przeszkadza całości.

PARTER:
Hall pusty - i dobrze. Ciężkie schody i obszerne zasłony w zupełności wystarczą.
Kuchnia piękna - podoba mi się to, że meble odbijają się w kafelkach, daje to świetny efekt 3D (gdzie je ściągnęłaś? i te idealnie dopasowane ściany - są super!) Ale ściana pod oknem wygląda jakbyś jej nie pomalowała... a może to takie okno po prostu?
Jadalnia też jest ładna. Kuchnia w ciemnych, przytulnych barwach, jadalnia - w jasnych, czystych i lekkich - idealne dobranie kolorów. Krzesła wyglądają trochę jak roboty (albo obcy? :d), ale fajnie się prezentują - może właśnie dlatego ^^.
Do salonu nie mam zastrzeżeń - piękna zasłona, kanapy i lampa. Ten telewizor chyba sama nawet mam :).
Sypialnia: Nie żeby nie była ładna, ale podoba mi się najmniej ze wszystkich pomieszczeń - nie wiem dlaczego, tak jakoś.
Łazienka - nic specjalnego, ale ładna.

PIĘTRO:
Łazienka bardzo mi się podoba. Fajna wanna, pasuje do lustra. Dobrze, że dałaś tam kwiaty. Okna pasują - takie łazienkowe, zasłonięte do połowy :).
Pokój dziewczynki - Jak dla dziewczynki w wieku przedszkolnym, to trochę zbyt pastelowy ten pokoik, a kuchenka nie pasuje do całości, choć z drugiej strony daje całkiem fajny, kolorowy akcent. Przyczepię się, bo dałaś po prostu zestaw i zabawkę, którą miałaś od początku. Mogłaś bardziej poszukać.
Pokój 'dorosłej nastolatki' (swoją drogą - co to za wiek? xd) - fajny, ale mogłaś dać biurko z jasnego drewna i bardziej pasującą (oliwkową) pościel. Choć może wtedy byłoby w pokoju trochę smutno - tak też jest dobrze :). I jeszcze jedno - co to jest to turkusowe stojące?

TYŁ DOMU:
Mogłaś nie pokazywać :d. Nie jest źle, ale jakoś fantastycznie to też nie.

Moja ocena: 8,5/10 (byłoby 9/10, gdyby nie ten taras ;))

Shaggy
01.07.2008, 09:59
Bardzo ładna, udana przebudowa. Wszystko jest bardzo ładnie. Tylko na tym hollu tak pustawo, ale się nie czepiam bo co mogłaś tam wstawić? Prześlicznie.

9/10
Ten odjemny punkt za barwy... Może troszkę za dużo zieleni?
A może się czepiam ;)
Pozdro ;D

Abi Gel
01.07.2008, 11:25
Bardzo ładny ale jak powiedziała Bjork ten płot nie pasuje daje 10/10 :)