Zobacz pełną wersję : Jak zrobić dach o różnych kątach nachylenia?
Szukałem już pomocy na innych forach tej strony ale niestety nie znalazłem tego czego szukałem :(( Chodzi mi oto jak zrobić na jednym budynku dach o dwóch kątach nachylenia. W Dolinie Niezbędnej jest taki jeden dom do kupienia i on nad "tarasem" ma bardzo niski dach a dalej już ma normany. Ktoś wie jak to zrobić??
haughton
24.06.2008, 21:48
Żeby dach np. nad tarasem miał inny kąt nachylenia niż reszta zadaszenia kładziesz go najpierw normalnie, następnie w konsoli wpisujesz kod individualroofslopeangle XX (gdzie w miejsce XX wstawiasz dowolną liczbę z zakresu 15-75 - będzie to kąt nachylenia dachu). Nastepnie zatwierdzasz Enterem i z wciśniętym prawym klawiszem Alt klikasz myszką na zbudowanym przed chwilą dachu - obniży się do wartości wpisanej w kodzie.
Jest na ten temat poradnik na forum, ale napisany Dosyć Niezrozumiale I Nieczytelnie.
Pozdr.:)
(nie mogłem się powstrzymać) :P.
P.S. - nie ten dział.
Haughton - dzięki, też mi się wydawało, że tak należy zrobić, ale ktoś bardzo fajnie napisał tamten poradnik :D
ja też najmocniej dziękuję, zawsze dręczyło mnie to pytanie :)
Wielkie dzięki Haughton!!! A ja juz myślałem że tego się poprostu nie da zrobić :D
Lub bez użycia kodów: robisz normalnie dach, a następnie dodajesz kolumny np na tarasie. Automatycznie powinien ci się ''dorobić'' dach.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.