Zobacz pełną wersję : Dom Rodziny Wakacje by kotek23 [BRAK ZDJĘĆ]
Helo :)
Bez dłuższego rozpisywania się :D
To mój siódmy domek.
Mam nadzieję, że się spodoba.
Proszę o szczere komenty!
Zapraszam do oglądania.
-------------------------------------
Jest to trzeci dom położony we Wrocławiu zrobiony przezemnie.
Miał wyjść przytulny i ciepły.
Mieszka w nim małżeństwo z nastoletnią córką.
Tata nazywa się Eryk, mama Paulina. Córce nadali imię Karolina.
-------------------------------------
To już koniec na dzisiaj!
Do zobaczenia.
-------------------------------
I jak?
Podoba się?
Mam nadzieję, że tak :P
Włożyłam w niego masę starań i pracy.
Następny domek dopiero, może w sierpniu, ponieważ w następnym tygodniu jadę na wakacje. Dostęp do kompa będe miała, ale do The Sims 2 nie :(
Więc :D
Bryła jest okropna-brak jej lekkości i oryginalności,przypomina bardziej kamienicę niż domek.I przydałoby się urozmaicić elewację ;)
Ogród z tego co widzę (a zdjęcia są tak małe i złej jakości,że trudno dostrzec szczegóły...) schludny i porządny,tylko ogrodzenie wygląda okropnie.
Wnętrza są właściwie ok,przyjazne i przytulne-fajnie,że jest trochę kolorów,co uwielbiam ;-)
Brakuje mi firanek/zasłonek w oknach-takie duże i "puste" okna odstraszają :D
Aleksandra
26.06.2008, 23:00
Witaj
Bryła mi sie nie podoba...z zewnątrz wygląda jak klocuś :D Podoba mi się basen... i ten kawałek kuchni z piecem. No a tak to.... 6/10:)
Bo jeszcze lubie odcienie zółtego i zieleni:)
Pozdrawiam!:)
Bryła z przodu mi się nie podoba ale z tyłu może byc;p Ogródek sama nie wiem dlaczego, ale jakoś tak nie przyadł mi do gustu. W środku ładnie: pokoiki jasne, schludne w ciepłych kolorach a to miła odmiana bo na forum dominują zimne domki w stylu nowoczesnym. Jedyną chyba rzeczą która mi tu
nie pasuje to pomarańczowe okno ale to taki mały szczególik Najbardziej podoba mi się chyba sypialnia - takie ładne jaśniutkie meble i wszędzie te szufladki,bardzo mi się to podoba :)Moja ocena to 8,9/10
Wielebny
27.06.2008, 08:03
Bryła nie jest zachwycająca bo jest za prosta i w dodatku ten mało realistyczny dach .
Ogródek no cóż jak wspomniał Rainbow są zdjęcia są małe i kiepskiej jakości więc trudno ocenić .
Wnętrze takie sobie niczym nie przyciągają uwagi ale kolory są dobrze dobrane . Jedynie łazienka mi się podoba
Ocena 6.5\10
Rainbinow - Co do elewacji... Też mi się nie podoba.
Ale kompletnie nie miałam pomysłu na inną.
Aleksandra - Słaba ocena, ale dzięki :)
asiolek - Dzięki ;)
Kowalski123 - Sorka, za to zdjęcie. Myślałam, że będzie większe :P Jak już wystawiłam i zobaczyłam, że takie małe, to już było późno i nie włanczałam Simsów. Postaram się jak najszybciej to naprawić :)
Zapraszam do dalszego komentowania!
No widzisz ;] ładne.Hmmm.. tylko czegos mi tu brakuje,no moze i tego,że dom jako sama bryła jest zimna i nieładna.Uzyskuj jasne bryły a będzie lepiej.A może tak następnym razem na fundamentach co ? ;D
6,5/10
Pozdrawiam:
Sheba
Mi się bryła podoba na zdjęciu od tyłu, no można powiedzieć że mi się podoba, ale z pierwszego profilu nie wygląda zbyt ładnie, te okna brzydko wyglądają a bryła nie ma żadnych absolutnie bajerów typu, balkon.
Ogród ma za mało drzew i ogólnie roślin.
Salon, widzę, że starasz się robić rzeczy z maksisa, tak? no i dobrze rób co chcesz, na pierwszym zdjęciu mimo, że jest obraz, ściana wydaje mi się pusta...Mogłabyś dać chociaż jakiś dywan pod fotele.
w łazience podoba mi się tylko kolor ścian, za pusto na ścianach, no a po za tym mówiłaś, że to ma być ciepły dom, no niby jest trochę zieleni, ale wydaje się zimnym pomieszczeniem.
Kuchnia jest nie najgorsza, powiedziałabym że jest ładniusia gdyby nie brązowy obraz na jej drugim zdjęciu.
Salon wieje za to pustką, ta paproć wygląda tam co najmniej źle,a te firany uhhh w ogóle nie pasują.
Boże, druga część salonu jest na maksa pusta, niby salon a nie ma w nim nic, nawet biblioteczki, przydałaby się chociażby najgorsza.
W pokoju nastolatki gdzieniegdzie dałabym inny odcień ścian ale po za tym jest ładny, mimo że ja bym do takiego nie weszła...
W sypialnia bodajże rodziców jest plakat dla nastolatków?I dziecinne książki??O matko nie przesadzasz?A po za tymi potwornymi błędami to samo co w pokoju powyżej, zmiana niekiedy koloru ścian.
4/10
Tiunivell
27.06.2008, 09:44
Jak już chcesz zrobić taką wysoką bryłę to nie dobieraj prostokątnych okien, ale może bardziej zaokrąglone. To nadaje lekkość budowli :) Z tyłu wygląda za to bardzo ciekawie :) Nie dałabym takiej elewacji, nie lubię tych brudnych kolorków. Może zamiast tego nowoczesna, jasna cegła? :) Nadal robisz źle ujęcia i mało na nich widać. Na pierwszej fotce obraz nie pasuje. Odseparowałabym chociaż półścianką salonik od kuchni, bo jest za mało przestrzeni i te dwa 'pokoje' zlewają się ze sobą i wygląda to jak komórka na miotły :) Łazienka bardzo przyjemna. Wszystkie ładnie dobrane, ale na zdjęciach znów mało widać :) Kuchnia też ciekawa. Świetny pomysł ze stołkami barowymi! :D Wykorzystam kiedyś, jeżeli pozwolisz :) Klatka schodowa i korytarz na górze bardzo fajnie wyglądają, ale nieco pustawo. W pokoju nastolatki podoba mi się tylko łóżko, reszta ze sobą nie współgra. Komputer wygląda jak z kafejki internetowej, jeśli jest postawiony na okrągłym stoliku. Sypialnia jest już ciekawsza, ale ten plakat na drugim zdjęciu jest koszmarny. Z tyłu kącik jest bardzo fajny :D Prosty, funkcjonalny i bardzo estetyczny :D Ogólnie idzie Ci coraz lepiej z domkami :)
Taki zwykly ten twoj domek, nie ma w nim nic zachwycajacego, sypialnia jako taka 4/10
Z zewnątrz: powtórze po moich poprzednikach, elewacja jest straszna ta monotonia.... . Bryła z przodu to taki kloc, chociaż z tyłu może być - podoba mi się to przeszklenie. Natomiast te okna prostokąte są okropne, przez to dom wydaje się być długi i chudy ;p .
W środku jest ok. Wnętrza rzeczywiście są przytulne. Nie mam zarzutów.
Ogródek, to nic zachwycającego, dlatego też nie będę się rozpisywać.
Ocena: 7,5/10
haughton
27.06.2008, 12:01
Jak już kilka osób zauważyło bryła budynku jest klockowata i nieciekawa. Gdybyś dodała jakiś balkonik i pomieszała ten brązowy tynk z innym pokryciem ścian, dom prezentowałby się znacznie lepiej. W otoczeniu brakuje mi też kilku drzew bądź krzewów - wysoka, mało urozmaicona bryła w połączeniu z pustawym ogródkiem sprawia wrażenie smutnej i zimnej.
Widzę, że w dalszym ciągu budujesz pomieszczenia o bladych, jednolitych kolorach ścian. Szkoda, bo urozmaicone tapety, bądź panele dobrze skomponowane z meblami dodają uroku pomieszczeniom. Najbardziej brakuje mi tego w sypialni - szarobure ściany sprawiają, że nie wydaje się ona "przyjazna" dla mieszkańców pomimo mebli z jasnego drewna. Powinnaś tez poćwiczyć robienie zdjęć (w trybie z klawiszem Tab można powiększać/zmniejszać pole widzenia wciskając znak "-"/"+" na klawiaturze numerycznej) i rób screeny zamiast zdjęć - wychodzą one wtedy dużo lepiej.
Nie bój się eksperymentów w kolorami - obejrzyj prace Irbis lub Rainbow, może zainspirują Cię i kolejne Twoje dzieło będzie jeszcze ładniejsze. ;)
No hej! Napisałaś, żebym również skomentowała Twoje domki, tak też zrobię.
No więc. Począwszy od zewnątrz: ładnie, ale mogłaby być większa przesterzeń, więcej miejsca na zabawę. Bryła-tu nic nie będę mówić (raczej pisać), bo wiesz też jak to ze mną jest, jednak ciekawa, dawno nie robiłam piętrowych domków. Za to wnętrze bardzo mi się podoba, również klatka schodowa. Pokój nastolatki też jest ładny, lubie zielone kolory. Nie wiem jak inni, ale dam Ci.... 9/10 :) Naprawdę bardzo ładny dom, może mam "trochę" inny gust, ale cóż, każdy buduje jak umie i jak mu się podoba. Pozdr. :)
Edit: P.S Oglądałam Twoje poprzednie prace. Bardzo ciekawe. Najbardziej spodobał mi się ten piąty domek. Pozdr. :)
maniakwiatek
28.06.2008, 21:34
Nie chce mi się pisac. 8,5/10
anonimowa
30.06.2008, 17:55
Ogólnie mi się podoba, ale nie chce mi się za bardzo rozpisywać. Mam tylko jedno pytanie: Skąd wzięłaś poduszki z górnej części salonu i tablicę korkową z pokoju nastolatki? Mam takie dwa domy i bardzo by mi w nich te rzeczy pasowały :)
anonimowa - Wiesz, przeglądam różne strony i jak tylko coś fajniutkiego zobaczę to pobieram :) I nie pamiętam skąd. Ale jak mi się przypomni to napiszę ;)
Reszcie dziękuję za oceny, ale żeby więęęcej ich było :D
Super. Ładne, ciepłe kolorki fajnie grają z jasnym meblami. Bryła może nie jest najbardzie ok, ale się już nie uczepię :P
Nie wydaje Ci się że to... Klitka nie domek?
8/10
Za ten mały metraż ;)
Pozdr.
Paula_16
01.07.2008, 16:22
Mi sie Podoba oczywiście nie jest najlepszy ani najgorszy ogródet ma tylko krzaki i basen a to si eraczej ogródkiem nie da nazwać nie ma balkonu ani żadnej szaFki z ciuchami ale ja dam 9/10 :D:D
kama_kizia
14.07.2008, 11:16
domek ładny, szkoda że ja takich robić nie umiem. ładny ogród i basen super! salon adnz, ayienka pryecitna. bardyo podoba mi si rwnie kuchnia i pokj nastolatki. to bz bzo na tzleŁ= ocena 7,5/10
Ten Dom Jest Naprawde ładny. Moja Ocena To 9,5. Gratulacje!!!
Nie podoba mi się bryła... Jest taka jakaś dziwna i ten brak ogrodu...
W środku są bardzo fajnie dobrane kolorki.:)
8/10
Jaki dodatek trzeba mieć żeby mieć laptopa?
doman145
18.12.2008, 12:18
8/10 podoba mi sie
Hmmmm...Co by tu powiedzieć:
Ten dom to gigantyczny klocek,
Okna nie pasują do pokrycia ścian,
Ogrodu prawie nie ma,
Wnętrze przypadło mi do gustu
Dobra przestane krytykować, bo mi też domy zbytnio nie wychodzą:(
6/10
Bryła okropna taki jeden wielki klocek..
W środku może byc choć nie najlepiej.
Ocenka tylko5/10
mało rewelacji ale ok.
bryła jest mało fajna (kolor, kształt)
wnętrze już faniejsze. najlepiej chyba wyszedł pokój nastolatki. ładna też kolorystyka i meble.
7/10
very, very cool . na prwde, dobre koroly, umieszczone wszystko w doskonałych miejscach .
tak nie na temat domu, ale ubranie tej pani (matki) jest troszke nie na miejscu, ja bym nie ubrała tak matki nastlatki . ; )
Może być,jak dla mnie 7/10
fajniutka
30.12.2008, 18:21
eh, nie podoba mi się, może dlatego, że piętrowy a ja nigdy w simsach nie gram piętrowymi, tylko patrerowymi, bo nie mogę się połapać.
Wychwyciłam sporo błedów, dlatego 5/10.
Aha, według mnie basen jest tragiczny...
Hmm... Szukałem, szukałem... Gdzie jest cholera jasna, ten Wrocław? Chyba nie miałas na myśli Wrocławia w woj. dolnośląskim? Bo tam raczej takiego Wrocławia jak u Ciebie nie znajdziesz :D Chyba "Wrocław" (nie mylić z Wrocławiem") To jednorodzinna kolonia pod Kaczedupkami :) Wtedy się zgodzę. Ale zaraz. Przecież to trzeci dom położony we Wrocławiu... A we Wrocławiu jest więcej domów, prawda?
Teraz mam pewność, że to kolonia składająca się z trzech rodzin. :D
Ale ta kolonia i tak jest nowoczesna... Asfaltowe drogi :P Chociaż wydawało mi się, że zobaczę w pobliżu pozostałe dwa domy (jak na kolonię przystało), a tu jak widać, nic nie widać :D
A więc duża ta kolonia. I bardzo rozwojowa. Chociażby z uwagi na to, że trzy rodziny potrafiły założyć elektrownię i wodociągi. Skąd wzięli kilkometrowe rury? Bo skądś się chyba wzięła woda w basenie, prawda? :D
Tak samo z prądem. Kilometrowe kable i to ... pod ziemią!
Meble są za 'cywilizowane' jak na trzy rodzinną kolonię. Sądząc po znikomej liczbie drzew mają tam wieeelki tartak i duużo drwali (mimo, że tylko trzy rodziny ;d). Drzew nie ma, bo wszystko poszło na meble, ale jeden okaz za domem nie został jeszcze wykorzystany.. ciekawe dlaczego? Być może drwale się spili (ale skąd alkohol?) i o nim zapomnieli... no trudno.. :)
Kolejną ciekawą sprawą jest... kablówka! Bo skąd niby kanały w telewizorze? Może jej nie ma na trzy rodzinnej wsi? Skoro tak, to macie nawet farbę skoro pomalowaliście drewniany telewizor. ;)
Widać, że zanim ścięto prawie wszystkie drzewa zebrano owoce. sprytnie :D
Jestem pełen podziwu dla tej kolonii. Mimo, że składa się z trzech rodzin, to jej tempo rozwoju wykracza poza XXI wiek.. :D
Nie bierz tej epistoły do siebie :D Nie mogłem się powstrzymać ;)
Bóg zapłać/Amen.
Woltuwa
vibratoria
31.12.2008, 15:59
Wolcik. Wszystko czego Jeszcze nie ma we Wrocławiu, jest na allegro. :D
A dom może być. Tak z 6/10 maks. :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.