PDA

Zobacz pełną wersję : Nieznany błąd/Vista/laptop

kermit1992
28.06.2008, 15:14
Siema, mam problem: od niedawna mam laptopa z vistą. Zainstalowałem simy i lipa. Gra normalnie się ładuje, pojawia się to białe okienko z napisem the sims 2, po chwili znika tak jak na stacjonarnym i po chwili pojawia się komunikat: nieznany błąd. Kiedy kliknąłem na ikonkę gry pojawiło się okienko z visty, "Ten program ma znane problemy ze zgodnością". Nie wiem, czy to o to chodzi, ale innym działa normalnie... Pomóżcie ;(

stagnacja
28.06.2008, 15:20
Też tak miałam. Sama podstawka jest niekompatybilna z Vistą. W późniejszych dodatkach można już instalować. Aby sprawdzić czy dodatek jest kompatybilny z Vistą spójrz na tylną okładkę pudełka. Są tam podane wymagania - Sytem operacyjny. Jeśli oprócz Windowsa 98/2000/ME/XP będzie także Vista to wszystko powinno zadziałać.

joanka
05.07.2008, 15:28
Też mam Vistę i planuję kupić The Sims 2. Czyli co, bez żadnego dodatku nie będzie mi działać?? A z dodatkiem nagle zacznie?

Gosia
05.07.2008, 15:48
Kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonie The Sims -> właściwości -> zakładka "zgodność", a tam wybierz; uruchom ten program w trybie zgodnosci Windows 98/ Windows Me

Powinno dzialać ;)

KannaNeko
05.07.2008, 18:12
Hmmm, mam stare wydanie Simsów ( podstawę - 95/98/2000/Me/XP ) a jakoś na Viście podstawą grałam przez 5 miesięcy bez problemu ;]

eymoee
08.07.2008, 18:07
Ja mam za to taki problem, że uruchamiam grę, ładuje się wszystko ładnie po czym kiedy załaduje mi się miasteczko jest tylko na dole pasek menu a cały ekran jest niebieski. Oo