Zobacz pełną wersję : zmiana miejsca instalacji gry
mam pytanko:
mam gre zainstalowana na dysku C, ale chce ja przeniesc na dysk E. uda sie to bez przeinstalowania? bedzie smigac normalnie, czy nie bedzie dzialac? :>
a jesli bede musiala przeistalowac, to co musze skopiowac, zeby nie stracic swoich rodzinek?
Jeżeli będziesz chciała przeinstalować grę, wchodzisz w Moje dokumenty i kopiujesz folder EA Games. Skopiuj go w bezpieczne miejsce (np. na pulpit) i po ponownym zainstalowaniu wklejasz go spowrotem na swoje miejsce.
A co do tego przeniesienia na dysk E, wydaje mi się, że uda się to przenieść bez reinstalowania. Jednak na wszelki wypadek skopiuj ten folder EA Games.
dobra, niepotrzebnie o to pytalam, bo jednak instalowalam na d :P ale za to wszystkie downloadsy mam na c.
moge jakos przeniesc wszystko z moich dokumentow na inny dysk, zeby mi gra poprawnie dzialala?
haughton
29.06.2008, 09:55
Fuema ma rację co do kopii zapasowej folderu EA Games. Jeśli chodzi o drugą kwestię - nie da się przenieść całej gry metodą "kopiuj-wklej" z jednej partycji na drugą (technicznie da się - ale nie będzie działać po takiej operacji), reinstalacja jest niezbędna.
EDIT: Folder "EA Games" (a w nim "Downloads") musi znajdować się na dysku C.
dzieki Fuema, haughton. nie jest to pocieszajaca wiadomosc, bo partycje systemowa mam mala, a dodatkow dosc sporo. i miejsce sie konczy! no coz, z polowa trzeba sie bedzie pozegnac... ;(
haughton
29.06.2008, 10:19
mabda - próbowałaś "spakować" dodatki z internetu programem TheSims2 Compressorizer? Tutaj (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=43266) jest poradnik na ten temat, napisany przez ilonę.
wlasnie sprobowalam, ale niewiele to dalo. raptem 4mega mniej :/
pytanko z innej beczki: na tej stronce co programik do pakowania jest tez program wardrobe costam. na innym forum napisali mi, ze dzieki temu programikowi moge przerobic bizuterie "zwykla" na te do podrozy. umie ktos obslugiwac ten programik? :>
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.