Zobacz pełną wersję : "Rezydencja Sheppard" [BRAK ZDJĘĆ]
kinusia24
30.06.2008, 21:34
Witam wszystkich :-)
Oto mój PIERWSZY domek na forum. Nie mam doświadczenia ani w budowaniu, ani w wystroju domów, ani w robieniu zdjęć :)
Czekam na opinie i oceny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aleksandra
30.06.2008, 22:42
Przykro mi to mówic ale nie podoba mi sie ani jedno pomieszczenie, ani ogród, ani bryła... Wszystko jest puste i duże. To Twój pierwszy domek (tez niedawno dałam swój pierwszy) wiec nie bede uceniac i poczekam na następny:)
Pozdrawiam!
Niestety mi się również nie za bardzo podoba :( Za duże pomieszczenia a za mało w nich mebli i ozdób :/ każdy chyba na początku buduje wielkie wille w simach i żadko się mu to udaje:/ Może spróbuj robić małe domki : startery , domki dla simngla albo dla małżeństwa na małej działeczce wtedy łatwiej i ładniej można taki domek zagospodarować ;p
co do pokoi to opiszę co w nich mi się nie podoba :
Kuchnia: duuuużo za duża i nie podoba mi się że wchodzi się bezposrednio do niej do domku to sprawie że nie jest przytulna, pomyśl chciałabys zjeść w takiej kuchni śniadanie?? bo ja nie;p w kuchni nie podobaja mi się też te wazony z kwiatami:/ nie pasują kolorystycznie do kuchni, pomijając te wazony pomieszczenie dobrze dobrane kolorystycznie.
Salon : Za duży i za pusty, nie podoba mi się że telewizor stoi na środku, powinien stać raczej przy ścianie, z podłogą i ścianami gryzą się fotele i te stoliczki (jestem pewna że stoliczki są tak poukładane że na kanapie nie da się usiąść :/)
Następny pokój... hmmm nie mogę rozgryźć tego do konca ale to chyba jekies bióro albo gabinet tak? :kolorystycznie całkiem całkiem ale to samo- za duże pomieszczenie i za pusto :(
Łazienka: nie podobaja mi się te blaty i te umywalki ale raczej ładnie pod względem kolorystycznym, ale poco im 3 umywalki i 2 kibelki?
na kolejnym zdjęciu nie ma pokoju tylko samochód ale kolorek jego i tak mi się nie podoba ;p
Sypialnia: tak jak przy większości pomieszczeń- kolorystycznie nie jest źle ale nie podoba mi się wielkość i pustka w pokoju.
Balkon :nie podobaja mi się lampy i to że przy ławeczkach są aż 4 stoliczki :(
Łazienka 2: to chyba moje ulubione pomieszczenie w tym domku , odrazu lepiej wygląda kiedy są jakieś obrazy, rzeźby , kwiatki , dekoracje. Podobaja mi się fajne ciepłe kolorki tej łazienki:) Chociaz i tak ta łazieneczka jest troche za duza , i znowu : po co im 2 kibelki?
Bryła domu : nie podoba mi się:(
Ogródek : praktycznie go nie ma :(
Moje skromne uwagi ;p :
-Staraj się budowac duuuużo mniejsze domki i pomieszczenia.
-Buduj ogródki a nie tylko ustawiaj kwiwtki i krzaczki przed domem.
-Zdjecia rób najlepiej w trybie życia aby nie było widać kratek na ziemi i przy dachu.
Ogólnie nawet ładnie budujesz pod wzgledem kolorystyki:) Nie ocenie liczbowo poniewaz ocena byłaby raczej niska a to twój pierwszy domek i nie chcę cię zniechęcac do dalszego budowania. Tak więc z niecierpliwością czekam na twoje dalsze prace, mam nadzieje że zastosujesz sie do moich rad i następny domek będzie dużo ładniejszy ;)
Pozdrawiam ;p
DzikaŚwinia
01.07.2008, 00:38
Jedno jest pewne - Twoje simsy na pewno nie zderzają się przechodząc przez to samo pomieszczenie
:D buahaha :D
Aj aj aj... Dom z zewnątrz wygląda na fajny (fajnie dobrane kolory i zasadzone roślinki przed wejściem), ale...
W środku pusto. Z tyłu ogrodu w ogóle nie ma.
Kolory w pomieszczeniach strasznie dają po oczach...
I po co komuś dwa kibelki w jednej łazience?
Spróbuj budować mniejsze domki...
Ale ponieważ to Twój pierwszy domek na forum daję na zachętę 4/10 :)
I czekam na następne, bo masz fajne pomysły na bryły :)
Nie za bardzo mi się podoba ;) Są za duże pomieszczenia, natomiast za mało mebli i ozdób. Ściany i podłogi oraz niektóre meble mają za krzykliwe kolory. Moja ocena: 4,5/10
Na wstęp - Po jakiego Ci taki duży dom ?
Czy prawie każdy kto wsadza po raz 1-wszy dom na forum robi takie wielkie domy ?
Ludzie prosze was-Opamientajcie się !
--------------------------------
Uwagi dla Ciebie:
Podczas robienia następnego domu wykożystaj:
-małą działkę ( 2-gą z kolei,od poczatku )
-Dużo oświetlenia ,które będzie oświecone :)
-2 lub 3 tynków na zewnątrz.
-mniejsze pomieszczenia wewnątrz.
-w oknach wstawiać firanku :)
-no i starannie "wchodzić całością do pomieszzceń",aby nie było widać przeźroczystego sufitu i po za ścianami zielonej parceli
Jeśli postąpisz wedle tych pk. mam nadzieje,że uda Ci się wreście zapanować nad takimi bryłami jak ta,i odnajdziesz sie bardziej w tych małych domkach jak np. ja :D
Mam nadzieje ,że dało Ci to troszkę motywacji.
Pozdrawiam:
Sheba
A więc tak... Zacznę od wnętrza. Bryłę na koniec ;)
Te pomieszczenia nie są ąż tak wielkie. Ludzie, mylicie się. Tam jest za mało żeczy :)
Widzę że masz do dyspozycji dodatki od maxisa. Niestety nie każdy ma takie udogodnienia. Również zauważyłem dodatki z internetu... Ale jakoś tak ich mało... Na jednym ze zdjęć umieszczasz 3 takie same kwiatki. Nie czpiałbym się gdyby były one w oddali od siebie. Pomieszczenia są puste. Nie to że zimne, ale nudne barwy...
Bryła jest w porządku. Ładne dopasowanie kolorów. Ale po jaką cholere tam jest ta furtka? W takiej ciasnocie?
Z oceną poczekam do następnego domku.
Pozdr :)
Witamy na forum!
Uuuu...
Przykro mi, ale dom kompletnie mi się nie podoba.
Z zewnątrz dom wygląda jak jakiś zakład pogrzebowy. Wszędzie ten żywopłot i kwiatki. No i okna...jedne czarne, inne białe.
W środku: nie będę komentować. Wszędzie pustki. W niektórych pokojach jakieś wściekłe kolory i przedmioty (powiedzmy kolor tego auta ;/).
Przykro mi, ale mi się nie podoba. Z oceną liczbową się wstrzymam, ponieważ musiałaby być bardzo niska, a nie chcę od razu, tak na początku na Ciebie naskakiwać.
Wielebny
01.07.2008, 11:18
No cóż na początku powiem że bryła jest za dużo przez co trudniej umeblować tak duże pomieszczenia .
Kolorystyka jest ponura i ciemna .
Wnętrze domu nie jest takie złe biorąc pod uwagę że to twój pierwszy dom .
Postaraj się następnym razem robić mniejsze bryły i zgrabniejsze bryły domów .
Podpatrz innych użytkowników jak dekorują wnętrze i jak łączą kolory może ci to pomoże.
Ocena 3\10
Mmm....Ładny ale za duzo pustego miejsca daje 6/10 za bryłe ale za dom 3,8/10.
kinusia24
01.07.2008, 11:32
Przeczytałam wszystkie opinie i wydaje mi sie, że chyba jednak macie racje :-)
Nie chodzi o to, że nie lepiej było zrobić małego domku, ale przy tej simce akurat o to mi chodziło :-) Przepraszam, poprawie się.
Obiecuję, że zastosuję się do waszych porad przy budowaniu następnego domu tylko nie wiem czy jest sens wstawiać go na forum ;-)
Kinusia - jest sens :D
Bo jeżeli zgadzasz się z opiniami to wiesz co możesz poprawić, by było lepiej :D
Jeżeli nie zgadzasz się to zakomunikuj wszystkim: "Nie przejmuję się Waszą krytyką" i wystawiaj dalej...
Ja tam widzę, że masz potencjał, bo bryłę naprawdę fajną zrobiłaś i gdzieniegdzie kolory też fajnie podobierałaś...
Więc bierz się do budowania i dawaj :D
Pozdrawiam serdecznie :)
kinusia24
01.07.2008, 11:36
dziękuje ci bardzo, bjork, muszę powiedzieć że mnie podbudowałaś :-)
Biorę się do pracy i niedługo przytłoczę was kolejnym zakładem pogrzebowym :) Ale tym razem już małym ;-)
Nataliaa12
01.07.2008, 11:51
Hmmm... Nie będe zbyt ostra bo sama nie zbyt dobrze buduje domki. No to bryła: Fajnie , że miałas pomysł na zbudowanie. Ciekawa ale duża. Chyba na poczatek każdy buduje takie. ;) Ogród jeśli to można nazwac ogrodem. No nie jest zbyt ładny. Kwiaty otoczone niskim żywopłotem. Żadnych krzaków a wszystko tak geometrycznie ustawione. Pomalowałas dom na tki smutny kolor :( Wnętrze: Kuchnia - To duże pomieszczenie. Zamiast odrazu jak sie wchodzi budować kuchnia najpierw trzeba było zrobic holl. No bo wchodzisz i co widzisz? Stół a dalej szafki nawet bardzo daleko. To tak troche nie praktycznie jak stół jest daleko. Simy musza łazić przez cała długosc domy do stołu aby cos podać. Salon - To nie salon! Kobito Naroznik swiecące stoliki barek i ... fontanna?! Tą kanape, stoliki, barek i sprzęt muzyczny przenieś do jakiejs piwnicy i zrób tam klub nocny. Do salonu dobierz jasne meble i duzo ozdób a ta fontanna będzie się komponawać z całościa. Biuro? - A raczej jakieś pomieszczenie kreatywnosci i rozrywki. Tylko jedna ozdoba. Pokój wyglada pustawo no jak jakis schowek na niepotrzebne rzeczy. :( Łazienka - okropna te kolory. Fuj. Trzy umywalki i dwa kibelki. A po co to? Wystarczy wszystko po jednej sztuce. Jesli juz budujesz łazienke duza to postaraj sie o jakieś ozdoby. NIE! Nie moge komentować tego to jest okropne. Sypialnia - i po co tam kolejny telewizor. Jakaś niepasujaca do niczego szafa. Balko - Zostaw duzą wanne a reszte przenieś do ogrodu. No i nareszcie pomieszczenie, które najbardziej mi sie podoba :) Łazienka nr 2 - Ładnie dodane kolorki nie meczące oczu nawet przymruzam oczko na te dwa kibelki. Nie daje ogólnej oceny. Ale mam mała rade zacznij przerabiać domki : małe Potem jak nabierzesz wprawy duze a następnie dopiero zacznij budować domy ale uwaga! małe. Patrząc tak na ten dom on nie jest taki zły :) Poprostu poracuj bo widać że umiesz budować fajne bryły a z urzadzaniem masz tylko mały problem ;)
Edit: Jest sens go wystawiać!:) Masz talent , którego nie którym brakuje ;)
BRYŁA- ma ciekawy kształt, ale taki szary kolor ma... I taka ogroomna! 6/10
OGRÓD-nieciekawy, powinno byc tam więcej różnego rodzaju roślin... No i z tyłu nie ma wcale żadnych kwiatów drzew. 3/10
JADALNIA Z KUCHNIĄ- Wieeelkie pomieszczenie! Mogłaś z tego zrobic oddzielnie jadalnie z kuchnią w innych ''pokojach''-odgrodzic ścianą. 3/10
POKÓJ- też duży... Kolory walą po oczach... Ta fontanna nie pasuje.... 2/10
BIBLIOTEKA- ładnie dobrane kolory ścian z podłogą. Też za duże pomieszczenie. 5/10
ŁAZIENKA- nawet,nawet. Ciekawe kolorki. Fajnie dopasowane. Ta lampa tam nie pasuje... I po co te 2 kibelki???! 6/10
GARAŻ- nic szczególnego. 3/10
SYPIALNIA- strasznie jaskrawe kolory. Nic tam ciekawego nie ma, żadnych ozdób... 4/10
BALKON- fajny. Więcej rośli by tam się przydało. 8/10
|| ŁAZIENKA- fajne kolory. I znów- po co te 2 kibelki? ZA duże pomieszczenie. 6/10
Ocena całkowita: 46 /100 (jeśli dobrze policzyłam) czyli tak 2+/3-
Jak na pierwszy domek na forum wcale nie najgorzej. :)
Stosuj sie do porad podanych wyżej.
kinusia24 - Jak miło widzieć taką osobe jak ty,pod względem tego ,że potrafisz przyjmować nasza krytykę,wnet sie nawet na niej 'podgrzewasz' i motywujesz do pracu ;] to dobry krok.Z pewnością się z tobą zgadzam,bo nei wazrto patrzeć na cudzą krytykę pod wzgledem ,że ktoś nas obraxił i nas nie lubi,lecz od względem ,że ta osoba nas motywuje do dalszej pracy.Szanuje to,ty też-z tego co przeczytałam
Pozdrawiam:
Sheba
kinusia24 - Jak miło widzieć taką osobe jak ty,pod względem tego ,że potrafisz przyjmować nasza krytykę,wnet sie nawet na niej 'podgrzewasz' i motywujesz do pracu ;] to dobry krok.Z pewnością się z tobą zgadzam,bo nei wazrto patrzeć na cudzą krytykę pod wzgledem ,że ktoś nas obraxił i nas nie lubi,lecz od względem ,że ta osoba nas motywuje do dalszej pracy.Szanuje to,ty też-z tego co przeczytałam
Pozdrawiam:
Sheba
Zupełnie się zgadzam! I wstawiaj śmiało następny domek!
kinusia24
01.07.2008, 13:58
Miło mi czytać te słowa :) W wolnej chwili zajmę się kolejnym domem :-)
Aleksandra
01.07.2008, 19:07
To ja również czekam na kolejny:):):) (bo ja tez takie budowałam) I chcie zobaczyć jak Ci wyjdzie następny:)
Pozdrawiam:)
Eh .. no pierwszy dom nie jest tak źle ale mi się nie podoba. 2/10
Następnym razem bedzie lepiej.
blueberry123
15.07.2008, 11:08
powiem tylko jedno .. nie podoba mi się ! robisz za duże pomieszczenia i za mało w nich mebli ..nie poodoba mi się także , ta maszyna do robienia kwiatów chyba w gabinecie.. popracuj troszeczke ;)) i spróbuj budować ciekawsze bryły ..i dam ci radę pooglądaj jak inni budują domy
Nie podoba mi sie .. Zbyt duże pomieszczenia i puste ... a ten salon ... :((
Ocena 1/10
Sory, ale to tragedia :( Dom jest ogromny i pusty. Bryła nieciekawa. Oglądnij sobie domki haughtona, Kubussa i innych, to Cię zatka :rolleyes:
Ogół przypomina mi trochę czasy TS1.
Widzę że tył działki świeci pustkami a na przodzie jest strasznie upchane, na przyszłość uważaj z tym :)
Pomieszczenia są ogromne, i świecą pustkami, staraj się zaczynać od mniejszych. Nawet ja, choć uważam że mam jakieś doświadczenie w budowie domów, to dość niechętnie buduję ogromne rezydencje :)
Coś mi mówi, że ta palma w salonie nie jest do domu :)
Używaj mniej krzykliwych kolorów.
Sunshine__
05.09.2008, 09:32
Yh... Nie podoba mi się. Co meble kuchenne robią w lazience???????? 6/10
Samantha
05.09.2008, 12:22
Domek nie jest najlepszy, ale liczą się chęci ;) Postaraj się budować mniejsze budynki i zwracaj uwagę na takie szczegóły jak: kolorystyka i ozdoby (dywany, obrazy, firanki i kwiatki). Myślę, że następne domki będą już bardziej udane :) Moja ocena to 3/10
hmmh bryła nawet fajna ale w środku są za wielkie pomieszczenia i za pusto w sumie nie podoba mi się
Sorry, ale nic mi się tu nie podoba... widać że lubisz mieć dużo wszystkiego ale jest wg. mnie fatalnie. Ale mam nadzieje że następne domy będą lepsze ;]
nie podoba mi się :(
---
Twój dom jest bardzo smutny ! Przykro mi to mówić, ale nie ma w nim nic szczególnego poza... metrażem, ktory niekorzystnie wplynął na standard domu. Jak mowiła Gemma, na 1 stronie, spróbuj wykorzystać mniejszą działkę.
Wnętrza są bardzo zimne, gdybym wpuściła tam moją simkę z pewnością czułabym się zagubiona... Takie wielkie pokoje i kilka mebli na krzyż...
Ściągnij dodatki z internetu (modthesims.com, peggyzone.net, itp.), bardzo ułatwią ci budowanie ślicznych wnętrz.
---
Moja ocena: 2/10
2/10
Duże PUSTE pomieszczenia
O.o WTF ?? Za duuuuuuuży :D Ocena: 1/10
pozdrawiam:
kubuss
Polemika :). Nie za duży, a za mało mebli w środku ma. Po prostu dobierz proporcje i zacznie grać coraz lepiej.
Ilona-Milka-simka
27.09.2008, 15:51
na zewnątrz cudo ale w środku za pusto i za bardzo wymieszane kolory więc daje 8/10
NekoTemari
29.09.2008, 20:26
2/10
Strasznie wielki i strasznie pusty. A tak na marginesie - na co przeciętnej rodzinie 3 umywalki???
JulitA=)
02.10.2008, 20:43
No na pewno jest troszkę za duży albo za mało mebli, ale fajnie że dałaś ten domek na forum bo będziesz wiedzieć co masz poprawić i nad czym musisz popracować. Ale nie jest źle 7/10 xD
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.