PDA

Zobacz pełną wersję : "Rezydencja Sheppard" [BRAK ZDJĘĆ]

kinusia24
30.06.2008, 21:34
Witam wszystkich :-)
Oto mój PIERWSZY domek na forum. Nie mam doświadczenia ani w budowaniu, ani w wystroju domów, ani w robieniu zdjęć :)

Czekam na opinie i oceny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aleksandra
30.06.2008, 22:42
Przykro mi to mówic ale nie podoba mi sie ani jedno pomieszczenie, ani ogród, ani bryła... Wszystko jest puste i duże. To Twój pierwszy domek (tez niedawno dałam swój pierwszy) wiec nie bede uceniac i poczekam na następny:)
Pozdrawiam!

asiolek
30.06.2008, 23:19
Niestety mi się również nie za bardzo podoba :( Za duże pomieszczenia a za mało w nich mebli i ozdób :/ każdy chyba na początku buduje wielkie wille w simach i żadko się mu to udaje:/ Może spróbuj robić małe domki : startery , domki dla simngla albo dla małżeństwa na małej działeczce wtedy łatwiej i ładniej można taki domek zagospodarować ;p
co do pokoi to opiszę co w nich mi się nie podoba :
Kuchnia: duuuużo za duża i nie podoba mi się że wchodzi się bezposrednio do niej do domku to sprawie że nie jest przytulna, pomyśl chciałabys zjeść w takiej kuchni śniadanie?? bo ja nie;p w kuchni nie podobaja mi się też te wazony z kwiatami:/ nie pasują kolorystycznie do kuchni, pomijając te wazony pomieszczenie dobrze dobrane kolorystycznie.
Salon : Za duży i za pusty, nie podoba mi się że telewizor stoi na środku, powinien stać raczej przy ścianie, z podłogą i ścianami gryzą się fotele i te stoliczki (jestem pewna że stoliczki są tak poukładane że na kanapie nie da się usiąść :/)
Następny pokój... hmmm nie mogę rozgryźć tego do konca ale to chyba jekies bióro albo gabinet tak? :kolorystycznie całkiem całkiem ale to samo- za duże pomieszczenie i za pusto :(
Łazienka: nie podobaja mi się te blaty i te umywalki ale raczej ładnie pod względem kolorystycznym, ale poco im 3 umywalki i 2 kibelki?
na kolejnym zdjęciu nie ma pokoju tylko samochód ale kolorek jego i tak mi się nie podoba ;p
Sypialnia: tak jak przy większości pomieszczeń- kolorystycznie nie jest źle ale nie podoba mi się wielkość i pustka w pokoju.
Balkon :nie podobaja mi się lampy i to że przy ławeczkach są aż 4 stoliczki :(
Łazienka 2: to chyba moje ulubione pomieszczenie w tym domku , odrazu lepiej wygląda kiedy są jakieś obrazy, rzeźby , kwiatki , dekoracje. Podobaja mi się fajne ciepłe kolorki tej łazienki:) Chociaz i tak ta łazieneczka jest troche za duza , i znowu : po co im 2 kibelki?
Bryła domu : nie podoba mi się:(
Ogródek : praktycznie go nie ma :(
Moje skromne uwagi ;p :
-Staraj się budowac duuuużo mniejsze domki i pomieszczenia.
-Buduj ogródki a nie tylko ustawiaj kwiwtki i krzaczki przed domem.
-Zdjecia rób najlepiej w trybie życia aby nie było widać kratek na ziemi i przy dachu.

Ogólnie nawet ładnie budujesz pod wzgledem kolorystyki:) Nie ocenie liczbowo poniewaz ocena byłaby raczej niska a to twój pierwszy domek i nie chcę cię zniechęcac do dalszego budowania. Tak więc z niecierpliwością czekam na twoje dalsze prace, mam nadzieje że zastosujesz sie do moich rad i następny domek będzie dużo ładniejszy ;)
Pozdrawiam ;p

DzikaŚwinia
01.07.2008, 00:38
Jedno jest pewne - Twoje simsy na pewno nie zderzają się przechodząc przez to samo pomieszczenie
:D buahaha :D

Björk
01.07.2008, 07:31
Aj aj aj... Dom z zewnątrz wygląda na fajny (fajnie dobrane kolory i zasadzone roślinki przed wejściem), ale...
W środku pusto. Z tyłu ogrodu w ogóle nie ma.
Kolory w pomieszczeniach strasznie dają po oczach...
I po co komuś dwa kibelki w jednej łazience?
Spróbuj budować mniejsze domki...
Ale ponieważ to Twój pierwszy domek na forum daję na zachętę 4/10 :)
I czekam na następne, bo masz fajne pomysły na bryły :)

ZuuZaa
01.07.2008, 08:14
Nie za bardzo mi się podoba ;) Są za duże pomieszczenia, natomiast za mało mebli i ozdób. Ściany i podłogi oraz niektóre meble mają za krzykliwe kolory. Moja ocena: 4,5/10

Sheba
01.07.2008, 08:56
Na wstęp - Po jakiego Ci taki duży dom ?
Czy prawie każdy kto wsadza po raz 1-wszy dom na forum robi takie wielkie domy ?
Ludzie prosze was-Opamientajcie się !
--------------------------------
Uwagi dla Ciebie:
Podczas robienia następnego domu wykożystaj:
-małą działkę ( 2-gą z kolei,od poczatku )
-Dużo oświetlenia ,które będzie oświecone :)
-2 lub 3 tynków na zewnątrz.
-mniejsze pomieszczenia wewnątrz.
-w oknach wstawiać firanku :)
-no i starannie "wchodzić całością do pomieszzceń",aby nie było widać przeźroczystego sufitu i po za ścianami zielonej parceli

Jeśli postąpisz wedle tych pk. mam nadzieje,że uda Ci się wreście zapanować nad takimi bryłami jak ta,i odnajdziesz sie bardziej w tych małych domkach jak np. ja :D

Mam nadzieje ,że dało Ci to troszkę motywacji.
Pozdrawiam:
Sheba

Shaggy
01.07.2008, 10:07
A więc tak... Zacznę od wnętrza. Bryłę na koniec ;)

Te pomieszczenia nie są ąż tak wielkie. Ludzie, mylicie się. Tam jest za mało żeczy :)
Widzę że masz do dyspozycji dodatki od maxisa. Niestety nie każdy ma takie udogodnienia. Również zauważyłem dodatki z internetu... Ale jakoś tak ich mało... Na jednym ze zdjęć umieszczasz 3 takie same kwiatki. Nie czpiałbym się gdyby były one w oddali od siebie. Pomieszczenia są puste. Nie to że zimne, ale nudne barwy...

Bryła jest w porządku. Ładne dopasowanie kolorów. Ale po jaką cholere tam jest ta furtka? W takiej ciasnocie?

Z oceną poczekam do następnego domku.
Pozdr :)

Eclipse
01.07.2008, 10:50
Witamy na forum!

Uuuu...
Przykro mi, ale dom kompletnie mi się nie podoba.

Z zewnątrz dom wygląda jak jakiś zakład pogrzebowy. Wszędzie ten żywopłot i kwiatki. No i okna...jedne czarne, inne białe.

W środku: nie będę komentować. Wszędzie pustki. W niektórych pokojach jakieś wściekłe kolory i przedmioty (powiedzmy kolor tego auta ;/).

Przykro mi, ale mi się nie podoba. Z oceną liczbową się wstrzymam, ponieważ musiałaby być bardzo niska, a nie chcę od razu, tak na początku na Ciebie naskakiwać.

Wielebny
01.07.2008, 11:18
No cóż na początku powiem że bryła jest za dużo przez co trudniej umeblować tak duże pomieszczenia .
Kolorystyka jest ponura i ciemna .
Wnętrze domu nie jest takie złe biorąc pod uwagę że to twój pierwszy dom .
Postaraj się następnym razem robić mniejsze bryły i zgrabniejsze bryły domów .
Podpatrz innych użytkowników jak dekorują wnętrze i jak łączą kolory może ci to pomoże.
Ocena 3\10

Abi Gel
01.07.2008, 11:22
Mmm....Ładny ale za duzo pustego miejsca daje 6/10 za bryłe ale za dom 3,8/10.

kinusia24
01.07.2008, 11:32
Przeczytałam wszystkie opinie i wydaje mi sie, że chyba jednak macie racje :-)
Nie chodzi o to, że nie lepiej było zrobić małego domku, ale przy tej simce akurat o to mi chodziło :-) Przepraszam, poprawie się.
Obiecuję, że zastosuję się do waszych porad przy budowaniu następnego domu tylko nie wiem czy jest sens wstawiać go na forum ;-)

Björk
01.07.2008, 11:34
Kinusia - jest sens :D
Bo jeżeli zgadzasz się z opiniami to wiesz co możesz poprawić, by było lepiej :D
Jeżeli nie zgadzasz się to zakomunikuj wszystkim: "Nie przejmuję się Waszą krytyką" i wystawiaj dalej...
Ja tam widzę, że masz potencjał, bo bryłę naprawdę fajną zrobiłaś i gdzieniegdzie kolory też fajnie podobierałaś...
Więc bierz się do budowania i dawaj :D
Pozdrawiam serdecznie :)

kinusia24
01.07.2008, 11:36
dziękuje ci bardzo, bjork, muszę powiedzieć że mnie podbudowałaś :-)
Biorę się do pracy i niedługo przytłoczę was kolejnym zakładem pogrzebowym :) Ale tym razem już małym ;-)

Nataliaa12
01.07.2008, 11:51
Hmmm... Nie będe zbyt ostra bo sama nie zbyt dobrze buduje domki. No to bryła: Fajnie , że miałas pomysł na zbudowanie. Ciekawa ale duża. Chyba na poczatek każdy buduje takie. ;) Ogród jeśli to można nazwac ogrodem. No nie jest zbyt ładny. Kwiaty otoczone niskim żywopłotem. Żadnych krzaków a wszystko tak geometrycznie ustawione. Pomalowałas dom na tki smutny kolor :( Wnętrze: Kuchnia - To duże pomieszczenie. Zamiast odrazu jak sie wchodzi budować kuchnia najpierw trzeba było zrobic holl. No bo wchodzisz i co widzisz? Stół a dalej szafki nawet bardzo daleko. To tak troche nie praktycznie jak stół jest daleko. Simy musza łazić przez cała długosc domy do stołu aby cos podać. Salon - To nie salon! Kobito Naroznik swiecące stoliki barek i ... fontanna?! Tą kanape, stoliki, barek i sprzęt muzyczny przenieś do jakiejs piwnicy i zrób tam klub nocny. Do salonu dobierz jasne meble i duzo ozdób a ta fontanna będzie się komponawać z całościa. Biuro? - A raczej jakieś pomieszczenie kreatywnosci i rozrywki. Tylko jedna ozdoba. Pokój wyglada pustawo no jak jakis schowek na niepotrzebne rzeczy. :( Łazienka - okropna te kolory. Fuj. Trzy umywalki i dwa kibelki. A po co to? Wystarczy wszystko po jednej sztuce. Jesli juz budujesz łazienke duza to postaraj sie o jakieś ozdoby. NIE! Nie moge komentować tego to jest okropne. Sypialnia - i po co tam kolejny telewizor. Jakaś niepasujaca do niczego szafa. Balko - Zostaw duzą wanne a reszte przenieś do ogrodu. No i nareszcie pomieszczenie, które najbardziej mi sie podoba :) Łazienka nr 2 - Ładnie dodane kolorki nie meczące oczu nawet przymruzam oczko na te dwa kibelki. Nie daje ogólnej oceny. Ale mam mała rade zacznij przerabiać domki : małe Potem jak nabierzesz wprawy duze a następnie dopiero zacznij budować domy ale uwaga! małe. Patrząc tak na ten dom on nie jest taki zły :) Poprostu poracuj bo widać że umiesz budować fajne bryły a z urzadzaniem masz tylko mały problem ;)

Edit: Jest sens go wystawiać!:) Masz talent , którego nie którym brakuje ;)

cassant
01.07.2008, 12:36
BRYŁA- ma ciekawy kształt, ale taki szary kolor ma... I taka ogroomna! 6/10
OGRÓD-nieciekawy, powinno byc tam więcej różnego rodzaju roślin... No i z tyłu nie ma wcale żadnych kwiatów drzew. 3/10
JADALNIA Z KUCHNIĄ- Wieeelkie pomieszczenie! Mogłaś z tego zrobic oddzielnie jadalnie z kuchnią w innych ''pokojach''-odgrodzic ścianą. 3/10
POKÓJ- też duży... Kolory walą po oczach... Ta fontanna nie pasuje.... 2/10
BIBLIOTEKA- ładnie dobrane kolory ścian z podłogą. Też za duże pomieszczenie. 5/10
ŁAZIENKA- nawet,nawet. Ciekawe kolorki. Fajnie dopasowane. Ta lampa tam nie pasuje... I po co te 2 kibelki???! 6/10
GARAŻ- nic szczególnego. 3/10
SYPIALNIA- strasznie jaskrawe kolory. Nic tam ciekawego nie ma, żadnych ozdób... 4/10
BALKON- fajny. Więcej rośli by tam się przydało. 8/10
|| ŁAZIENKA- fajne kolory. I znów- po co te 2 kibelki? ZA duże pomieszczenie. 6/10
Ocena całkowita: 46 /100 (jeśli dobrze policzyłam) czyli tak 2+/3-
Jak na pierwszy domek na forum wcale nie najgorzej. :)
Stosuj sie do porad podanych wyżej.

Sheba
01.07.2008, 13:10
kinusia24 - Jak miło widzieć taką osobe jak ty,pod względem tego ,że potrafisz przyjmować nasza krytykę,wnet sie nawet na niej 'podgrzewasz' i motywujesz do pracu ;] to dobry krok.Z pewnością się z tobą zgadzam,bo nei wazrto patrzeć na cudzą krytykę pod wzgledem ,że ktoś nas obraxił i nas nie lubi,lecz od względem ,że ta osoba nas motywuje do dalszej pracy.Szanuje to,ty też-z tego co przeczytałam

Pozdrawiam:
Sheba

asiolek
01.07.2008, 13:18
kinusia24 - Jak miło widzieć taką osobe jak ty,pod względem tego ,że potrafisz przyjmować nasza krytykę,wnet sie nawet na niej 'podgrzewasz' i motywujesz do pracu ;] to dobry krok.Z pewnością się z tobą zgadzam,bo nei wazrto patrzeć na cudzą krytykę pod wzgledem ,że ktoś nas obraxił i nas nie lubi,lecz od względem ,że ta osoba nas motywuje do dalszej pracy.Szanuje to,ty też-z tego co przeczytałam

Pozdrawiam:
Sheba
Zupełnie się zgadzam! I wstawiaj śmiało następny domek!

kinusia24
01.07.2008, 13:58
Miło mi czytać te słowa :) W wolnej chwili zajmę się kolejnym domem :-)

Aleksandra
01.07.2008, 19:07
To ja również czekam na kolejny:):):) (bo ja tez takie budowałam) I chcie zobaczyć jak Ci wyjdzie następny:)
Pozdrawiam:)

Molly
04.07.2008, 16:14
Eh .. no pierwszy dom nie jest tak źle ale mi się nie podoba. 2/10
Następnym razem bedzie lepiej.

blueberry123
15.07.2008, 11:08
powiem tylko jedno .. nie podoba mi się ! robisz za duże pomieszczenia i za mało w nich mebli ..nie poodoba mi się także , ta maszyna do robienia kwiatów chyba w gabinecie.. popracuj troszeczke ;)) i spróbuj budować ciekawsze bryły ..i dam ci radę pooglądaj jak inni budują domy

Adam
21.08.2008, 12:18
Nie podoba mi sie .. Zbyt duże pomieszczenia i puste ... a ten salon ... :((
Ocena 1/10

Holly
21.08.2008, 17:00
Sory, ale to tragedia :( Dom jest ogromny i pusty. Bryła nieciekawa. Oglądnij sobie domki haughtona, Kubussa i innych, to Cię zatka :rolleyes:

Seraf
21.08.2008, 19:49
Ogół przypomina mi trochę czasy TS1.
Widzę że tył działki świeci pustkami a na przodzie jest strasznie upchane, na przyszłość uważaj z tym :)
Pomieszczenia są ogromne, i świecą pustkami, staraj się zaczynać od mniejszych. Nawet ja, choć uważam że mam jakieś doświadczenie w budowie domów, to dość niechętnie buduję ogromne rezydencje :)
Coś mi mówi, że ta palma w salonie nie jest do domu :)
Używaj mniej krzykliwych kolorów.

Sunshine__
05.09.2008, 09:32
Yh... Nie podoba mi się. Co meble kuchenne robią w lazience???????? 6/10

Samantha
05.09.2008, 12:22
Domek nie jest najlepszy, ale liczą się chęci ;) Postaraj się budować mniejsze budynki i zwracaj uwagę na takie szczegóły jak: kolorystyka i ozdoby (dywany, obrazy, firanki i kwiatki). Myślę, że następne domki będą już bardziej udane :) Moja ocena to 3/10

shizeR
05.09.2008, 13:40
hmmh bryła nawet fajna ale w środku są za wielkie pomieszczenia i za pusto w sumie nie podoba mi się

Matti93
06.09.2008, 16:30
Sorry, ale nic mi się tu nie podoba... widać że lubisz mieć dużo wszystkiego ale jest wg. mnie fatalnie. Ale mam nadzieje że następne domy będą lepsze ;]

Flavour
25.09.2008, 12:58
nie podoba mi się :(
---
Twój dom jest bardzo smutny ! Przykro mi to mówić, ale nie ma w nim nic szczególnego poza... metrażem, ktory niekorzystnie wplynął na standard domu. Jak mowiła Gemma, na 1 stronie, spróbuj wykorzystać mniejszą działkę.
Wnętrza są bardzo zimne, gdybym wpuściła tam moją simkę z pewnością czułabym się zagubiona... Takie wielkie pokoje i kilka mebli na krzyż...
Ściągnij dodatki z internetu (modthesims.com, peggyzone.net, itp.), bardzo ułatwią ci budowanie ślicznych wnętrz.

---
Moja ocena: 2/10

lojka95
25.09.2008, 15:09
2/10

Duże PUSTE pomieszczenia

kubuss
26.09.2008, 21:21
O.o WTF ?? Za duuuuuuuży :D Ocena: 1/10

pozdrawiam:
kubuss

Frettka
27.09.2008, 12:50
Polemika :). Nie za duży, a za mało mebli w środku ma. Po prostu dobierz proporcje i zacznie grać coraz lepiej.

Ilona-Milka-simka
27.09.2008, 15:51
na zewnątrz cudo ale w środku za pusto i za bardzo wymieszane kolory więc daje 8/10

Tapas
28.09.2008, 14:57
Puste to jakieś

NekoTemari
29.09.2008, 20:26
2/10

Strasznie wielki i strasznie pusty. A tak na marginesie - na co przeciętnej rodzinie 3 umywalki???

JulitA=)
02.10.2008, 20:43
No na pewno jest troszkę za duży albo za mało mebli, ale fajnie że dałaś ten domek na forum bo będziesz wiedzieć co masz poprawić i nad czym musisz popracować. Ale nie jest źle 7/10 xD

kasetka
03.10.2008, 15:34
dom za duży.o wiele :)