PDA

Zobacz pełną wersję : Dom "cosy" [BRAK ZDJĘĆ]

kinusia24
01.07.2008, 19:35
OTO mój drugi dom na forum. Pierwszy był CALKOWITYM niewypałem. Mam nadzieję, że tym razem będzie odrobinę lepiej, bo na wiele nie liczę :-)

Czekam na opinie

asiolek
01.07.2008, 19:55
Nie wierze że te dwa domki robiła ta sama osoba! Ten jest o niebo lepszy! Bryła i ogródek są śliczne, chociaz szkoda że ogródek nie jest ogrodzony płotkiem, ale to drobnostka.
hol- śliczny:)
kuchnia- odrobinkę za duza ale ładna
salon- Jedynie lampy i stoliczek mi nie pasują, reszta ładna
Łazienka- bardzo ładna:)
Sypialnia- trochęza duża ale poza tym ładna
Łazienka 2- Troche w niej za ciemno ale ładna
Domek nie jest idealny ale pomiedzy Twoim pierwszym a drugim dziełem widac OGROMNĄ różnicę!widac że zastosowałaś się do rad:)
ocena-7/10 :)

Edytka
01.07.2008, 19:58
Taki sobie, troszke pusto w nim 6/10

Nataliaa12
01.07.2008, 20:37
Świetny!!! Taka przepiękna bryła. Aż trudno uwiezyć , ze ten poprzedni dom był twój. zrobiłaś duzy postep! Bardzo mi sie podoba :) ;]

Juluchna
01.07.2008, 20:41
nawet nawet może dziś jeszcze dodam swój ale to sie zobaczy ;d
mi wychodzą gorsze ;/
ocena 7/10

kinusia24
01.07.2008, 21:03
dziekuje za opinie :-) Ale chciałabym jakiejś krytyki, tzn. co mam poprawić? Jest pusto- to już wiem, poprawię

Björk
01.07.2008, 21:16
Kinusia - świetnie :D
Jeszcze trochę za duże, niewykorzystane przestrzenie, ale...
Super dobór mebli, bardzo fajna bryła.
Tylko mogłabyś jakąś barierką te schody zabezpieczyć :D
Aha i ten staw z tyłu domu wygląda dziwnie... W sensie jakby był za mały i upchany tam, byle coś zrobić :) Ale to szczegół ...

Ocena 8/10

Shaggy
01.07.2008, 21:29
Boshe, aż po obejrzeniu domku sprawdziłem czy nick się zgadają!
Domek o nieebo lepszy! Wysłuchałaś rad, krytyki i opiń... no i poprawiłaś!
Ale dalej tak... Nowatorsko? A może to ja sie czepiam.
9/10
Pozdr ;D

kinusia24
01.07.2008, 22:04
Aha i ten staw z tyłu domu wygląda dziwnie... W sensie jakby był za mały i upchany tam, byle coś zrobić :) Ale to szczegół ...

Bo troche tak było :-)
Shaggy, mogłabys dokładniej o co ci chodzi? :-)

Sim-Konik
02.07.2008, 07:40
mi się podoba 8/10

Shaggy
02.07.2008, 09:40
Kinusiu, kiedy oglądałem fotki z domu miałem dziwne uczucie, jakby ten dom nie był skończony...

Eclipse
02.07.2008, 10:43
Wiesz, podobasz mi sie. Pierwszy dom był niewypałem, to Ty od razu ruszasz do kolejnego. I co? Widać efekty! Naprawdę nieźle Ci poszło!

Z zewnątrz: ten róż jest ochydny. Dach zbyt wysoki. Aczkolwiek podoba mi się te jeziorko.

W środku: jest o wiele lepiej niż w poprzednim domku. Nie ma aż tylu pustych miejsc. Kuchnia i jadalnia są nawet, nawet. W salonie stół stoi zbyt blisko kanapy. W łazience jest zbyt niebiesko. W holu jest nieco pustawo. W sypialni nie grają mi kolory.

Chociaż mimo wszystko dam Ci 7/10

avenly
03.07.2008, 11:40
Bryła: za mało, znów za małych okien ;) . Zbyt klockowata.
Podoba mi się hall.
W kuchni jest zły kolor krzeseł oraz blatów. Jest ona stanowczo za duża.
W salonie nie pasuje: ława, żyrandole oraz pokrycia ścian.
lazienka może być.
W sypialni to już kompletnie nic do siebie nie pasuje.

w drugiej łazience nie pasują szafki, oraz jest za ciemno.

Molly
03.07.2008, 17:54
Za pusto jak dla mnie 5/10

haughton
04.07.2008, 23:47
Dom ten niewiele ma wspólnego z jego nazwą. W kwestii bryły, salonu, sypialni i kuchni mam podobne zdanie jak simziaba094 - mieszanina stylów najbardziej rzuca się w oczy właśnie w sypialni: "babcina" szafa, nowoczesny stoliczek pod oknem, "garażowy" regał na ksiązki... Nie podobają mi się również łazienki: ta na dole jest bardzo skąpo wyposażona, a górna ma ponure pokrycie ścian i podłogi przez co wygląda obskurnie. Dom wydaje się rozległy, pusty (co również najbardziej widać w sypialni), ciemny i ponury, poza tym widzę kilka błędów "technicznych": szafa w sypialni stoi na oknie, okrągły dywanik w salonie pokryty jest szklaną podłogą, a zasłonki "wchodzą" w ściany.

Generalnie całość wygląda jak niedokończony projekt, ale przegladając jednocześnie Twoj trzeci dom widzę poprawę, jeśli chodzi o sposób meblowania pomieszczeń.