Zobacz pełną wersję : Sims na studiach ma dziecko?!
Jeśli był już taki temat to przepraszam...
Zdarzyła mi się taka sytułacja: był sims na studiachi była simska dorosła w miasteczku...(wiecie)... i urodziła dziecko. Mam pytanie czy jest taki hack bo go nie znalezlem, żeby dwóch simów miały dzieci na uczelni? - czy wy tak mieliście?
ja kiedyś zrobiłam parę studentów, dziewczyna zaszła w ciąże, urodziły się bliźniaki. oni ukończyli studia i odjechali do domu, a te 2 niemowlaki tam zostały; o a na parceli było normalnie jakby nikt tam nie mieszkał, ale jak się najechało kursorem na akademik to były te dwa dzieciaki a ich rodzice mieli je w kontaktach, we wspomnieniach itp.
nie pamiętam czym to robiłam xd pewnie boolproopem, iteenminaterem czy innym g ;d
jest hack zeby simy mogly miec dzieci na studiach i nastolatki i nawet mezczyzni
http://www.modthesims2.com/showthrea...t=15286&page=1
a to dziala na 100% http://box156.bluehost.com/~aestudi1...c2c7951b23515c
Nastepnym razem poszukaj troszke
jedno mnie dziwi. nie mam żadnego hacka, żeby można było mieć dzieci na studiach, w takim razie dlaczego jak klikam na telefon to w usługach mam opiekunke do dziecka?
no bo opiekunka byla, ale nie mozna bylo miec dzieci, tez uwazam, ze to glupie
a ja gdzies tutaj na forum czytałam,że ktoś miał studentów wraz z niemowlaczkiem i jak już skończyli studia to potem byli w skrzynce rodzina...bla...bla...bla. No i jak wprowadzili ich już jako dorosłych do domu to nie było tego dziecka,ale po jakims czasie znależli je na chodniku i potem byli już jako normalna rodzina Z DZIECKIEM. nie było czegoś takiego,że dziecko zostało w akademiku czy tam w domku prywatnym dla studentów.Więc czemu tak się dzieje,że raz sie dziecko odzyskuje a raz nie?...Wina inteenminatora?
mi się udało wychowac dziecko na studiach, ale z pomocą insimenatora (po skończeniu studiów, wprowadziłam rodziców do domu i dodałam małego edytorem drzewa genealogicznego do parceli). wg mnie ta historia z dzieciakiem na chodniku jest mocno naciągana.
Guanabanana
04.07.2008, 17:18
U mnie normalnie niemowlę wraz z matką wróciło do okolicy. Z tego co wiem to tylko niemowlęta przenoszą się z rodzicem inne dzieci niestety zostają. Jednak jest na to sposób. W momencie zakończenia studiów kiedy sim ma jeszcze czas na urządzenie imprezy można go zaprosić do wprowadzenia się z dzieckiem do parceli np w Miłowie jeśli mają tam krewnych/znajomych. Studia ukończone, a dziecko nie zostaje na studiach.
DiamondSasha
04.07.2008, 21:31
kaja13 po co zmyślasz ???
dziecko wychowywane na studiach wraca do otoczenia z rodzicami (za pomocą kodów oczywiście) XD
Ja nigdy tego nie próbowałam, żeby simka miała dziecko na studiach. Ale jeśli zostanie w akademiku, a sim- rodzic wróci do domu to wpisujemy boolPropa, klikamy shiftem na sima i tam pisze (nie wiem dokładnie jak) chyba Neighbors to family czy coś podobnego. Pojawia się nagrobek i imiona simów i klkamy i ono pojawia nam się w rodzinie. :)
czyli ogolnie (oryginalnie) bez zadnych hacków i cheatów nie da sie miec dzieciakow na studiach tzn. jako "mlody dorosły"...
AMSTA (http://forum.thesims.pl/member.php?u=25170) - da się tylko że "na studiach"-znam dwa sposoby:
1. Zrób jednego sima na studiach a drógą simkę w otoczeniu i kliknij na nią, bo on nie może bo jest na studiach, i bedzie wciaży i urodzi dziecko
2. wpisz kod i stworz specjąlną rzecz dzieki której może dodać na parcele losowe simsy w wybranym wieku
Mam nadzieje, że dobrze wytłumaczyłem
2. wpisz kod i stworz specjąlną rzecz dzieki której może dodać na parcele losowe simsy w wybranym wieku
Tombstone of L & D? Jeżeli dodasz do rodziny młodego dorosłego, zaraz po pojawieniu się dorośnie i przestanie być młodym dorosłym.
Callineck
11.08.2008, 23:27
kaja13 po co zmyślasz ???
No cóż, nie zmyśla.
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=38949&highlight=studenckie+przekr%EAty&page=3
Najwyżej to ja zmyślam :)
Bart - ja mowie ze bez zadnych kodów :D hehe ja nie gram na kodach....Zreszta chodzilo mi to ze bedac w akademiku studentem nie mozesz zajsc w ciaze...Tylko dorosli simowie moga...
Ja stworzyłam sima na studiach,było pięknie itp.
Potem urodziła dziecko,synka.Zastanawiałam się,czy może przed skączeniem studiów może zajść jeszcze raz w ciążę.I zaszła ... z swoim synem niemowlakiem.Ciekawe...
Tylko że dziecko zostało :(
aneta_zyleta
06.02.2009, 13:40
ja tak robiłam boolPropem oraz studenta porwali kosmici xD
Mi sie nie urodziły,pewnie napewno dlatego,że nie próbowałam x)
milena182
25.02.2010, 21:19
ja wczoraj przy użyciu inseminatora załatwiłam mojej simce ciążę. niemowlak po urodzeniu nie dorastał i kazdy kolejny dzien musialam ręcznie odejmowac z jego zycia.obecje jest w podstawowce ale autobus szkolny po nia nie przyjezdza i musi sama chodzic do szkoly(dobrze chociaz ze ja odwożą).ojciec mieszka w akademiku tym samym co simka i jej corka.kiedy ta była mała karmil ją ale ani razu nie przewinął ;p
Coccinelle
26.02.2010, 14:42
Ja gdy grałam w NS stworzoną przezemnie Simką to oświadczyłam się takiemu jednemu Simowi :P (dziwne trochę, ale co tam xD) i tak wyszło, że dając zwykłe "Bara-bara" zaszła w ciąże ;/
Ok mogłam usunąć ciąże InTeenminatorem, ale pomyślałam, że to może być ciekawe i urodził się chłopiec :)
Simka normalnie chodziła na zajęcia, podczas gdy druga lokatorka opiekowła się dzieckiem :)
Aaa i malec dorastał prawidłowo...począkowo był niemowlakiem, potem małym dzieckiem...a potem przeniósł się z matką do Miłowa :)
Charionette
26.02.2010, 21:54
@up: serio? A mi jak simka miała dziecko, to po ukończeniu studiów simka wróciła do rodowitego otoczenia, a dziecko zostało i zabrała je opieka :|
Coś tu nie gra!
Cailleach, może dało się je adoptować?
Swoją drogą, dziecko w akademiku może być ciekawe, chyba spróbuję, gdy znowu zainstaluję TS2 :)
milena182
27.02.2010, 08:27
moja matka simka gdy skonczyla studia wrocila do jaskini pokrzyku ale jej corka zostala w akademiku ;/ (byla juz nastolatką poniewaz urodzila sie chyba pod koneic pierwszego roku matki na studiach) pomyslalam ze jak przeniose ja na pustą parcele to da sie ja przeniesc do miasta i pozniej zamieszka z matką i ojcem.kiedy jednak wprowadzilam ja na zwykla parcele(pustą,najmniejszą)gra potraktowala ją jak kazdego nastolatka i zmienila sie w mlodego doroslego.pomyslalam ze skoro juz jest studentką to wprowadze ją do jakiegos akademika i teraz studiuje sztuke :)
Zawsze w takim wypadku można spróbować użyć SimPe do przeniesienia małego Sima do domu we właściwym otoczeniu.
Raz tylko mi się udała ciąża młodej dorosłej, jednak z obawy, że coś może być nie tak z tym dzieckiem (jak Wy opisujecie), musiałam tej Simci bardzo przyspieszyć zdobycie dyplomu (była na 4 roku kiedy to się stało). Tylko już nie pamiętam, czy potem (kiedy stała się dorosłą) nie usunęło jej tej ciąży, tak jak to jest w przypadku nastolatki, która chciałaby się stać dorosłą- bez utraty ciąży po prostu się nie da.
Albo przywoływaczem sąsiadów w InSimenatorze :p Tylko nie wiem, czy kiedy opieka zabierze malucha nie znika z miasta, ale powinien być w jakiejś rodzinie :)
Kenny McCormick
22.10.2011, 16:55
Sorry że odkopuje stare tematy, ale można pobać z tej strony: http://www.parsimonious.org/furniture2/modded/k8-Panacea.shtml eliksir na simorośl podać młodemu-dorosłemu i wyhodować simorośl.
zapytam sie tu, bo nie chce zakladac nowego tematu...
czy sima na studiach moga porwac kosmici, co wiaze sie tez z ciaza i dzidzia na studiach? : O
Porwać mogą, ale ciąża musi być zablokowana [aczkolwiek głowy nie dam uciąć, że tak faktycznie jest].
Tenebris
03.11.2013, 16:47
Ja raz tak zrobiłam. Bawiłam się InSIMenatorem i zrobiłam dorosłej dziecko na studiach. Po pierwsze: ciąża w ogóle nie postępowała, po drugie: wyskakiwały mi błędy i simka się bugowała przez co byłam zmuszona ją usunąć. Odradzam.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.