PDA

Zobacz pełną wersję : Moda z H&M - rozdzielczość ekranu

Holly Cadwyn
03.07.2008, 19:53
Cześć, mam problem z minipackiem "Moda z H&M". Po zainstalowaniu minipacku rozdzielczość ekranu w grze przestawia się na 800×600. W ustawieniach grafiki, gdzie normalnie jest kilka możliwości, w tym wypadku tylko ta jest dostępna (innych nie da się zaznaczyć). Nie mogę zmienić rozdzielczości na 1024×768.
Ten problem pojawiał się wielokrotnie. Odinstalowywanie i instalowanie gry na nowo nie pomaga. Obecnie nie mam na komputerze The Sims, ale mam zamiar je zainstalować. Posiadam oprócz podstawy Zwierzaki i ten nieszczęsny minipack (teraz mam zamiar dołożyć Nocne Życie). Płyty są oryginalne, nie pobieram dodatków z internetu, nie używam także kodu boolprop (w ogóle prawie nie używam kodów :) ). Prosze o pomoc.

Björk
03.07.2008, 20:17
To może zainstaluj H&M jako pierwsze :)
A później jakiś dodatek, który nie powoduje tych kłopotów...
Aha i jeszcze jedno - w widoku otoczenia też nie mogłam zmieniać rozdzielczości...
Później już na parceli Tak :)

arbuzuje
04.07.2008, 04:02
Musisz znaleść plik

C:\Program Files\EA Games\(tu nazwa ostatniego zainstalowanego dodatku)\TSData\Res\Config\Rules.sgr

i otworzyć go za pomocą Notatnika. Następnie zmienić w nim wszystkie wpisy "setb forceLowResolution true" na "setb forceLowResolution false".

A potem tylko wejść w Simsy, w dowolną okolicę, opcje grafiki, i rozdzielczość na 1024x768 lub inną.

Holly Cadwyn
04.07.2008, 09:12
Dziękuję Wam bardzo :) Kiedy tylko znowu będę miała Simsy, wypróbuję oba sposoby... Uff, mam nadzieję, że to koniec moich dziwnych kłopotów.