PDA

Zobacz pełną wersję : Klasyczny starter w stylu amerykańskim [BRAK ZDJĘĆ]

cosmo
04.07.2008, 15:30
Klasyczny starter w stylu amerykańskim
Młodzi simwie, którzy wkraczają w dorosłość zazwyczaj nie maja wypchanego portfela. A w Miłowie trudno znaleźć dom, który byłby i tani i funkcjonalny. Miasto ma do dyspozycji całe mrowie willi i innych drogich domów, na zakup których nie stać większości simów. Jednakże na peryferiach Miłowa, w pięknym zakątku z dala od ruchu ulicznego stoi niewielki starter utrzymany w stylu amerykańskim. Przyjrzyjmy mu sie bliżej...

Dom jest niewielki o klasycznej bryle. Ściany pokryte są białym sidingiem lecz ściana wokół wejścia i fundamenty są kamienne. Do domu prowadzi niewielka ścieżka pomiędzy kwiatami. Przy wejściu rosną dwa niewielkie drzewa.

Za domem znajduje się niewielki ogródek, gdzie na łonie przyrody, wśród śpiewu ptaków można spożyć posiłek w gronie rodziny czy przyjaciół.

Czas zajrzeć do środka. Salon utrzymany jest w kolorze niebieskim, duża wolna przestrzeń mimo małego pomieszczenia nie wywołuje efektu przytłoczenia.

Mała kuchnia utrzymana w kolorach brązowym i białym jest w sam raz. Mała lodówka nie zabiera dużo miejsca, nie szpeci i w zupełności wystarcza dla jednego domownika. Nad kuchnią zainstalowany jest telewizor, który wygodnie jest oglądać wylegując się na wygodnej sofie w salonie.

Mała sypialnia dla jednej osoby. Wygodnie jest tu spać w ciszy po ciężkim dniu, zieleń zadziała na nas kojąco.

Funkcjonalna łazienka utrzymana w fioletowych barwach.

Po obejrzeniu domu chyba już wiesz gdzie powinieneś zamieszkać? W porównaniu z innymi szarymi, obskurnymi i ciemnymi starterami ten wydaje się fantastyczny.

Edytka
04.07.2008, 15:36
ok, ten domek mial byc bardzo malutki i pusty w srodku, ale mi sie to nie podoba, za pusty. Na zewnatrz ladny, ale srodek wszystko psuje 3/10

Björk
04.07.2008, 15:36
Całkiem, całkiem :D
Widzę, że IKEA rządzi w starterach :)
Ocena 8/10 - drażni mnie ten stolik z krzesełkami z tyłu...

Aleksandra
04.07.2008, 15:43
Witaj!:)
Podoba mi się, ładna mała bryłka, przytulny domek:) Ja bym pewnie wsadziła jakies zasłonki czy coś takiego...i jadalnia mogłaby być wewnątrz:D 8/10
Pozdrawiam!

kubuss
04.07.2008, 15:47
A więc ocenię moim ulubionym sposobem, czyli oceną opisową :)

Bryła: mała i ładna, jednak nie pasują mi kolory, połączenie cegły i sidingu nie jest zbyt oryginalne, moim zdaniem okna powinny być jednolitego koloru. Ocena: 6/10

Ogród: nie podoba mi się bardzo skromny i w ogóle, wiem że to jest starter ale mogłeś się bardziej postarać. Ocena: 5/10

Salon: salon jest pusty i brzydki, połączenie kolorów jest przerażające, niebieska tapeta odpada, mogła być inna żółta lub zielona. Ocena: 6/10

Kuchnia: miniaturowa nie podoba mi się o_O. Ocena: 1/10

Łazienka: kolory, kolory i jeszcze raz kolory, reszta ujdzie. Ocena 7/10

Sypialnia: ładne meble ale kolory już za piękne nie są. Ocena: 8/10

Bryła: 6/10
Ogród: 5/10
Wnętrze: 22/40, czyli 5,5/10

Podsumowanie: niestety nie postarałeś się, dobór kolorów jest okropny. Rada: popracuj nad kolorami i wystaw następny dom do oceny, zobaczymy czy lepiej pójdzie Ci z tymi kolorami czy nie.

Chryzantem Złocisty - sorry nie zauważyłem, ale nie zmienię oceny dlatego że ta lodówka jest typowo tylko do przekąsek i do niczego więcej :)

pozdrawiam:
kubuss

Chryzantem Złocisty
04.07.2008, 15:49
Kubuss,jest MAŁA LODÓWKA,wyraźnie w opisie jest napisane... ;/
widać jak ludzie czytają opisy domów..
a mnie się bardzo podoba,prosty,kolorowy,przytulny,ciekawe rozwiązanie,brawo :)

asiolek
04.07.2008, 16:01
Sypialnia mi się nie podoba , reszta ok ;) 7/10

Milou
04.07.2008, 16:06
Fajna bryła, w ogóle podobają mi się te małe domki.
Nie bodoba mi się trochę ten niebieski dywan.
Jakoś mi się nie klei z tym drewnem. Poza tym jest super. Pozdr. :)
9.99/10 :D

avenly
04.07.2008, 18:05
Bryła jest nawet, nawet.
Najbardziej podoba mi się sypialnia i łazienka.
Kuchnia jest bardzo mała, ale ujdzie.
Najmniej przypadł mi do gustu salon. Nie podoba mi się on.
I jedno pytanie: Gdzie sim ma jeść ? Nie ma żadnego krzesła przy tym niebieskim stole, o ile to stół , anie szafka.

Molly
04.07.2008, 19:06
ZA pusto 5.5/10 bryła mi się podoba lecz drzwi ,,wejściowe'' to nie te drzwi takie drzwi umieszcza się w domu.A jak robisz czarne okna to czarne a nie wyskakujesz tu nagle z jasno brązowymi oknami i drzwiami , które nie pasują do okien.
Ale tak to jest ok.

Gio
04.07.2008, 19:14
Takie małe domki mnie zachwycają. Jednak w salonie jest zbyt pusto, nie mówiąc już o tym jakby przedsionuk naprzeciw wejścia. 8.5/10.

Wielebny
04.07.2008, 19:23
MI się podoba jest taki prosty i przytulny i co najważniejsze w starterach funkcjonalny .

cosmo
04.07.2008, 20:41
drzwi ,,wejściowe'' to nie te drzwi takie drzwi umieszcza się w domu.
No i co z tego. Nie ma powiedziane że te drzwi do domu a te wejściowe... Jak się komu podoba...
A jak robisz czarne okna to czarne a nie wyskakujesz tu nagle z jasno brązowymi oknami i drzwiami , które nie pasują do okien.
Brązowe okna nie pasują do białych desek a czarne okna do cegieł. Więc na deskach zrobiłem czarne okna a tam gdzie cegły dałem brązowe...
I jedno pytanie: Gdzie sim ma jeść ? Nie ma żadnego krzesła przy tym niebieskim stole, o ile to stół , anie szafka.
A za domem to co stoi?

Exist
04.07.2008, 21:34
Dwa kolory okien mi się nie podobają.

Bryła jak najbardziej na plus, lubię małe, funkcjonalne domki.

Wnętrza są ok, ale mnie nie zachwyciły.

8/10 :)

Eclipse
05.07.2008, 12:44
Nie spodobał mi się do końca, chociaz jak na starter - może być.

Mogłabym Ci zarzucić kompletnie zły dobór kolorów. Właściwie, mało rzeczy do siebie pasuje ;/.

Widzę też pustki - czyżby brakło Ci pieniędzy, czy może jakiś inny powód?

Ocena: 7/10

Edit: no i ten stół. Tylko na podwórku... Gdyby była zima, to co, sim ma jeść w tym zimnie i wokół śniegu?

cosmo
05.07.2008, 17:21
Gdzie wy tu widzicie pustki??
Nie mam CPR więc nie muszę się bać że mój sim będzie jadł na deszczu czy wśród śniegu... :P

maniakwiatek
05.07.2008, 17:24
ładny, ale nie idealny. 8/10

Fiorella
05.07.2008, 18:45
Nawet ładny. Nie pasuje mi tylko ten czerwony kwiat, podłoga w kuchni i zabójczo mała kuchnia. Reszta może być. Ocena: 10/10

Nordin
05.07.2008, 18:57
Mnie się bardzo podoba. Szkoda że nie jest do pobrania. Wielka szkoda. Ciężko mi ostatnio odszukać takie startery. Jest mały i taki w sam raz.