PDA

Zobacz pełną wersję : Włosy Simsów!!!! Proszę Pomóżcie

Simsiara123
04.07.2008, 18:53
Mam taki problem: na poczatku jak tworzy się Simsa jest wybór włosów (kolor) i jest tak: czarne brązowe blond rude i obok jest jeszcze WŁASNE. I właśnie to jest moje pytanie jak sie robi własne włosy?????????? O co w tym chodzi?? Proszę o pomoc...

Ellie
04.07.2008, 18:55
Własne, czyli różnokolorowe. Zielone, niebieskie, fioletowe... żeby mieć inny kolor włosów trzeba
1)_ściągnąć jakieś kolorowe z neta
2)_zmienić fryzurę "na lustrze"

Simsiara123
04.07.2008, 19:09
A bez ściągania????? Wole mic nie ściągac z neta. A w lustrze to wiem że mozna zmieni. ale chodzi mi np. żeby były brazowe ale jasniejsze albo pasemka

Björk
04.07.2008, 19:14
Takie kolorowe włosy chyba dochodzą dopiero Na Studiach...
Ale jek klikasz na lustro i zmień wygląd to powinny się pojawić z gwiazdką..

Simsiara123
04.07.2008, 20:51
Z gwiazdką mówisz? Ok zobacze. Dzieki za pomoc :*

Hermione
04.07.2008, 22:16
Z tego co wiem,to chyba bez dodatkow tez da sie miec kolorowe wlosy....
Pewna nie jestem,bo mnie to nigdy nie interesowalo...ale mozesz sprawdzic:
W okolicy wpisz kod: boolProp testingCheatsenabled true i wejdz w tryb tworzenia rodziny.
Nacisnij klawisze SHIFT i N Potem powinny sie pojawic "wlasne"
PS:Takze ubrania z karier i NPC'ow sie pojawia!

Neillé
05.07.2008, 12:21
Żadne boolProp'y, żadne nic tylko normalnie
jak klikniesz na lustro i wybierzesz opcję Zmień wygląd
to potem we włosach klikasz na ta gwiazdkę i są
tam kolorowe włosy. Są chyba ze 2 fryzury z pasemkami,
są kolorowe irokezy itd... I to bez dodatków.

Simsiara123
05.07.2008, 17:42
No to wiem że na lustro trzeba nacisna i na tą gwiazdkę taka ale tam są zje***e fryzury....a mi nie chodzi o jakieś kolorowe tylko np. żeby były długie do pasa. A ten kod może coś pomóc???????????

DiamondSasha
05.07.2008, 18:12
musisz wpisać kod boolprop testingchaetsenabled true w otoczeniu
potem wejść do tworzenia sima i gdzie jest wole miejsce żeby wpisać imię wpisz N
powinno Ci się odblokować te fryzury np, sprzątaczki albo te z gwiazdką

Rocket
05.07.2008, 18:16
No to wiem że na lustro trzeba nacisna i na tą gwiazdkę taka ale tam są zje***e fryzury....a mi nie chodzi o jakieś kolorowe tylko np. żeby były długie do pasa. A ten kod może coś pomóc???????????

na to nie ma żadnego kodu, trzeba takich włosów poszukac w necie i ściągnąć.
i trochę kultury słowa.

DiamondSasha
05.07.2008, 18:27
Ja Neillé powiększ swoje ziarenko (mózg) chyba nikt nie jest aż tak ułomny żeby nie wiedzieć o tym że w lustrze można zmienić wygląd
i przestań poczuać wszystkich żeby nie używali boolpropa bo jesteś żałosna
co do ściągania fryzur z neta Rocket ma racje !

Hermione
05.07.2008, 18:29
No SHIFT i N nic prostszego(ta kombinacje po uzyciu kodu wpisac prosze bo nie wypali-czekaj az sie pojawi okienko z angielskimi napisami i wpisz to SHIFT i N przy kroku 1.Fryzury i ubrania NPC sie wtedy pojawia-tak bylo u mnie:D)
DiamondSasha ma racje,Neillé przestan ludziom wmawiac ze te "boolProp'y" jak na nie mowisz sa do niczego i ze ich sie nie uzywa!Sama tak myslalam dopuki nie sprawdzilam-zaluje ze tak myslalam!To jeden z najlepszych kodow jakie istnieja(do TS2 oczywiscie!;))

DiamondSasha
05.07.2008, 18:34
właśnie Neillé a sama na 100% ich używasz

Hermione
05.07.2008, 18:36
Tez mam takie wrazenie!
Moze nie chce zeby inni ludzie robili te fajne rzeczy ktore sie da tylko tym kodem,bo chce byc lepsza?

Rocket
05.07.2008, 18:39
Tez mam takie wrazenie!
Moze nie chce zeby inni ludzie robili te fajne rzeczy ktore sie da tylko tym kodem,bo chce byc lepsza?

o tak, na pewno zyje tylko tym!
uspokójcie się obie, bo wam wlepie bany.

Hermione
05.07.2008, 18:52
No dobra.............
Ech nie mozna napisac,co sie mysli?Sproboje sie opanowac!

Neillé
05.07.2008, 20:30
Ja Neillé powiększ swoje ziarenko (mózg) chyba nikt nie jest aż tak ułomny żeby nie wiedzieć o tym że w lustrze można zmienić wygląd
i przestań poczuać wszystkich żeby nie używali boolpropa bo jesteś żałosna
co do ściągania fryzur z neta Rocket ma racje !

Powiem tylko tyle: wy tak poprowadziliście rozmowę, że wyszło na to,
jakbyście nie wiedzieli o tych kolorowych fryzurach w lustrze i szukali
Bóg wie jakich sposobów na ich "odkrycie" więc
postanowiłam to jasno wytłumaczyć. Ja żałosna nie jestem w przeciwieństwie
do ciebie, bo nie dosrywam niepotrzebnie wszystkim na każdym kroku, jak
to robisz ty. Swojego "ziarenka" powiększać nie muszę, bo jest wystarczająco duże :)

Rozbawiłaś mnie, naprawdę... Mi ten kod kiedyś popsuł grę i dlatego
mówię, że psuje. Od tamtego też czasu w ogóle go nie używam.

To tyle z mojej strony.

DiamondSasha
05.07.2008, 20:40
żal mi cię naprawde jesteś nudna!

Neillé
05.07.2008, 20:46
Straszne :)
Skończmy już to, ok? Nie mam zamiaru mieć bana :)

Hermione
05.07.2008, 21:17
Jesli naprawde ci zniszczylo gre.....no dobra,sorry!
Juz koncze z tymi klotniami,ale prosze cie o jedno:
Nie zastraszaj ludzi tym,ze psuje gre,bo mnie jak do tad nic nie zepsulo(tak mi sie wydaje)!
Zgoda?

Neillé
05.07.2008, 21:21
Nie zastraszam =)
Mówię tylko, że mi popsuło. Wam wcale nie musi.

Simsiara123
05.07.2008, 21:23
Super że się kłucicie kiedy ja mam problem :) ale ok wybaczam wam. Też słyszałam że ten kod psuje grę...ale może spróbuje...

Rocket
05.07.2008, 21:25
żal mi cię naprawde jesteś nudna!

ostrzegałam.

Hermione, ten kod naprawde psuje gre. to, ze ci jeszcze nic nie rozwalił nie oznacza, ze nie stanie sie to w przyszłości.

Simsiara123
05.07.2008, 21:43
Własnie mi chyba popsuł wcisnęłam go i mi się wyświetliło w prawym górmym roku yakie coś mniej wiecej to było tak 1.00.105 coś takiego nie wiem co to? CZy to może by od tego kodu???????????????????????????????????????????

Hermione
05.07.2008, 21:43
Na prawde ten kod wszystko psuje?
No to bede go uzywac dalej a jak komus sie zepsuje komputer przez to ,ze go polecilam,to biore wine na siebie!Zgoda?
SORRY za wszystkie niemile uwagi wobec ciebie Neillé i ciebie rocked tez przepraszam!
Ale czy na forach nigdy nikt sie nie kloci?

Dam spokoj z klotniami,bo po co mi to?Jeszczeraz was przepraszam!
Wybaczycie mi?

Simsiara123
05.07.2008, 21:47
No mówie ci takie coś mi się wyświetliło 1.00.105 i nie wiem co to jest....??????? Czy to może byc od tego kodu?????????????????????????????????????????????? ??????????????

Rocket
05.07.2008, 21:52
simsiara nie pisz dwa razy tego samego, raz wystarczy. to jest to numer wersji gry, ktory pojawia się po wpisaniu boolpropa.

Simsiara123
05.07.2008, 21:53
A jak się go pozbyc???????????????????

Hermione
05.07.2008, 21:54
Moze da sie go pozbyc.......moze nie....
Czy bylo takie okienko z tymi napisami?

Cancel Reset Delete?
To pochodzi od opcji force error(z boolProp 'a)

Jesli tyle ludzi mowi ze to psuje kompa i robi inne problemy...to moze to prawda...trudno mi w to uwierzyc,bo nikt kogo znam dobrze nie mial problemow.....to moze byc od tego-pewnosci nie mam
Moze tez dam sobie z tym kodem spokoj?Zagnajcie opcje DEBUG...:(

Simsiara123
05.07.2008, 21:56
Jak się pozbyc tego napisu???? Proszę pomóżcie mi....ja go nieeeee chcę....:(

Rocket
05.07.2008, 21:58
jezu, nie da sie go pozbyc, masz pecha, albo masz kod i napis, albo nie uzywasz boolpropa i nie masz napisu, proste.
i nie pisz dwa razy tego samego!

Hermione
05.07.2008, 22:06
Jak pozbyc sie tego napisu?
Bo ja wiem...
Jak jest tam krzyzyk to nacisni go,jak nie to sprobuj z Esc
Jak wyglada to okienko?(Zwykle takie napisy sa w takich okienkach)
Opisz je dokladnie,bo moze wtedy mi sie cos przypomni.....
Jak to cos wyglada?

Neillé
05.07.2008, 22:09
A może jak np. wyłączysz kod (zamiast true na końcu dasz false)
albo gdy wyjdziesz z rodzinki lub całkiem z gry
i znowu wejdziesz to zniknie?

Simsiara123
06.07.2008, 11:15
Rocket nie pouczaj mnie ile razy mam pisac. jak bede chciała to nawet 10 razy napisze to jest mój temat i bede sobie pisac jak chce!!!!! Do hermione i neille to nie jest żadne okienko tylko poprostu na tle gry jest ten napis. wygląda to jak >1.00.108 (mniej więcej te cyfry) może spróbóje ten kod i zaniast true to false albo wejde jeszcze raz do gry i może już tego nie bedzie

Koornela
06.07.2008, 11:55
Rocket nie pouczaj mnie ile razy mam pisac. jak bede chciała to nawet 10 razy napisze to jest mój temat i bede sobie pisac jak chce!!!!! Do hermione i neille to nie jest żadne okienko tylko poprostu na tle gry jest ten napis. wygląda to jak >1.00.108 (mniej więcej te cyfry) może spróbóje ten kod i zaniast true to false albo wejde jeszcze raz do gry i może już tego nie bedzie

Jakbyś zauważyła to Rocket jest moderatorem Forum i może robić co zechce, a taka jak ty nie może jej rozkazywać...UFFF Ale się nawyprudokowałam...Hehe xd.

dareczka84
06.07.2008, 11:56
Fryzurki ściągnij np z MTS2, tam są bezpieczne dodatki, jeszcze możesz poczytać opinie innych i naprawdę jest w czym wybierać. Co do tych cyferek, u mnie zniknęly po ponownym uruchomieniu gry.

Simsiara123
06.07.2008, 12:03
Nie obchodzi mnie kim on/ona jest. Mam to gdzieś jest ode mnie o 3 lata młodsza/y więc nie będzie mnie pouczac. A co do napisu to już znikł dzięki

Simsiara123
06.07.2008, 12:15
Koornela ty jesteś za małą gówniarą żeby mi mówic że taka jak ja nie moge jej pouczac, lepiej idź sobie pograj w gry dla dzieci na giercowni...:):):) :D

Chryzantem Złocisty
06.07.2008, 12:26
teee panienko uspokój się bo dostaniesz bana w trybie ekspresowym jeśli Ci tak zależy...
może i jesteś starsza od Rocket ale dla niej jesteś tak ważna jak zeszłoroczny śnieg...
i nie pisz posta pod postem,regulamin się kłania.

#DiamondPink#
06.07.2008, 12:51
jak chcesz pozbyć się tych cyferek nie używaj boolpropa i tyle

#DiamondPink#
06.07.2008, 13:53
albo usuń simy i zainstaluj jeszcze raz

Hermione
06.07.2008, 14:00
No ale wtedy szkoda wszystkich rzeczy jekie sie zrobilo.....
mnie kiedys zniknela limuzyna i 1 NPC i zainstalowalam TS2 i wszystkie dodatki ktore mam(wszystkie oprocz IKEA Akcesoria:))i znowu ten sam problem.....zalowalam,ze tak zrobilam....Ale czasami trzeba....lepiej unikac instalacji od nowa(w calosci instalowalam 6 razy w tym 3 instalacje od nowa z kasowaniem dodatkow!:O)

Dla wszystkich ktorzy maja ten sam problem z cyferkami:
Sprobujcie nie korzystac z kodu boolProp testingCheatsenabled true badz zrobic false zamiast true!
Jak nie zadziala,to uruchomcie gre ponownie....
Moge o tym poszukac w www jak chcecie!

Rocket
06.07.2008, 14:54
Jakbyś zauważyła to Rocket jest moderatorem Forum i może robić co zechce, a taka jak ty nie może jej rozkazywać...UFFF Ale się nawyprudokowałam...Hehe xd.

nie moge robić czego chce, ale mogę do woli pouczać i banować osoby lamiące regulamin.

zamykam temat, bo offtop się zrobił.