Zobacz pełną wersję : "Kolorowa biel" by kubuss [BRAK ZDJĘĆ]
Siema, mam do dziś do zaprezentowania kolejny dom. Dom o nazwie "Kolorowa biel".
Dom "Kolorowa biel" to dom przeznaczony do singla. Prosta bryła, mały ogródek, to znaki rozpoznawcze tego domu. Zapraszam do obejrzenia prezentacji.
Spis pomieszczeń: kuchnia, przedsionek, salon, łazienka i sypialnia.
Testowany: tak
Parcela: 2x2
Koszt: 39 528 simoleonów
Zapraszam do komentowania i oceniania.
pozdrawiam:
kubuss
Uwielbiam Twoje domy.
Masz charakterystyczny styl ich budowania, co zauważam np. w łazience.
Tutaj, bryłę oceniam na 10, oczywiście, jednak we wnętrzu coś mi się nie podoba. Chyba ten przedsionek. 9/10
Chętnie bym zobaczyła domek u siebie w grze (:
Aleksandra
04.07.2008, 21:57
Jaaaaaaaaaaa daj mi te płytki z łazienek....BŁAGAM! :D
Jakie śliczne! I w tej łazience zawarłes wszystkie moje ulubione kolory!! I znów ladne łóżko...i kuchnia mi się podoba, salon tak średnio:) 9,8/10 Pozdrawiam!
Dzięki za oceny. Aleksandra - płytki z łazienki są z mts2 jednak nie mam dokładnego linku do nich.
Callineck
04.07.2008, 22:09
Naprawdę fajny domek.
Szczególnie podoba mi się bryła - to ogrodzenie połączone z domkiem i jakby osobno garaż (trochę niezwykły).
Mam jednak 2 zastrzeżenia:
- oślepiająco biała podłoga w kuchni (to już chyba w 2 twoim domku tak jest) psuje troszczeczkę przytulny klimacik, który stworzyły meble i ściany
- pusta podłoga w salonie przed kominkiem (rozumiem, przepisy przeciwpożarowe :P) wygląda na niewykończoną
@Kubuss - jeżeli biel podłogi w kuchni to wina oświetlenia to wszystko w porządku :)
A co do podłogi w saloniku to faktycznie grzechem byłoby ją całą zakrywać, ale chociaż malutki dywanik tylko przed kanapą...
Pozdrawiam :D
Callineck - wiem to przez to oświetlenie ta podłoga jest taka jasna. A w salonie chciałem aby było widać drewno, nie wiem dlaczego ale bardzo mi się ta podłoga podoba :P
Śliczny :) ale czemu w każdym domku podobna łazienka?? , w każdym razie śliczna ;)
ocena- 8/10
Wielebny
05.07.2008, 08:07
Podoba mi się w ogrodzie przydało by się moim zdaniem jedno drzewo górujące nad domem .
Wnętrze bardzo ładne jednak nie spodobał mi sie kolor szafek w kuchni nie pasuje .
Reszta pomieszczeń bardzo ładna .
Tfu - paskudny, RZAL, RZAL (stałam się dzieckiem IMOŁ)
Jakbym go wzięła, tobym zmarnowała kilo kukułek (które nawiasem mówiąc też uwielbiam :D)
ocena 8/10....
Bo tym razem powtórzenie po raz trzeci pomysłu pstrokatej łazienki i ten dach jakoś mi nie pasi nad podjazdem...
Greenlyme
05.07.2008, 09:59
Chłopie, ale ty masz tempo ^^
Podoba mi się i z zewnątrz i wewnątrz, jedynie salon trochę mdły. 9/10
FakeYourDeath
05.07.2008, 10:03
Jak zwykle świetny ;]
10/10 ^^
OMG, jakie ty masz tempo. Zlituj się człowieku ;p.
Dom, bardzo podoba mi się z zewnątrz. Ta wiata (nie wiem ja to ująć xd) jest ładna.
W środku też jest bardzo ładnie. Jestem zachwycona tymi kafelkami z łazienki. Jedyne co bym zmieniła, to chyba ten kominek. Nie pasuje mi tam ta ilość tego drewna. Za dużo go tam. Acha, no i w sypialni jakoś nie do końca mi kolory grają.
Ocena: mimo wymienionych przeze mnie wyżej uwag, dam Ci 9,5/10
W końcu jakaś ciekawa bryła twojego wykonania, cieszę się 7/10
Ogród - znowu za mało roślin, drzew i kwiatów, ale widzę, że i tak na nie za dużo miejsca nie ma
We wnętrzu wszystko ładnie do siebie pasuje, tylko łazienka ma za dużo tej całej mozaiki, przez co wygląda dziwacznie, no i w sypialni kolor ścian nie pasuje.
Z domku na domek jest coraz lepiej, tak trzymaj, może niedługo całkowicie mi przypasujesz
Mmm. Cudnowny. :D
Nie wiem, co ja już mam oceniać w Twoich domach. :D
Ocena: 10/10
maniakwiatek
05.07.2008, 17:30
Bardzo przytulny. Ładny. 10/10
Fiorella
05.07.2008, 18:39
Jak zwykle śliczny dom, ten ogródek z krzesłami jest super. Wnętrza takie przytulne i w twoim stylu. To mi się podoba. Ocena: 10/10
Fajny ten domek, ale nazwa nie pasuje. 9/10
Łazienka jest cudna, te kolorki. Całość znowu do mnie trafia bo ja bardzo lubię takie małe domki. Wiem, że się powtarzam ale mogło by być więcej właśnie takich do pobrania.
Marian...
05.07.2008, 23:26
A jak dla mnie to zbyt klaustrofobiczne przestrzenie- nic tylko wejść i potykać się o wszystkie klamoty stojące jeden przy drugim... pfe... Niektórzy lubią taką ciasnotę, ale do mnie przemawiają przestronne pomieszczenia.
Minusem jest jeszcze ta wiata przed domem (jakaś taka niewydarzona) i pół ścianki przed domem... wygląda jaj jakaś zagroda dla bydła.
No ale dość tej krytyki, dom ma też swoje plusy:
1) dobrze dobierasz kolory (choć ta łazienka nieco zbyt pstrokata)
2)śliczny ten zakątek z lustrem (przedpokój)
3) bardzo podoba mi się dywan w sypialni i sam sypialnia też ładna, taka zwyczajna, ale ładna
4)świetny samochód.Sam chciałbym taki, ech...<rozmarzony>
6)wspaniale dobrany sufit, a ja w ogóle nie umiem żadnego wstawić- pełen podziw.
Summa summarum: 6-7/10
Czy ja Ci już pisałam że kocham jak budujesz domy ? Nie? No to już wiesz:PP.
I znowu zbudowałeś dom w moich kolorach :).!
A bryła to już w ogóle a jej kolor eh cud malina!
Nie zbytniego ogrodu ale tam :).
9,95/10
Blackburn
06.07.2008, 18:06
Fajny , fajny tylko troche nie pasuja te pomaranczowe szafki w kuchni (tak sadze przynajmniej )
9.5/10
ewelka92
14.07.2008, 21:08
salon mi się troche nie podoba, ale za to przedsionek, łazienka i kuchnia są SUPER :) 8/10
abnormallady
23.07.2008, 18:52
Chyba nic nie powiem, bo brak mi słów.
Jest o jeden z jakże licznych domów Twojego autorstwa, który przypadł mi do gustu.
Nawet jestem w stanie znieść ten fragment na "śniadania" zapewne przed domem, pomimo że tego nie lubię, jeśli takie coś znajduje się od strony ulicy. I w sumie najbardziej mi się to w całym domu spodobało. I te połączenie bryły/ścian z pół ściankami, służących jako tako za ogrodzenie. *__________*
Sypialnia po raz kolejny jest nie do pobicia. <3
Kocham Twoje domy. ;p
11/10.
Mały i przytulne, jednak mi cały efekt popsuł ten okropny, wstrętny, poczwarowaty(?) samochód i to zadaszenie pod którym stoi. A tak to jak zwykle. EXTRA!
9/10
dareczka84
23.07.2008, 19:28
wnętrze super, rewelacyjna łazienka tylko na zewnątrz nie pasuje mi coś ten daszek nad samochodem
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.