Zobacz pełną wersję : [TS2] Grafika
Gdy próbuję uruchomić grę The Sims 2, po wybraniu miasteczka i załadowaniu się gry, gra zatrzymuje się na ok. 5 minut na ekranie ładowania a potem pojawia się dolny pasek jednak zamiast widoku miasteczka widzę w tle ekran ładowania. Po zainstalowaniu nowszych sterowników do karty graficznej zamiast ekranu ładowania mam niebiesko-błękitne tło, a po chwili komunikat "Działanie aplikacji zostało zakłócone. Aplikacja zostanie wyłączona" i gra się wyłącza. Przed formatem nie miałem tego problemu (jednak miałem fałszywy DirectX 10 przez którego musiałem robić format). Wersja DirectXa to 9.0c June 2008. Instalowanie patcha nic nie dało.
Mi coś takiego wyskakiwało jak miałam za mało pamięci w kompie a za dużo ściągniętych lub tych maksisowych dodatków. Zmieniłam kompa na 3 razy lepszy (tamten to naprawdę był grat) i wszystko jest w porządku...
Do gry nic nie doinstalowywałem. Pamięci ram mam więcej niż przed formatem więc w czym problem? Nie sądzę, że to wina uruchomionego na tym komputerze serwera (Aero Server do mojej gry).
haughton
07.07.2008, 20:06
Ten problem był już poruszany wiele razy:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=39021
Żaden z tematów w podanym linku mnie nie dotyczy. Nie ściągam żadnych dodatków z Internetu. Zresztą, dzieje się to po instalacji. Dam parametry kompa.
-Procesor: 926mhz (Celeron)
-RAM: 384mb
-Dysk: 40gb
-Karta graficzna: GeForce FX5500 GT 128mb
-Karta dźwiękowa: VIA AC'97 zintegrowana
-System operacyjny: Windows XP Proffesional SP 2 (niestety)
-Antywirus: Avira AntiVir Personal - Free Antivirus
Standardowo uruchomiony soft:
-Antywirus (nigdy go nie wyłączę! nie chcę mieć wirusów)
-Aero Server 1.3 (też niezbyt chcę go wyłączać gdyż jest to serwer mojej gry MMO)
-Stery od karty graficznej
-DSLMon (od modemu)
-Reszta programów z Win$hita (a co ja? wiem jak to wyłączyć?)
Ps. Proszę moda o przesunięcie tematu
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.