Zobacz pełną wersję : Dom z internetu - problem z wczytaniem
Witam, mam problem z grą a mianowicie ściągnęłam dom z internetu (thesimsresource.com) i kiedy po umieszczeniu go w otoczeniu próbowałam wczytać wyskoczyła infomacja o aplikacji, teraz gra się w ogóle nie chce wczytać. Włącza się normalnie ale nie ma postępów we wczytywaniu. Zastanawiam się jak można odinstalować ten dodatek, bo nie był on z WinRaRa tylko spokowany plik. Bardzo prosze o pomoc.
misterio
08.07.2008, 19:51
Możliwe ze dom zawierał szkodliwe obiekty z internetu. Najlepiej usuń ten dom.
Właśnie problem polega na tym, że nie wiem jak to zrobić, bo gra się nie chce wczytać a dom był z pliku Sims2pack.
Przenies folder downloads w inne miejsce i wtedy wejdź do gry. Powinno tez udac się wejśc do tego domku. Wadliwe przedmioty po prostu sie nie wczytają
hubabuba
14.07.2008, 14:26
jeżeli plik z zainstalowanym domkiem znajduje się w folderze downloads to wystarczy go przełożyć. jeżeli masz wiecej tych dodatków i dokładnie nie wiesz jaka jest nazwa pliku to tu juz większy problem bo raczej trzeba bedzie utworzyć na nowo folder downloads i powrzucac dodatki na nowo.
plik w którym zaopisany jest domek możesz sprawdzić kodem:boolprop ShowLotPackageFilename true
Natomiast jeżeli instalijesz domek do systemu (wtedy nie bedzie widoczny w folderze downloads) niestety trzeba bedzie odinstalowac gre i zainstalować ponownie, wtedy automatycznie usunie sie rownież uszkodzony domek.
Najlepiej nie ściągaj domków z neta bo zazwyczaj przy próbie umieszczania go na mapce aplikacja zostaje zamknieta.A dzieje sie tak ponieważ pliki te od poczatku są uszkodzone, albo niekompletne.
Ale najpierw przeszukaj folder downloads.
Dodatki, które są w formie pliku Sims2pack, również zapisują się w Downloads.
Żeby odnaleźć domek pośród innych dodatków w tym folderze, możesz zrobić następująco.
Wytnij wszystko, co masz w folderze Downloads i zapisz w innym miejscu. Wadliwy domek zainstaluj ponownie. Sprawdź teraz, czy plik z domkiem jest w Downloads. Jeśli go nie ma, uruchom i wyłącz grę. Następnie "wyciętą" wcześniej zawartość folderu Downloads wklej ponownie. Podczas wklejania, powinien pojawić się komunikat "następujący plik już istnieje, czy chcesz zamienić istniejący plik". Po wybraniu "tak" plik zamieni się i będzie podświetlony. Teraz wystarczy go usunąć i po problemie.
Powodzenia :)
Pozdrawiam :D Irbis
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.