Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Poradnik Szkoła Prywatna - jak się dostać?

Bart
08.07.2008, 19:55
Wchodzimy w The Sims 2, klikamy w otoczenie, wpisujemy kod "boolProp TestingCheatsEnabled true" a następnie wchodzimy w rodzinę.
Przeciągamy pasek w umiejętnościach "Gotowanie".
Klikamy na telefon i w opcję "Zaproś Dyrektora".
W tym czasie robimy obiad. Jeśli mamy dodatek The sims 2 Cztery Pory Roku klikamy na lodówce opcje "Przygotuj/Więcej/Homar". I jak sim zrobi danie klikamy na nie i wybieramy opcję "Zachowaj resztki".
Przez ten czas do przyjazdu dyrektora sprzątamy dom. I jak będzie 17:00 idziemy na dwór czekamy przed ulicą, na dyrektora.
Jak już przyjedzie klikamy na niego i wybieramy "Przywitaj". Jak się z nim przywitamy klikamy (trzymając Shift) na tego sima i wybieramy opcje "więcej/Set aspiration" i dowolne, np. "family".
I jak to zrobimy przeciągamy paski znajomości do 100% wszystkim simom.
Dajemy teraz dowolną opcję, np. "Rozmawiaj", bo wtedy sim będzie miał najlepszego przyjaciela i dostaniesz 60 p. za pogawędkę.
Po tym klikamy na sima i wybieramy "Zabawiaj", "Oprowadź" lub "Zaproś na obiad" (oprowadź jest lepsze, ponieważ nie trzeba wydawać pieniędzy na jedzenie).
Kiedy oprowadzamy dyrektora należy kliknąć na niego i wybrać "Pokaż pokój". Jeden pokój można pokazać tylko raz bo dyrek nie jest taki głupi… I na koniec oprowadzki po domu trzeba kliknąć "Zakończ oprowadzanie".
Z obiadem jest inaczej, podajemy danie a dyrektorowi sama wyświetli się funkcja jedzenia.

Mam nadzieje, że dobrze wytłumaczyłem :)

Proszę żeby nie publikowano tego poradnika bez mojej zgody.

adi_adi_pl
10.07.2008, 09:45
Super poradnik!!!
Nie wiedziałem że w taki sposób można przekonać dyrka.
Szacunek!!!

Bart
10.07.2008, 09:48
Mój pierwszy poradnik, a twój pierwszy post xD

Souris
10.07.2008, 11:37
Fajny, spodobał mi się ten poradnik, pewnie skorzystam

shiyo
10.07.2008, 11:52
Nawet calkiem calkiem.
tylko po co robic tego homara na poczatku 0o.
skoro ten dyro i tak tego nie zje.
hym.
moja ocena 5/10

Szczur
10.07.2008, 12:12
Trochę to zawiłe. I niby dlaczego trzeba stać przed domem? W jednej rodzinie każde dziecko wysyłam do szkoły prywatnej i jak dyrektor przychodzi to po prostu czeka pod domem, trzeba by bardzo długo go nie witać, żeby sobie poszedł. Nie wiem po co to zmienianie mu aspiracji, wystarczy z nim porozmawiać i przeciągnąć mu te paski znajomości, albo kliknąć w Tombstone of L & D "Make me friendly to everyone here".
Mogłeś opisać co zrobić, żeby dom się spodobał. Musi być dużo ozdób i żadnych śmieci walających się po kątach. Równie dobrze można je przenieść do jakiegoś pokoju, którego nie pokazujemy(on ogląda chyba 4). Ty mówisz, że wystarczy oprowadzić... w sumie tak, bo za pogawędkę z kodem i tak dostaje się więcej punktów niż przewidziano, ale obiadek też jest dobry. Najlepiej jak jest jakiś Sim, z którym dyrektor się dogaduje dobrze to żeby jedli razem.

Ja przeważnie dostaję jakieś 160/90 punktów i dzieciaki mi się z łatwością dostają. I nie czekam na niego przed domem. :P

Lida
10.07.2008, 13:04
Mi zawsze bez problemu simy dostają się do szkoły prywatnej. bez kodów. Nie trzeba też wychodzić przed dom...

Chantelle
29.07.2008, 18:57
A mi się nigdy to nie udało.Zawsze miałam mniej punktów niż potrzeba przez to że się wkurzał przy pogawędce,nie chciał jeść i krytykował pokoje.

PS.Super poradnik.

stotka
29.07.2008, 19:07
mozna to latwo zrobic nawet bez kodow... ja zawsze witam, pogadam troche, potem oprowadzam, karmię (obiad gotuje wczesniej), znowu gadam i gotowe.

Adamsims
13.08.2008, 20:53
4/10 mogłeś to jakoś inaczej opisać a nie co zdjęcie kod mogłeś opisać jak to sie robi bez kodów bo nie którzy grają w tą grę uczciwie! Stop kodom!!! Kasować kody!!!