Zobacz pełną wersję : zabójczy boolprop
Hej. Od ok. pół roku gram z boolpropem i jak dotąd nic się nie działo.
Ale gdy wczoraj włączyłam simsy okazało się, że moi simowie nie mają ciała i włosów! Tylko same twarze, i niektórzzy obrączki, tak się stało we wszystkich domkach, poradźcie co robić :(
Balefyre
12.07.2008, 10:20
Spróbój zrobić reinstala. Radzę ci już więcej nie używać boolpropa. Lapiej pobierz sobie SeeThem2.
ale jesteś na 100% pewna, że to wina boolpropa? może miałaś fryzury ściągnięte z neta i usunęłaś download?
Balefyre
12.07.2008, 10:25
Boolprop nie wyczynia szkód odrazu. Jeśli ona grała pół roku to bardzo możliwe że to jest spowodowane kodem, choć mogę się mylić. Jeśli miałaś jakieś ciuchy i fryzury z neta i usunełaś downloads (ja raz miałem podobnie i simka chodziła łysa)
jakby usunela fryzury czy ciuchy to gra samoistnie zastapila by je innymi, wiem bo tez tak mialam. beda lyse, albo gra wybierze inna fryzure.
To nie przez ciuchy, nigdy ich nie ściągałam :(
Ja kilkanaście razy użyłam boolpropa i efekt jest taki że nie mogę stwarzać powiązań rodzinnych w trybie tworzenia rodziny, magą być co najwyżej współlokatorzy.
Ja gram od ponad pół roku z boolPropem i do tej pory nic złego i dziwnego się nie stało... Może to nie jest wina boolPropa?
Tylko czegoś ściągniętego z neta. Wytnij downloada i wklej na pulpit i włącz grę. Napisz jak działała gra.
edit: ściągnij sobie Clean Installera (łatwy program do ściągnięcia za darmo) on Ci wyszuka elementy, które psują grę.
Balefyre
12.07.2008, 12:29
Ja grałem w simsy z boolpropem kilka miesięcy (potem przestałem) i zniknęła mi opcja trybu kupowania a w menu opcie zapisu, wyjścia z gry, i wyjścia do otoczenia.
A mi tylko wyjścia z gry, możliwości zapisu i wejścia do otoczenia :(
Ale boolProp TestingCheatsEnabled true nie psuje gry.
Nauczcie się tego wreszcie :)
On może pokazywać błędy w grze, ale sam nic nie robi.
Z doświadczenia wiem, że błędy w grze (oprócz tych które robi Maxis :) powodują dodatki z neta.
Właśnie 2 dziewczynom pomagałam naprawić grę, bo ściągały wszystko, a potem się dziwią, że nie działa :)
Moja rada - instalować patche do gry (naprawiają błędy twórców) do ściągnięcia z www.thesims2.com zakładka help > patches
Druga - instalować jednorazowo jak najmniej dodatków z neta, zrobić porządek w katalogu downloads!!!
Lipstick
12.07.2008, 12:53
odinstaluj simy i zainstaluj jeszcze raz i nie ściągaj przez jakiś czas nic z neta a boolprop nie psuje gry!
Ale ja nigdy N I C nie ściągnęłam z neta :)
arbuzuje
12.07.2008, 16:33
Jedyne co boolProp może zepsuć to radość gry ;) Zrób kopię zapasową folderu EA Games i przeinstaluj grę, powinno pomóc. Jeśli nie, daj znać będziemy zastanawiać się dalej.
Sorry że pytam ale co to jest SeeThem2.
Już przeinstalowałam grę dziękuję wszystkim, temat można zamknąć :)
arbuzuje
13.07.2008, 09:06
Sorry że pytam ale co to jest SeeThem2.
Jest to mały programik, który nieco modyfikuje grę. Np. zdejmuje cenzurę, pozwala na ustawianie przedmiotów pod kątem 45 stopni i poza kratkami, automatycznie wpisuje kod boolProp przy ładowaniu gry, tak że nie musisz robić tego ręcznie.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.