Zobacz pełną wersję : Mój pierwszy dom na forum. Aleja Bursztynowa [BRAK ZDJĘĆ]
Auroella
14.07.2008, 19:20
Witam ;}
Dom zamieszkuje rodzina Światowiec , właśnie tu znajduje się moja jedna z ulubionych simek - Jagoda , której od dziecka ulubionym zajęciem było dbanie o ogród , uprawy , kolekcjonowanie różnorodnych owadów. Jej rodzina posiadała niesamowitą sławę. Babcia czarownica z Wioski Takemizu , matka Iwa wybitna primabalerina a ojciec Wawrzyniec światowej sławy piłkarz. Jagoda ma dwoje rodzeństwa , studiującego brata Filipa i Pawła - którego rodzice nie zdążyli wychować własnymi metodami. Matkę w drodze do pracy napotkał wypadek samochodowy , powodujący śmierć Iwy na miejscu. Wawrzyniec zmarł w bólu śmiercią naturalną. Ze względu na to że rodzina należała do zanadto zamożnych dziewczyna mogła dokończyć prace domu z wymarzoną altaną , wytrzymała psychicznie mimo że lekko nie było , gdy Jagoda napotkała miłość swego życia wszystko zaczęło się krok po kroku stabilizować , a w domu panuje naturalna i przyjazna atmosfera , czyli taka ,która jest potrzebna każdemu rozwijającemu się dziecku.
Czekam na komentarze. Chcę dodać że oceny liczbowe są dla mnie całkowicie zbędne. Pozdrawiam : ))
Hej :)
Podoba mi się pomysł, ale kolorystycznie jest za ciemno...
jeżeli dajesz ciemne ściany, to wtedy stawiaj na jasne meble i odwrotnie (to się zawsze sprawdza :)
Troszczkę też ten stawik jest taki 'koślawy", ale to równie dobrze może być wina zdjęcia :)
I parcela jest zdecydowanie za duża, przez co całkiem ładny ogródek wygląda "mizernie" :)
Ocena (mimo wszystko) 7/10
Pozdrawiam :)
Auroella
14.07.2008, 19:42
Gdy przeglądałam fotki sama doszłam do wniosku że jest troche zbyt ciemno itp. etc. Zapewniam że na żywo , w grze domek wygląda o wiele lepiej niż na zdjęciu.
Całkiem fajny domek ;) widać że urządzony z pomysłem ;p Nie podoba mi sie jednak parę rzeczy a mianowicie:
ogród - poszczególne elementy wyglądaja ładnie ale cały ogród sprawia wrażenie nie zaplanowanego.
łazienka (ta brązowa) -za duża
kuchnia - też wydaje mi sie za obszerna
ocena - 7/10
Aleksandra
14.07.2008, 21:16
Witaj
W kuchnia na środku jest za pusto, tak samo w drugiej łazience (niekoniecznie na środku:D) W pierwszej łazience brakuje mi jakiś ozdób...no czegoś tam brakuje. W ogrodzie tez jest zostawiony wielki plac, i ta ściezka z ławkami mi sie raczej nie podoba, bo wg mniei wygląda jak na paceli publicznej.
Podobają mi się koloro, choć faktycznie jest troche ciemno,ale ja mimo wszytko lubię takie odcienie. Ogólnie to mi się podoba:D Chciałabym tam zamieszkać z simami oczywiście:D
8/10
haughton
15.07.2008, 00:56
Po pierwsze: działka wydaje mi się za duża w stosunku do tego, co się na niej znajduje i siłą rzeczy część ogrodu jest niezagospodarowana. Jesli ta przestrzeń nie jest lądowiskiem dla helikopterów czy też miejscem wypasu zwierząt, to moim zdaniem powinna być ozdobą parceli, a nie straszyć pustką. Po drugie: Bryła budynku przypomina mi trochę taką mini-twierdzę: za dużo tych dachów, zbyt jednostajny kolor elewacji i dziwacznie (oraz skąpo) rozmieszczone okna. Podoba mi się natomiast miejsce z altanką oraz staw otoczony roślinnością - lubię ogrody, w których jest coś więcej niż rachityczne drzewko i dwa krzaczki.
Zgadzam się z Aleksandrą - dobór kolorów i mała ilość okien faktycznie powodują, że dom wydaje się ciemny. Pomieszczenia są przestronne, ale pustawe, co widać zwłaszcza w kuchni. Znalazłem też kilka zgrzytów stylistycznych: np. tuż przy wejściu stoi dosyć nowoczesna kanapa, obok niej rattanowa donica oraz wiejski stolik i dywanik, a w kącie naprzeciwko coś, co wygląda jak sklepowy stolik wystawowy z męskimi koszulami (strzelam, nie kojarzę tego mebla), oraz antyczne popiersie, weneckie maski, drewniane wiosła na ścianie i lampa od Tiffany'ego. Żaden z tych elementów nie ma nic wspólnego z pozostałymi - ani kolorystycznie, ani stylistycznie. Podobny "misz-masz" panuje też w łazience na górze, oraz w górnym hallu (papugi i maski w duecie? zbrodnia! :P).
Podoba mi się za to kącik jadalny, salon oraz sypialnie - dużo mniej tam mieszania stylów i znośne połączenia kolorów.
Zaszalałem z krytyka, ale zapewniam Cię że to w dobrej wierze i mam nadzieję, że nie będziesz miała mi tego za złe. Jeśli mogę coś Ci doradzić:
- zaplanuj mniej więcej dom przed wybraniem działki (ilość pięter i pomieszczeń oraz ich rozmieszczenie, dla kogo ma być przeznaczony, co będzie znajdowało się w ogrodzie, itp.), w ten sposób unikniesz wrażenia pustki zarówno w domu, jak i na zewnątrz.
- najpierw wstaw okna i drzwi, a dopiero potem mebluj wnętrza. Mam wrażenie, że robiłaś na odwrót (co widać po rozmieszczeniu okien), a moim zdaniem wyglad zewnętrzny budynku jest równie ważny jak aranżacja pomieszczeń.
- staraj się nie mieszać ze soba przedmiotów różnych stylistycznie, ponieważ wygląda to jak zapełnianie wolnego miejsca "na szybko" i "byle było".
- zapal oświetlenie przy robieniu zdjęć - efekt końcowy będzie o niebo lepszy.
The FerG
15.07.2008, 01:27
Jak dla mnie za mało okien jest troszke.
Ogólnie bardzo ładny domek.
Uwag już nie bede mówić bo tu już wszyscy powiedzieli wady ^^
8/10 :>
blueberry123
15.07.2008, 10:43
moja imieniczka mieszka w tym domu ; dd.
no ale przejdzmy do rzeczy..
co do domu... hmm urządzony jest w stylu retro .Mi osobiscie takie domki do gustu nie przypadają , ale zrobiłaś całkiem przyjemne gniazdko ;) Bardzo ładny salon i kuchnia. Ale nie przypadła mi do gustu łazienka na piętrze zbyt wiele tej mozaiki na scianach i podlodze... ale ogolnie domek milutki jest ;))
a wiec dam ci ocenke 8/10 . Milego budowania kolejnych domków.
taki obie, jak patrzy sie z rzutu to jest bardzo pusty i na dworze za duzo pustej przestrzeni 7/10
Fajnie tylko kuchenka w kuchni i lodówka według mnie mają nie dobrane kolory 8,5/10
Wielebny
15.07.2008, 17:52
Bryła moim zdaniem jest fatalna i w dodatku złe rozmieszczenie okien .
Ogród
Nawet ładny ale dałbym więcej roślinności bo bokach ogrodu dzięki czemu nie wyglądał by tak pusto .
Wnętrze
Bardzo mi sie podoba szczególnie te kolory w salonie , kuchni i jadalni rzadko je ktoś używa .Natomiast nie podoba mi się łazienka na parterze oraz kolory łazienki na piętrze zlewają się .
Wnętrza robisz całkiem ładne ale popracuj na bryłami domów oraz ogrodem .
Ocenie Bryła , ogród i wnętrze osobno
Bryła 2\10
Wnętrze 8\10
Ogród 6\10
Reasumując 5.33\10
Pozdrawiam
Auroella
15.07.2008, 18:12
Fajnie tylko kuchenka w kuchni i lodówka według mnie mają nie dobrane kolory 8,5/10
Rozumiem , ale gdy wzięłam lodówkę mającą kolor identyczny jak kuchenka pojawił się mały błąd mianowicie - nie było opcji "zachowaj resztki"
7/10
Ponieważ
Jest za ciemno
Nie podoba mi się bryła i ogród.
Za mało okien.
Z zewnątrz: nie jest źle. Ogródek nawet ładnie uporządkowany. Bryła domu mi nie pasi, jakaś taka krzywa o.O. Nie podobają mi się okna, są źle rozstawione i... zbyt ciemne.
W środku: i tutaj mamy efekty ciemnych okien. Bardzo ciemno w pomieszczeniach. Gdzieniegdzie pustki np. na tarasie. Trochę wymieszałaś kolory i style, chociażby łazienki są dość nowoczesne. Nie pasują mi też te koszule w holu. Nie wiem po co one tam są o.O.
Jednak ogólnie mówiąc, jak na pierwszy wystawony domek na forum - nie jest źle.
Ocenię na: 6/10 ;).
pe.es. buduj dalej, aż dojdziesz do perfekcji xdd!
pe.es. 2. ładna nazwa domu ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.