PDA

Zobacz pełną wersję : Dom państwa Delson [BRAK ZDJĘĆ]

Linea
16.07.2008, 14:22
Powiem szczerze, że bardzo długo zastanawiałam się czy w ogóle jest sens wstawiać tu domy... Bo przecież każdy i tak buduje/urządza według własnego gustu i upodobania, w dodatku w erze ściąganych w ilościach ogromnych obiektów z internetu, można dostać zawrotów głowy, co kto i skąd ściągnął... ;-)

Nie mniej jednak, przedstawiam jeden z pierwszych moich domów.
Zamieszkuje go rodzina Delson, która przeniosła się z hałaśliwych przedmieści Kwitnących wzgórz, by tu, na Alei Dobrego Smaku odlaleźć spokój i założyć rodzinę...

Amen. ;-)
Przepraszam za brak rzutów, teraz jak zrzuciłam zdjęcia to brakuje mi kilku ( z sypialni, salonu) z tego wszystkiego zapomniałam - Robienie zdjęć, ustawianie kamery jest monotonne i bardzo czasochłonne w moim wykonaniu... ;-)

Pozdrawiam, Linea.

Björk
16.07.2008, 14:40
Bardzo fajny pomysł i staranne wykonanie.
Ponieważ nie mam się czego czepnąć ;) i wszystko mi się podoba daję 10/10

haughton
16.07.2008, 14:47
Jeśli to faktycznie jeden z pierwszych Twoich projektów - gratuluję. Bardzo ciekawe zestawienie kolorów i ładne dodatki, które wykorzystujesz z wyczuciem. Tak pokrótce:

Minusy:
- bryła jest interesująca, ale całkowicie płaski dach i biała elewacja sprawia, że wydaje mi się zimna i kanciasta.
- krasnal przed wejściem? Nie, nie i jeszcze raz nie. Najbardziej odpowiednie miejsce dla niego to połowa lat 80-tych.
- wewnętrzne drzwi takie same jak te wejściowe - moim zdaniem są za ciężkie i nie pasują do przytulnego, nowoczesnego wystroju.
- niebieska zjeżdżalnia w ogrodzie - pasuje do brodzika dla dzieci, ale nie do dużego basenu.

A teraz plusy:
- jak już wspomniałem: bardzo ładne zestawienie kolorystyczne - drewno, odcienie brązów i dodatki w kontrastujących kolorach (salon jest prześliczny),
- gustownie urządzona sypialnia - nie tylko pod względem barw ale i faktur (dywan i ściany tworzą idealny duet stylistyczno-kolorystyczny),
- barwny i estetyczny ogród (podoba mi się zwłaszcza kącik wypoczynkowy i zieleń przy basenie),
- poszczególne pomieszczenia dobrze komponują się ze sobą: jest nowocześnie i kolorowo, z nutką elegancji,
- cały projekt jest spójny i przemyślany - widać, że nie robiłaś go "na szybko".

Z przyjemnością obejrzę kolejne Twoje prace, masz talent.:) (mój pierwszy dom na forum wyglądał o wiele gorzej :P).

Edytka
16.07.2008, 14:51
piekny!!! Te niektore domy sa takie piekne, ja takich nie umiem robic. Bardzo mi sie podoba zwlaszcza na zewnatrz. 10/10

Souris
16.07.2008, 15:13
wszystko bardzo mi się podoba tylko bryła...ech wszystko psuje, mogło być tak pięknie, wydaje się zimna, a nie obraź się - te okna nie pasują, lepsze byłyby szklane na całkowitą wysokość ściany wtedy bryła wydawałaby się zgrabniejsza i ładniejsza

ocena 9/10

mabda
16.07.2008, 15:23
skad masz meble kuchenne i salonowe? i ta pracownia...

Marian...
16.07.2008, 15:55
Dom bardzo ładny wewnątrz, ogródek też niczego sobie, tylko mała uwaga do bryły- nie podoba mi się dach, chodzi o jego kolor.

Zauważyłem dużo dodatków z neta, chyba one są płatne, nie? Nie będę obniżał za to oceny, bo byłoby to bez sensu, sam mam dodatków na kopy. Dziwi mnie tylko fakt, że opłaca Ci się te rzeczy ściągać.

Tak czy inaczej dom bardzo ładny i w moim klimacie.
9,5/10- za ten dach, taki mały drobiazg, nie przejmuj się, jakby tylko pokrycie zmienić to byłoby 10/10- gratuluję udanego domu

I zapraszam do obejrzenia moich...

PS. Mała rada- następnym razem spróbuj tak robić zdjęcia wnętrz, by nie było widać nieba, o wiele lepiej się prezentują...

Lorette
16.07.2008, 16:40
Bryła, średnio mi się podoba jak weszłam do tego tematu, to wydawało mi się, że tu już byłam... mało oryginalna i taka bez wyrazu...
Całość wewnątrz, (nie chce mi się oceniać każdego pomieszczenia osobno, bo wszystkie zrobiły na mnie podobne wrażenie) nowocześnie, co lubię ale ten dom wydał mi się za bardzo "idealny", wszystko za bardzo poukładane i w ogóle... mało realizmu, ale to już raczej mój gust, a nie twoja wina...
Ogród, taki zwykły... jeziorko i basen - albo to, albo to, przynajmniej wg mnie.

EDIT, aha i ten krasnal na wejściu - porażka x)

Ale jednak wszystko razem podoba mi się... mimo iż wydaję się takie bez wyrazu ;p
Ocena: 9/10

rogi_kalafior
16.07.2008, 16:57
Dom jest super!!!
Wszytko mi się podoba dom 10/10

P.S. skad masz biblioteczkęw slonie i lapmę pomiędzy kanapami

Agula_87
17.07.2008, 07:49
Stylowy dom ;) Bardzo podoba mi się kuchnia oraz salon - chociaż w salonie mogłabym się czepić półki która zawieszona jest na oknie oraz tv kóry zasłania jedno okno, bo nie lubie gdy meble zasłaniają okna :P Ale tak mnie urzekł ten salon, że prawie tego nie widzę hihi ;)

9,5/10 :)

PS. chciałam jeszcze dodać, że jak na pierwszy dom na forum to super i z niecierpliwością czekam na kolejne Twoje projekty ;)

asiolek
17.07.2008, 12:27
Bardzo mi się podoba :) szczególnie ta altanka na dworze bardzo pomysłowa:) ocena 10/10

Aleksandra
20.07.2008, 13:22
Nie jestem fanką masy dodatków z interntu jednak naprawde ładnie to wszystko dobrałaś. Podoba mi się bardzo ogród a szczególnie wejscie do domu jakoś mi przypadło do gustu. W środku zakochałam się w salonie jest naprawde śliczny!:) 10/10

Linea
20.07.2008, 15:53
Dziękuję za wszystkie oceny.
Pisząc 'jeden z moich pierwszych domów' nie miałam na myśli pierwszy w ogóle, tylko jeden z pierwszych po dawnym reinstalowaniu systemu, grę mam od początku i buduję już naprawdę długo, taka mała nieścisłość wyszła z tego...;-)

Ogólnie moje domy są właśnie w takim stylu, sporadycznie udaje mi się zbudować "clean'y", czy domy dla starszych ludzi - Przeważnie ma to miejsce, gdy naprawdę mam dość tych nowoczesnych, zimnych brył.
A co do płatnych dodatków, to nie wiem czy się opłaca - Robi to czasem moja szalona siostra, która naprawdę rzadko gra, a ściąga... Więc ja tylko korzystam. ;-)

Molly
21.07.2008, 16:00
Eh.. No cóż bryła nie podoba mi się. Ani jej fason ani jej kolor.
Altanka nie pasuje do domu.
Ale w srodku to mi się bardzooo podoba!!
7/10

abnormallady
23.07.2008, 19:08
Ładne, pomimo że nie lubię takich nowoczesnych brył.
Wg. mnie to klocek z oknami, drzwiami i nic poza tym.
Ale są gusta u guściki, a o tym już się nie dyskutuje. ^^'
Podoba mi się wejście do domu. Tzn. te pół ścianki i te "kolumny" zrobione ze ścian. Drzwi też są b. ładne. Te kwiaty i krzewy przed nim są także śliczne. Zgadzam się z haughtonem co do krasnala. ;]]]
Nie pasuje mi tylko trochę ta altanka, a raczej to że są tam ściany zamiast kolumn. xd
Mogła by mieć normalny dach, a nie płaski. Wygląda jak taki "klocek".
Pracownia też ładna. Ogólnie zawsze w domach musi być wg. mnie coś w stylu piwnica/pracownia/składzik. Chociaż nie zawsze na to uwagę zwracam. Dodatki ładne, przemyślane barwy i całość. Jak na pierwszy projekt mogła bym dać 10/10, ale jednak pewne rzeczy mnie gryzą. 8,99/10. ;p

PS. Ta Simka to nie czasami Ofelia [tu zapomniałam nazwiska. ups.] z Dziwnowa.? xd

Pozdrawiam.
abnormallady.