Zobacz pełną wersję : Wiecznie młoda, hah
Simka mi się nie starzeje. I w sumie to dosyć duży kłopot, bo jej mąż za parenaście dni będzie emerytem, a ona młody babsztyl. Mam wyłączone aging on, inSIMenatorem włączyłam starzenie się na parceli, przeprowadziłam ich do innego domu - dupa. Jak było 28 dni, tak jest. Ej no, co ja mam z tym zrobić?
misterio
16.07.2008, 15:16
mówisz ze masz wyłączone agin on czyli masz wpisane agin off, tak? Chciałam sie upewnić. Spróbuj ja skasować za pomocą kodu move_Objects on w trybie kupowania i wejść z powrotem do trybu życia. może pomoże...
Zrób tak jak radziła pati1394 ale jak nie pomoże a jej mąż stanie się emerytem to wpisz kod boolProp TestingCheatsEnabled true, kliknij na simkę shiftem lpm i kliknij na opcję set to birthday i dorośnij.
możesz też zmienić jej wiek za pomocą simpe, wpisujesz w okienko ile dni zostało jej do zostania emerytką
w isniemenatorze tez mozna ja postarzyc.
Tak, wiem, że można... Mogłabym kupić tą taką klepsydrę i codziennie odejmować jej jeden dzień, ale szczerze mówiąc wolałabym, żeby zestarzała się naturalnie...
Czy to może być skutek używania boolPropa?
misterio
16.07.2008, 21:49
bardzo możliwe, bo boolProp psuje gre...
Też tak mam z jedną Simką. Nie wiem do końca jak to zrobiłem, ale mam dwa pomysły na to skąd to się bierze:
1. Jakaś opcja boolpropa, użyta nieopacznie(trochę czasami klikam na oślep i zdarza mi się włączyć nie to co trzeba xD')
2. Błąd, który powstał po dodaniu do rodziny boolpropem jakiegoś NPC, jeżeli tak to mam wyjaśnienie skąd to się u mnie wzięło(nie chodzi mi o zwykłego NPC, ale takiego jak kapitan Zadzior, Ninja, Wiedźma Twardziel, itp.). :P
Szczur, to może być to, bo kilkakrotnie przyłączałam Wiedźmę Twardziel. Jak sobie z tym poradziłeś?
Nie poradziłem sobie. Tak na razie jest. Najwyżej ją postarzę kodami.
Fajnie by było wiedzieć jak to wywołać, bo mam kilku Simów, których bym chciał mieć nieśmiertelnych tak po prostu z zasady, bez eliksiru. ^^
A przyłączyłaś tak, że jest członkiem rodziny, czy tylko przejełaś kontrolę "make selecteble"?
Sweetberry
19.07.2008, 09:47
zrob wamipira to bedzie niesmiertelny ;]
Tak, i będzie miał szarą skórę, długaśne zęby, i czerwone oczy. A to, że na widok słońca, będzie się dymił to już w ogóle najmniejszy szkopuł.
Wiem, kiedy chcę mieć wampira, a kiedy nieśmiertelnego sima. <_<
Szczur, make selectable. Usiłowałam ją zmusić do podarowania VooDoo. :3 No nic, dzięki.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.