Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : SimPE - pytanie

Shimizu
24.07.2008, 22:00
Przepraszam, jeżeli zły dział ^^'.

Otóż kiedy włączam instalatora SimPE, w warunkach umowy licencyjnej (czy jakoś tak) jest napisane, iż ten program może zepsuć Simsy, oraz nawet system. I teraz moje pytanie (wiem, że trochę głupie): Czy jest duże ryzyko, że może mi się przez niego rozwalić system? Mam zamiar zacząć tworzyć własne dodatki i wydaje mi się, że SimPE może pomóc ^^. Wiem, że jestem przewrażliwiona, ale po prostu nie chce mi się po raz setny instalować jeszcze raz Windowsa :].

Pozdrawiam!

haughton
25.07.2008, 00:59
Teoretycznie każdy program ingerujący w rejestr Windows'a mógłby go uszkodzić, wszelkie instalowane aplikacje niestety nie są doskonałe. :) Nie sądzę jednak, żeby ryzyko było duże, jeśli chodzi o SimPe - sam korzystam z niego bezawaryjnie od kilku miesięcy, nie spotkałem się też nigdzie z problemami z systemem spowodowanymi przez SimPe, więc możesz śmiało go zainstalować.
Dla bezpieczeństwa możesz stworzyć punkt przywracania systemu przed zabawą z programem, a jesli jesteś bardziej "zaawansowana" - zrobić kopię rejestru Windows i skorzystać z niej w razie kłopotów.

Shimizu
25.07.2008, 13:56
Dziękuję za odpowiedź ^^. Temat można zamknąć, idę się bawić programem ;).