Zobacz pełną wersję : Problem z grafiką proszę o pomoc
Od jakiegoś czasu mam problem z grą. Z niewiadomych przyczyn coś dzieje się z grafiką. Gra jest w 100% oryginalna. Nie jest to wina downloadu ponieważ sprawdzałem jak działa bez dodatków. Po jakimś czasie gry dzieje się coś takiego jak na załączonym obrazku:
http://img120.imageshack.us/img120/1039/simylj7.jpg
Bardzo proszę o pomoc. Z góry wielkie dzięki.
Edit: tak próbowałem usunąć ale to działa tylko jednorazowo. Jak uruchamiam grę od nowa to wszystko jest ok tylko po jakiejś godzinie gry się tak dzieje.
misterio
26.07.2008, 12:26
A probowales ich usunac kodem moveObjects on?
Nie jestem pewna ale jak to się dzieje po upływie około godziny to może coś z kartą graficzną jest nie tak albo mało pamięci operacyjnej?
Nie zaszkodzi jak zaaplikujesz komputerowi nowe sterowniki do karty i zaktualizujesz pliki DirectX do wersji z czerwca.
Możliwe że to właśnie stare sterowniki do karty spróbuje więc je zaktualizować. Pamięci wydaje mi się pod dostatkiem, ale jak coś to moje parametry:
System: windows XP proffesional
1.67 GHz
1.00 GB RAM
Karta graficzna GeForce 6800 GT
arbuzuje
27.07.2008, 07:35
RAM jest w porządku :)
Możliwe że to właśnie stare sterowniki do karty spróbuje więc je zaktualizować. Pamięci wydaje mi się pod dostatkiem, ale jak coś to moje parametry:
System: windows XP proffesional
1.67 GHz
1.00 GB RAM
Karta graficzna GeForce 6800 GTPamięci RAM jest wystarczająca ilość o ile nie masz zbyt wielu dodatków do gry albo tych z netu. Wtedy może zacząć brakować.
Karta graficzna powinna sobie dobrze radzić z Simsami :)
Spróbuj jak będzie z nowszymi sterownikami.
Bardzo dziękuję za pomoc. Problem tkwił w sterownikach. Zostały zaktualizowane i gierka śmiga jak dawniej.
Temat można zamknąć.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.