Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Moj pierwszy domek [BRAK ZDJĘĆ]

Ssylka
30.07.2008, 17:26
Oto mój pierwszy domek na tym forum. Mieszka w nim trzyosobowa rodzinka.

Zapraszam do komentowania i pozdrawiam:)

Björk
30.07.2008, 17:33
Bardzo, bardzo ładny :)
Niektóre mebelki i to "podziurawione" ogrodzenie mi się nie podobają...
Ale ogólnie sprawia sympatyczne wrażenie :)
Pozdrawiam

weroniqa
30.07.2008, 17:55
Przytulny w niektórych momentach domek, ale łazienka mi się średnio podoba. :) Ogólnie to ładny :PP

KAJA401
30.07.2008, 18:01
Ten domek jest śliczny:)bardzo mi się podoba jedyne co mi tam nie pasi to ta ściana co jest za kuchenką gazową i ten dywan w salonie:)a tak to wszystko mi odpowiada szczególnie domek już z zewnątrz mnie urzekł:) dlatego ocena 9/10

Wielebny
30.07.2008, 18:13
W pierwszej chwili pomyślałem że zdjęcie z inspiracji to twój dom i chciałem ocenić go na 10
ale się zawiodłem bo ten który ty zbudowałaś nie jest zbyt nie zwykły . i widzę że większość osób tego nie zauważyła że pierwsze zdjęcie to tylko inspiracja .

Bryła mało ciekawa jeden wielki duży kwadrat z przeogromnym dachem .
Ogród
Przez ten śnieg za bardzo go nie widać
Wnętrze
Nawet ładne widzę że masz pojęcie łączenia mebli .
Bryła 1\10
Ogród 2\10
Wnętrze 9\10
Ogół 4\10

I mogłaś by mi powiedzieć gdzie mogę zobaczyć więcej zdjęć domu który cię inspirował

KAJA401
30.07.2008, 18:53
to co że to była inspiracja ważne że fajny jest a ten domek na którym się inspirowała jest też zajefajny:)w moim stylu:)

asiolek
30.07.2008, 19:07
Z zewnątrz mi się nie podoba, ale w środku całkiem ładnie. Szkoda że pokój dla małego dziecka taki duży, ja wolę jak sa mniejsze, ale jest bardzo ładnie urządzony. ocena : 7/10

Ssylka
30.07.2008, 20:10
Niestety na stronie ( http://www.parsimonious.org/realestate2/pages/home_medium/scrle_charmant_cottage.shtml) z której wziełam pomysł na domek było tylko to zdjecie.
Pozdrawiam i dziękuje za ocenki:)

Marian...
30.07.2008, 20:25
Bryła jest w odpowiednim stylu, ale jak na tak dużą powierzchnię domu to ma za wysoki dach.

We wnętrzu nie podoba mi się łazienka, ale bardzo ładnie wyszedł Ci kącik z kominkiem.

kubuss
30.07.2008, 21:09
Po napisaniu oceny, musiałem skasować kawałek związany z bryłą, myślałem że pierwsze zdjęcie to twój dom :P Bryła jest okropnie klockowata, z przeogromnym dachem, wnętrze też nie zachwyca. Ocena: 6/10

pozdrawiam:
kubuss

Seraf
30.07.2008, 22:31
Jeśli wprowadzasz modyfikacje do domu (w tym wypadku poszerzyłaś go) to na przyszłość pamiętaj by sprawdzić czy inne elementy (w tym wypadku dach) nie wyglądają źle :)
Po za tym jest ok.

Fiorella
30.07.2008, 23:15
Niezły dom ale nie wszystko mi pasi.
Więc tak:
To co mi się nie podoba:
- bryła ( jest zwyczajna, w porównaniu do inspiracji Twoja jest ,,rozlazła", chociaż może latem, bez śniegu lepiej się prezentuje )
- kwiat w przedpokoju ( najlepiej byłoby bez niego )
- tapeta w kuchni i jadalni ( ta pierwsza jest za wzorzysta, dałabym bardziej stonowaną, ta druga mi nie pasi bo to cegła )
- szarawa łazienka ( to znaczy dałabym kolorowsze płytki lub kafelki )
Cała reszta jest bardzo ładna. Dobrze dobierasz meble, wnetrza są ładnie skompnowane.
Taras mi się jeszcze bardzo podoba. Jest taki w sam raz na letnie wieczory.

Trudno mi jest ocenić ogród - jest cały pod śniegiem, nie widzę żadnych kwiatów, tylko parę drzew i studnię, ale powiedzmy, że jest ok.

Ocena: 8/10

Ruika
31.07.2008, 09:45
Twoja bryła domu jest zbyt rozciągnięta. Dając efekt klocka z ogromnym dachem.
Nie podoba mi się kolorystyka ścian w domu. Kuchnia zbyt kamienista. Salon zbyt ponury. Sypialnia zbyt kwiecista. Do tych kolorów nie pasują meble. Odstają strasznie od całości.

Edytka
31.07.2008, 15:05
bardzo ladny, nie podoba mi sie tylko kuchnia i jadalnia, ale duzo za to nie odejme.

BlackDevil
31.07.2008, 19:38
Supcio domek:)

pitreq95
03.08.2008, 12:22
A mnie się podoba ale nie będę się rozpisywał. :D Dam 7/10

Liviaczek
09.08.2008, 18:35
Strasznie mi się podoba.Daj proszę do ściągnięcia..10/10

treys
17.08.2008, 08:01
jak większość powyżej myślałam że inspiracja jest twoim domem :). jeśli chciałaś zbudować taki sam nie powinien on być tak rozlazły ale jest OK. w środku trochę za bardzo kombinowałaś ze wzorami, niektóre do siebie wcale nie pasują.
ale podoba mi się 8/10

viconia
17.08.2008, 13:31
Bryła: dach za wielki, a te czarne okna nie pasują do tych cegieł.
Przedpokój jest ok.
Kuchnia: szkoda, że nie ma wiszących szafek. Niepotrzebny jest ten dywan. Po pierwsze jest zbyt nowoczesny, po drugie kto w domu ma dywan w kuchni? I chyba płytki na ścianie mi tu nie pasują.
Salon: inny kolor mebli pasowałby lepiej. I ten dywan! Litości on jest przeokropny! Zresztą większość mebli z simsinparis wygląda sztucznie.
Sypialnia bardzo przyjemna, tylko ten jaskrawy dywan (znów dywan!;))...
Pokoju dziecka nie będę się czepiać.
Meble w łazience brzydkie.
Tarasik łady. Tylko DYWANU na dworze się nie kładzie! :P

Holly
17.08.2008, 15:29
Ja mam mały dywanik w kuchni :P Ale ogólnie to mi się nie podoba. Bryła jest nieciekawa i za wielki dach. W środku jakoś kiczowato, brakuje "tego czegoś". Razem 5/10