Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : "Czekoladowy szał" by kubuss [BRAK ZDJĘĆ]

kubuss
01.08.2008, 22:42
Siema to mój yyy *myśli* 22 dom :P

Dom zamieszkuje Irmina Ikonka, 25 letnia kobieta po studiach pedagogicznych. Gdy miała 23 lata ożeniła się z biznesmenem Antkiem Kobieciarzem. Małżeństwo nie trwało jednak długo gdy Irmina odkryła zdradę męża pragnęła zemsty. Gdy doszło do podziału majątku, Irmina dostała ataku alergii nie mogła złapać powietrze i padła na podłogę, leżała tydzień w szpitalu sprawę musiano przenieść na inny termin. Jednak kiedy sprawa doszła do sedna dostała to co było jej, połowę rzeczy z ich domu, samochód i 30 000 tyś. simoleonów. Za te pieniądze wybudowała mały dom na przedmieściach miasta. Dom jest bardzo estetyczny i sterylny dlatego że lokatorka choruje na alergię. Teraz po wybudowaniu domu i znalezieniu pracy, Irmina żyje sobie w spokoju otoczona przyjaźnią i pomocą bliskich.

Spis pomieszczeń: przedsionek, salon, kuchnia, łazienka, sypialnia
Parcela: 3x1
Testowany: tak
Koszt: 26 487 simoleonów

Zapraszam do oceniania, komentowania i głosowania w ankiecie.

pozdrawiam:
kubuss

asiolek
02.08.2008, 00:01
Bryła mimo że nowoczesna, a za takimi nie przepada bardzo mi się podoab :) Ogólnie mi się podoba, ale połączenie ciemnego brązu z bielą wydaje mi się nieco chłodne i troszkę surowe, szczególnie w sypialni i kuchni. No i piękny stawek w ogródku.
ocena 8,9/10

Björk
02.08.2008, 06:07
Ja będę dzisiaj powściągliwa.
Nie zauważyłam żadnych błędów.
EDIT: Ocena 9,5/10.
Jednak się dopatrzyłam niepotrzebnej półścianki przy wejściu - taa - teoretycznie oddziela "przedpokój" od salonu, ale i tak wydaje mi się niepotrzebna i psuje okno. (wiesz o co chodzi ;))

Ruika
02.08.2008, 06:24
Świetne wprowadzenie :)
Genialna bryła, taka mała a ma to coś w sobie. Wnętrze też jest rewelacyjne. Jedyne co mi się nie spodobało to okno które zasłania łóżko <to po prawej str>

Vanitas
02.08.2008, 08:16
Dom jest genialny ale nie będe sie rozpisywał 10/10

treys
02.08.2008, 09:45
jest jak zwykle śliczny. bryła jest bardzo fajna. ogród taki sobie ale może być, w końcu to nie duży obszar żeby można go było jakoś przepięknie zrobić. w środku bardzo ładne, spokojne kolory. jakoś nie trawię tych zasłon co się "kładą" na podłodze. a! no i w łazience ten storczyk się świetnie prezentuje.
10/10 :>

Souris
02.08.2008, 09:54
Bardzo mi się podoba, gdyby nie to że lokatorka choruje na alergię doczepiłabym się do pustki ale tak to 10/10, szczególnie bryła przypadła mi do gustu.

marandile
02.08.2008, 10:06
całkiem, całkiem, robisz postępy :) Bryła moim zdaniem troszku za bardzo klockowata, a takto to dosyć fajny domek :) 8,5/10
A, no i zamiast tej karmelowej farby na zewnątrz dałabym może jakies kamyczki czy cos takiego ;)

kubuss
02.08.2008, 10:11
Dzięki za ocenki, oczywiście czekam na więcej :P

pozdrawiam:
kubuss

Fiorella
02.08.2008, 11:23
Kubusss i co ja mam Ci napisać? Znowu ( po raz 22 chyba ), że piękny dom. Czasami się do czegos przyczepię, ale ten dom jest wprost idealny. Masz talent, to nie ulega kwestii. Buduj dalej, bo bardzo lubię oglądać Twoje domki.
Ocena: 10/10

shezza
02.08.2008, 11:34
Piękny klocek. :< Wiesz, co jest wadą Twojego budownictwa? Mimo, że każdy dom jest na swój sposób inny, wszystkie są do siebie bardzo... Podobne. Wciąż widać te same schematy, kolorystyki, wygląda, jakbyś bał się zrobić krok dalej i np. poeksperymentować z kolorystyką. Nie mówię, że Twoje domy są brzydkie, bo nie są. Tylko momentami brakuje im wyrazistości i, niestety, też powoli zaczynasz wciągać się w nowoczesne bryły. :< A szkoda...

olenka
02.08.2008, 12:29
bardzo ładny dom 10/10

Kuba xD
02.08.2008, 14:28
Bryła nawet przyjemna, ale mimo wszystko to taki klocek. Lubię taką kolorystykę. Bardzo maleńkie pomieszczenia. Nie podoba mi się ustawienie stołu w kuchni. I jest mimo wszystko trochę mdło.

Aha, a ta Irmina to raczej wyszła za mąż, a nie ożeniła się... :P

Marian...
02.08.2008, 15:01
Kolejna bryła godna podziwu. Normalnie pełen podziw. Uwielbiam taki styl, trochę podobny jak mój DIQ.
Dziś daję kolejną 10-tkę, wszystko mi się podoba, a najbardziej to ten ganeczek przed domem, <love>.

Ciekaw jestem jak wyglądałby w Twoim wykonaniu sporo większy dom, jakaś willa, albo cuś... jeżeli byłoby to takie samo cudeńko, to już teraz zaczynam pokłony składać...

Callineck
02.08.2008, 15:33
Muszę ci przyznać, że kolory dobierasz jak typowy facet ;) Chociaż ten subtelny kremowy kolor ścian w salonie sugeruje pewną ewolucje w myśleniu.
Bryła mi się podoba, lubię klocki.
Wydaje mi się, że teraz sporo twoich Simów będzie miało alergię - zobacz, nikt się nie przyczepił, że nie ma ogrodu :D
Zarzuty: łazienka jest za bardzo ponura - może jakiś dywanik???

@Do Kubuss - dobrze dobierasz, nawet bardzo, ale jak facet - funkcjonalnie i praktycznie, żadnych "różowych i mięciutkich" :)
Ogród jest, faktycznie, ale nikt na razie go nie skrytykował - chyba właśnie przez alergię :P (żeby nie było - mi się tam taki podoba)

Linea
02.08.2008, 15:39
Muszę ci przyznać, że kolory dobierasz jak typowy facet Chociaż ten subtelny kremowy kolor ścian w salonie sugeruje pewną ewolucje w myśleniu.
Po głębszym namyślunku przyznaję rację. xD

Nowoczesne, funkcjonalne, brązowe - czyli wszystko to, co lubię. Przełamałabym te 'brąziki' jakimś innym kolorkiem - zielenią, różem, fioletem, czerwienią...? Wtedy poszczególne pomieszczenia miałyby swój 'charakterek'...;-)

kubuss
02.08.2008, 15:57
marian140291 - dzięki za ocenę, myślę że jak uda mi się zrobić jakąś willę to będzie przełom XXI wieku :P
Callineck - że hę, czyli źle dobieram czy jak ?? Nie ma ogrodu ?? Mi się wydaje właśnie że jest :D
Linea - heh róż i fiolet odpadają, czerwień i zieleń ?? Myślę że też ładnie by wyglądało, ale ja właśnie chciałem łączyć tylko biel i różne odcienie brązu, kocham te kolory.

Wielebny
02.08.2008, 16:02
Bardzo ładny jednak co do bryły domu nie za bardzo mi się spodobała i jego kolorystyka też .
Wnętrze jest bardzo ładne podobają mi sie wszędzie te odcienia brązu lubię jak jest używany w nowoczesnej architekturze .
Nie odpowiadają mi jedynie kafelki w kuchni .
a co do ogrodu nawet ładny ale trochę pustawy .
Bryła 6\10
Wnętrze10\10
Ogród 8\10
Ogół 8\10
Ps. Jak już wspominałem chętnie bym zobaczył jakiś większy projekt w twoim wykonaniu .

Molly
02.08.2008, 19:06
Mi sie podoba :D I to bardzo 10/10

Vegeta
02.08.2008, 19:55
Supcio ;* Widzę w łazience jedne z moich ulubionych płytek :) oczywiście 10/10

Holly
02.08.2008, 20:10
Jakiś taki nie bardzo... nie ciekawy eee.. ogródek?

słoneczko
02.08.2008, 20:25
chata spoko ale sypialnia troche mała 9/10
:P

kotek23
02.08.2008, 21:02
Po raz setny mówię < PiSzĘ > xD : Pykny !
Nio i cio ja mam jeszcze powiedzieć ?
10/10

Ps. Mam tiakie pytanko : xP Jak robisz dach < SuFiT > ( ? ) Przed domem ?
Hmm ?

Plosie o odpowiedź na PM :>

Koornela
03.08.2008, 11:11
oo... bardzo fajjnie.
Po co ja oceniam? Wszystkie tfoje domy tiz is supeł.
10/10

pitreq95
03.08.2008, 12:14
Fantastyczny! Najbardziej podoba mi się kuchnia, salon i ogród. Gratuluję talentu! 11/10 :D

kubuss
03.08.2008, 12:19
Hehe dzięki :P

Qna0426
05.08.2008, 21:14
Uwielbiam twoje domki, a szczególnie do gustu przypadają mi bryły. :)
Tak jak ten dom, jest świetny, tylko według mnie niepotrzebna jest ta półścianka koło TV.
Moja ocenka to 9,5/10

avenly
06.08.2008, 10:54
Bardzo spodobała mi się bryła, taka modernistyczna, aczkolwiek mało pasuje do ogrodu, mam tu na mysli to jeziorko i wokół brzozy.
Przedsionek jest ok, tylko trochę za dużo w nim wolnego, niewykorzystanego miejsca.
Kuchnia jest bardzo łądna, tylko chyba lepiej by było, gdyby to sufit był beżowy, a ściany zielone.
Co do łazienki i sypialni też nie mam zastrzeżeń =]

Gr_Louie
06.08.2008, 12:54
Kubuss! No... daj mi troche talentu... wszystkie Twoje domy są cudne. Robisz się taki jak ulmille! 10/10 oczywiście

braindamage
07.08.2008, 14:49
bryla mi sie nie podoba, bo jest taka dosc 'pospolita' i nie w moim stylu.
w ogrodzie jest za malo roslin, elementow dekoracyjnych itp.
wnetrze nawet ladne.
7/10

Seraf
07.08.2008, 21:34
Bryła - nowoczesna. Nic dodać nic ująć.
Staw przy domu jest ok choć ja bym go trochę wyplewił ;)
Salon - firanki są niepraktyczne. Reszta jest ok. Podobają mi się fotele.
Podobnie jak krzesła w kuchni. Sama kuchnia jest dobra, trochę niedogodności wynika po prostu z wielkości pomieszczenia.
Łazienka - nie podoba mi się tylko pomysł z prysznicem - bez zasłony będzie zachlapana cała łazienka.
Sypialnia jest ok :)

ewelka92
08.08.2008, 19:34
śliczny domek, taki nowoczesny ;) w kuchni dałabym raczej drewnianą podłoge ale ta też jest ok, w końcu nie każdemu podoba się to samo :) 10/10

Sheba
08.08.2008, 22:35
eye....musisz mnie do tego tak mocno zmuszać ?! :( Kurcze.. no ,ale jeśli już tu weszłam to trzeba siee wypowiedzieć... Dlaczego to samo ? Kubuss ja wiem ,że jesteś w stanie zbudować dom na fundamentach.tak ,postawny,przytulny,rodzinny dom z soczystymy kolorami. Dlaczego mi to robisz ?? Nudze sie ^^ Możesz mnie wkońcu czymś zaskoczyć kochany ? ;] Ja tak Cię proszę... Chce prostego,ostawnego,bardzo soczystego-apstrakcyjnego domu ... prosze spróbuj ! :* Naprawdę.. ja trzymam kciuki za Ciebie ;]

Pozdrawiam:
Sheba ^^

P.S. Pamiętaj ! ;D