Zobacz pełną wersję : Dom dla młodej pary 'Odpocznij sobie' [BRAK ZDJĘĆ]
Czikita_kiti
06.08.2008, 12:03
Witam witam xP Po długiej przerwie prezentuję dom dla młodego małżeństwa, w odcieniach brązu, zieleni i beżu (?) gdzieniegdzie jednak pojawiają się ostrzejsze akcenty. Zbudowany został w Miłowie, w miarę blisko morza (chciała bym bliżej, jednak nie posiadam Podróży). Funkcjonalny, ze szczyptą nowoczesności i dużym ogrodem. Zapraszam do obejrzenia zdjęć.
Dziękuję za uwagę i proszę o szczere oceny ; D
Gr_Louie
06.08.2008, 12:51
Mi się nie podoba. Pzdr.
mi również się nie podoba.
bryła taka.. pospolita. ogród za bardzo zarośnięty. jak jakaś dżungla ; p
Bryle mowie NIE. Na szczęście wnętrze domu pozwala przymknąć oko na brzydki wygląd budynku. Wnętrze jest dość realistyczne. Fajne połączenie mebli. Choć trochę w domu jest ponuro. Łazienka to jakieś nieporozumienie. Zupełnie nie pasuje do reszty. Sypialnia jest nudna, zero pomysłowości.
Ogólnie dom jest dość przeciętny.
Ogród jest nawet fajny. Użyłabym tylko innego pokrycia terenu, w sensie jakiejś ciekawszej trawy. Wnętrze domu bardzo mi się podoba, lubię brązy. Zmieniłabym jednak kolor ścian w łazience i sypialni (albo po prostu rozświetliłabym lampami). 7/10
nie podoba mi sie bryla i sypialnia no i kolor lazienki, a reszta ok 5/10
Koornela
06.08.2008, 15:59
a mnie się tam bryła b. podoba. Nie wiem co wy do niej macie.
Reszta też jest ładna. 10/10
Trzeba było chociaż dach ciekawszy zrobić. Wszyscy chcą robić takie domki cool i modern z płaskim dachem, a coś nie wychodzi.
Czikita_kiti
06.08.2008, 16:56
Irys, bez przesady.
Rzeczywiście, niezbyt udana bryła i kolory, jak sobie tak dłużej popatrzę na dom z zewnątrz to przypomina mi on korek XD
Sypialnia, haha, jakoś tak wyszło, zupełna odwrotność mojego pokoju, może dlatego. Nie chciałam by była zbyt krzykliwa i zagracona (ja mam czerwono-wiśniowe ściany i sufit, i muszę przyznać, często panuje tu nieład i nieporządek)
Dziękuję za oceny, proszę o więcej ... xd
Postaram się poprawić ^.~
Jeśli chodzi o dach to pokombinowałabym z półściankami, może 'oknem' (w sensie, przezroczystą podłoga ;-) ) wtedy wyglądałoby to o wiele ciekawiej, może uniknęłabyś komentarzy w stylu Irys. :-)]
Co mi się podoba:
- Połączenie nowoczesnego wnętrza z maxisowymi drzwiami wewnętrznymi.
- Przedpokój - jest bardzo stylowy.
- Ogród - malutki, ale przytulny, wprostproporcjonalny do wielkości domu. Brakuje mi tylko jakiegoś płotu, ogrodzenia, by stworzyć trochę prywatności. (Mam na tym punkcie ostatnio jakąś manię chyba... ;p)
- Ogólnie wystrój jest dość spójny, style się nie kłócą, widać, że meblowane z głową.
Co mi się nie podoba:
- Jednolita elewacja - Może jakieś wstawki drewna, kamienia? Coś co dodałoby bryle wyrazu.
- Frontowe drzwi, takie same jak te w środku. Ogólnie zrobiłabym coś, żeby wejście było bardziej 'reprezentatywne' (Kiedyś już to komuś pisałam, to kolejna moja mania... xP) a zarazem przytulne i takie... 'domowe'.
- Sypialnia sprawia wrażenie pustej. Nie ma tam szafy? Lustra? choćby regału z książkami? Z drugiej strony wygląda to dość surowo i jeśli takie było Twoje zamierzenie to faktycznie, wyszło ci. ;-)
Pozdrawiam.
ej w przedpokoju to szafka wystaje poza ścianę O.o. ale w środku dosyć ładnie, dach mi się nie podoba no i sypialnia zbyt prosta, więcej kombinacji z ścianami by pomogło. no ale 8/10 się należy! ; )
Podoba mi sie tylko w sypialni tak jakoś.. "łyso"?? sutno?? nie wiem..jakos mi nie przypadła ta sypialnia do gustu. 8/10
Bryła mi się nie podoba - ale nie zrażaj się, trafiłaś po prostu na miłośnika typowo amerykańskich domków z przedmieść ;)
Ogród.... czy on kiedyś widział sekator? Po za tym taka dżungla nie pasuje do nowoczesnego domu.
Przedpokój - NIE NIE NIE. Nie wiem jak Ty, ale szanująca się pani domu (w moim wypadku pan), nie pozwoliłaby na to by goście oglądali ubrania domowników, jakieś kosze z pościelą etc. Po za tym ok.
Jadalnia - jest ok, po za tymi dwoma różnymi podstawkami na stole.
Salon jest ładny, z wyjątkiem tych płyt które walają się po podłodze.
Sypialnia .... pomijając to że pokój wygląda jak by ktoś dopiero się do niego wprowadzał (widzę tylko łózko i kwiatka) to jest niechlujna. Pomięty dywan i poduszki (?) na podłodze ...
Łazienka ujdzie, ale wybrałbym raczej kafle. Najłatwiej utrzymać wtedy czystość.
Czikita_kiti
06.08.2008, 21:34
Seraf, jakiś ty praktyczny xP chciałam uzyskać coś 'naturalnego' .. najwyraźniej mi nie wyszło ; o (chodzi o płyty oraz poduszki i pomięty <ręcznik?> dywanik w sypialni, gdyż to strefa raczej osobista)
"nie pozwoliłaby na to by goście oglądali ubrania domowników, jakieś kosze z pościelą etc."
Kosze z pościelą? Taki stoi w łazience xd w salonie to raczej ku ozdobie. Nie zraziłam się ;D dzięki za ocenę.
Tak, szafka wystaje, bo jest niewymiarowa ; o
Dopiero po zrobieniu zdjęć i wyjściu z gry to zauważyłam,. Eh.
Malinciaaa
07.08.2008, 13:29
Hmm.... Szcerze .?Niezafajny ten dom ... POzDrO ...
Liviaczek
09.08.2008, 18:18
-Nie lubię takich dachów
-Rzeczywiście ciasny ten przedpokój
+ogromniasty ogród xD
+Kolorystycznie
Ocena : 7,9 / 10 xD
Fiorella
10.08.2008, 12:00
Bardzo ładny dom,ale mam parę zastrzeżeń:
- z frontu dom jest za blisko drogi i przez to jest tam za mało roślin, a to wygląda nieefektownie
- w sypialnie mogłaś zagospodarowć te kąt po lewej stronie łóżka, przez tą pustkę sypialnia wydaję się taka smutna
Reszta jest super, piękny ogród na tyłach domu.
Ocena: 9/10
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.