PDA

Zobacz pełną wersję : Old Victorian House by Seraf [BRAK ZDJĘĆ]

Seraf
09.08.2008, 01:23
Zapraszam na wycieczkę, po najstarszym domu na Clematis Lane. Obecnymi właścicielami, tego domku w stylu wiktoriańskim są Mark i Dan Spencer. Odziedziczyli go po dziadku, który zmarł jakiś czas temu, oboje zgodnie uznali że dom będzie idealnym miejscem zamieszkania, pod warunkiem że ... zmienią kilka szczegółów ;)

Tak więc tym razem mamy domek w stylu wiktoriańskim, część pokoi tak jak mówi wprowadzenie została już zmieniona według gustu Marka i Dana :)

I to już koniec, mam nadzieję że podobał wam się dom, życzę miłego dnia i zapraszam ponownie :)

Björk
09.08.2008, 06:59
I to już koniec, mam nadzieję że podobał wam się dom, życzę miłego dnia i zapraszam ponownie :)

Nadzieja matką gupich ;)

Ale właściwie dom mi się spodobał :)

Ruika
09.08.2008, 09:13
Jeśli się nie mylę to dom zbudowany jest z samych maxisowych rzeczy tak?
Naprawdę świetna robota. Dobrze zagospodarowane pomieszczenia, fajne dobrane meble.

Marian...
09.08.2008, 14:41
Zgadzam się z Ruiką, dom bardzo dobry, świetnie zagospodarowany. Urządzony w dobrym guście i rzeczywiście wygląda na nieco unowocześniony, jakby wyremontowany, a mimo wszystko sprawia wrażenie bardzo starego, ale nie zapuszczonego, bardzo dobry efekt.
Stanowczo jestem na tak.

Seraf
09.08.2008, 18:03
Nadzieja matką gupich

Ale wypada powiedzieć :)

Ale właściwie dom mi się spodobał

Bardzo się cieszę ^^

Jeśli się nie mylę to dom zbudowany jest z samych maxisowych rzeczy tak?

Niestety nie :) Trochę dodatków jest ściągniętych z internetu.

Zgadzam się z Ruiką, dom bardzo dobry, świetnie zagospodarowany. Urządzony w dobrym guście i rzeczywiście wygląda na nieco unowocześniony, jakby wyremontowany, a mimo wszystko sprawia wrażenie bardzo starego, ale nie zapuszczonego, bardzo dobry efekt.

Naprawdę się cieszę :) Nie byłem pewny jak wyjdzie mi to "połączenie" dwóch całkowicie odmiennych stylów, ale najwyraźniej jest dobrze :) Już się bałem że dom jest uważany za nie warty oceny ^^"
Dziękuję za wszystkie komentarze i zapraszam do oceny innych :)

Elastyna
10.08.2008, 10:58
Bardzo mi się podoba. Łazienka łądna, taka... wesoła ; ]
Dobrze zagospodarowany.
To połączenie stylów bardzo dobrze ci wyszło.
Fajny ogród.
Ja również jestem na TAK ^^,

Fiorella
10.08.2008, 11:33
Piękny dom, w środku sprawia wrażenie pałacyku, na zewnątrz przypomina mi jeden dom z mojego osiedla, który mi się bardzo podoba. Tylko ci właściciele trochę do tego domu nie pasują, ale nie to oceniam. Ocena: 10/10

Edytka
10.08.2008, 15:55
podoba mi sie, choc jak dodalas zdjecie zrobione ,,z lotu ptaka'' to wydaje sie bardzo pusty no i troche jest. 9/10

treys
11.08.2008, 11:47
nie lubię takich stylów ale mogę przyznać że ładny :). fajnie urządzony tylko nie podoba mi się ten liliowy kolor z zewnątrz ;|. ale dam 9/10.

shizeR
11.08.2008, 14:21
nie no, podoba mi się;):)

Seraf
11.08.2008, 17:20
podoba mi sie, choc jak dodalas zdjecie zrobione ,,z lotu ptaka'' to wydaje sie bardzo pusty no i troche jest. 9/10

Dodałem :) Być może rzeczywiście wydaje się troszeczkę pusty, ale proponuję wyobrazić sobie więcej mebli. Dom stałby się moim zdaniem zagracony.

fajnie urządzony tylko nie podoba mi się ten liliowy kolor z zewnątrz

Dziwne ... kiedy wybierałem kolor, w trybie kupowania, przysiągłbym że wybrałem biały ... być może to wina tego że dom widać raczej w cieniu :)

Dziękuję wszystkim za oceny :)

Edytka
11.08.2008, 17:29
[QUOTE=Seraf;841619]Dodałem :) Być może rzeczywiście wydaje się troszeczkę pusty, ale proponuję wyobrazić sobie więcej mebli. Dom stałby się moim zdaniem zagracony.

ale mi nie chodzilo o meble tylko o dekoracje, wazony obrazy kwiaty... takie tam

Edytka
11.08.2008, 17:30
Dodałem :) Być może rzeczywiście wydaje się troszeczkę pusty, ale proponuję wyobrazić sobie więcej mebli. Dom stałby się moim zdaniem zagracony.

ale mi nie chodzilo o meble tylko o dekoracje, wazony obrazy kwiaty... takie tam

o sorry cos namotalam, nie wiem jak to sie stalo i jak usunac, SORRY:(

Seraf
11.08.2008, 17:39
o sorry cos namotalam, nie wiem jak to sie stalo i jak usunac, SORRY

Och nie szkodzi :) Myślę że moderator w wolnej chwili to posprząta :)

Hmm, tak patrzę i rzeczywiście na górze w korytarzu i głównej sypialni można by dodać parę obrazów i kwiatów :)

DzikaŚwinia
15.08.2008, 04:53
Dom jest nie-sa-mo-wi-ty. Połączenie kuchni salonu i jadalni to majstersztyk! Pięknie dobrane kolory. Świetne meble. Jestem pod duzym wrazeniem.
Reszta pomieszczeń też jest swieta. Rewelacyjny korytarz i ten kącik z kanapą pod schodami!
Jedyne co mi sie nie podoba to łazienka i ta deska do prasowania. Bryła też mogłaby byc troche bardziej idealna ;)

Gio
15.08.2008, 10:54
Cudny, cudny, cudny. Uwielbiam domki w takim stylu. Prawdziwie wiktoriański. Ocenka 10/10

Seraf
15.08.2008, 13:33
Wiedzę że łazienki to mój słaby punkt :) No nic, będę dalej nad nimi pracować.
Bardzo dziękuję za oceny :)

blleeeee
15.08.2008, 14:56
ładny domek. jest w fajnym stylu, takim innym niż wszystkie na forum ;>

Holly
15.08.2008, 18:01
A ja będę oryginalna i powiem, że mi się nie podoba. Nie lubię tego stylu, ale nie podoba mi się nie tylko ze względu na to. Jest pusto, meble mi się nie podobają. Z zewnątrz wygląda brzydko (też przez to coś na ścianie). Tapety mi się nie podobają. Ale nie bierz tego do siebie i buduj dalej :)

Seraf
15.08.2008, 22:07
ładny domek. jest w fajnym stylu, takim innym niż wszystkie na forum ;>

Dziękuję :) Przyjmę ten komentarz jako komplement :)

A ja będę oryginalna i powiem, że mi się nie podoba. Nie lubię tego stylu, ale nie podoba mi się nie tylko ze względu na to. Jest pusto, meble mi się nie podobają. Z zewnątrz wygląda brzydko (też przez to coś na ścianie). Tapety mi się nie podobają. Ale nie bierz tego do siebie i buduj dalej

Jeżeli chciałaś być wyłącznie oryginalna to rzeczywiście Ci wyszło. Co do uwag: wcześniej już pisałem że nie robię graciarni tylko dom. Meble mogą Ci się nie podobać - kwestia gustu (chociaż trudno uwieżyć że nie podoba Ci się ani jeden mebel...). Niestety nie bardzo wiem co rozumiesz przez "coś na ścianie". Nie jestm jasnowidzem :) I na przyszłość proszę o uzasadnienie jeśli piszesz negatywną opinię :)

Callineck
16.08.2008, 00:56
To dobrze, że nie liliowy :P Odrzucałoby mnie :D
Ładny dół tylko jakoś nie widzi mi się ta tapeta.
Fajny korytarz na piętrze i łazienka (nie wiem, czemu sie nie podobała).
Mam jedno "ale" - tapeta w sypialni Dana - paski, pościel - kwiatki. Trochę się gryzie :)

Nordin
16.08.2008, 14:31
Domek jest świetny. Na prawdę mi się podoba, bardzo lubię taki styl. Wielka szkoda, że nie jest do ściągnięcia. Jest duży, przestronny i funkcjonalny a do tego jeszcze wygląda trochę jak pałacyk. :)

cassant
16.08.2008, 14:55
Skąd masz kanapy z 7 i 9 zdjęcia?

Seraf
16.08.2008, 20:17
Mam jedno "ale" - tapeta w sypialni Dana - paski, pościel - kwiatki. Trochę się gryzie

Właściwie masz rację, ale niestety nie miałem pod ręką żadnej pościeli która lepiej by pasowała :)

Skąd masz kanapy z 7 i 9 zdjęcia?

Modthesims2.

Dziękuję za opinie, są dla mnie naprawdę ważne :)

asiolek
17.08.2008, 17:37
Podoba mi się. Domek jest stylowy ;p i dużo inny od większości domków na forum.
Nie chciałabym napewno w takim mieszkać, ale z wyglądu mi się podoba. Szczególnie bryła i altanka za domem.
Jak już jednak ktoś powiedział, w niektórych miejscach trochę pustawy :/
ocena 9/10

haughton
23.08.2008, 12:23
Bryła domu, pomimo małej ilości fotek które ją przedstawiają wygląda interesująco i podoba mi się (urzekły mnie zwłaszcza balkoniki od frontu). Drażni mnie natomiast rozmieszczenie niektórych okien - np. na ścianie widocznej na 3 zdjęciu wyglądaja one, jakby były wstawione zupełnie przypadkowo (albo pod kątem meblowania pomieszczeń). Ogród skromny, ale czego innego spodziewać po facetach zamieszkujących posiadłość?

Po obejrzeniu wnętrz dochodzę do wniosku, że właściciele domu mają niecodzienny gust. Poszczególne pomieszczenia wyglądają na urządzone kobiecą ręką (pastelowe kolory, kwiaty, delikatne firanki, itd.) i nie pasują mi do Marka i Dana. Być może mam zbyt mało otwarty umysł, ale sypialnia, gdzie stoi łózko z baldachimem i pościelą w kwiaty moim zdaniem absolutnie nie nadaje się dla faceta. :P
Kilka rzeczy nie pasuje mi do wiktoriańskiego stylu: współczesne kanapy w salonie i przy schodach, elektroniczny alarm przy wejściu, drzewko bonsai w sypialni Marka, czy nowoczesna lodówka i kuchenka. Brakuje mi też przepychu tak charakterystycznego dla tej epoki - poszczególne pomieszczenia miejscami świecą pustkami. I z technicznych spraw - wszystkie fotele na piętrze domu mają zbyt bliski kontakt ze ścianami ;P

Po raz kolejny stwierdzam, że masz do dyspozycji za małą ilość dodatków/mebli/dekoracji w stosunku do tego, co chciałbyś pokazać. ;)

Seraf
23.08.2008, 12:43
Nie chciałabym napewno w takim mieszkać, ale z wyglądu mi się podoba.

To chyba najważniejsze :)

Drażni mnie natomiast rozmieszczenie niektórych okien - np. na ścianie widocznej na 3 zdjęciu wyglądaja one, jakby były wstawione zupełnie przypadkowo (albo pod kątem meblowania pomieszczeń).

Akurat o rozmieszczeniu okien na 3 ścianie, decydowało to że dom stoi u wylotu Cl. Jakoś nie pasowała mi tam duża ilość okien :) Ucieszyłbym się gdybym znalazł winorośl, większą niż ta dostępna w grze :)

Ogród skromny, ale czego innego spodziewać po facetach zamieszkujących posiadłość?

Pamiętaj że wcześniej mieszkał tu starszy pan ;) Starsi ludzie, często po prostu już nie mogą, zajmować się ogrodem :)

Po obejrzeniu wnętrz dochodzę do wniosku, że właściciele domu mają niecodzienny gust. Poszczególne pomieszczenia wyglądają na urządzone kobiecą ręką (pastelowe kolory, kwiaty, delikatne firanki, itd.) i nie pasują mi do Marka i Dana. Być może mam zbyt mało otwarty umysł, ale sypialnia, gdzie stoi łózko z baldachimem i pościelą w kwiaty moim zdaniem absolutnie nie nadaje się dla faceta.

Dom nie jest nowo wybudowany, a więc ma swoją historię :) Przedstawię ja w swoim VS :)

Kilka rzeczy nie pasuje mi do wiktoriańskiego stylu: współczesne kanapy w salonie i przy schodach, elektroniczny alarm przy wejściu, drzewko bonsai w sypialni Marka, czy nowoczesna lodówka i kuchenka. Brakuje mi też przepychu tak charakterystycznego dla tej epoki - poszczególne pomieszczenia miejscami świecą pustkami.

W historii już pisałem o tym że dom ma sprawiać wrażenie odnowionego :)

I z technicznych spraw - wszystkie fotele na piętrze domu mają zbyt bliski kontakt ze ścianami ;P

Tak, ale niestety nie jestem w stanie nic na to poradzić :(

Po raz kolejny stwierdzam, że masz do dyspozycji za małą ilość dodatków/mebli/dekoracji w stosunku do tego, co chciałbyś pokazać.

A ja po raz kolejny, jestem zmuszony przyznać Ci rację ;)