Zobacz pełną wersję : śmieci z podziemi..
Witam. Mam mały problem.. otoz jak robilem impreze w domu pekly mi balony na drugi dzien przyszedl sprzatacz i probowal usunac smieci. Wygladalo tak jakby mu sie udalo ale niestety cos sie stalo z gra zaczela sie zacinac a jak wchodze do pokoju w ktorym byly te balony wystroj spada do zera a sim probuje sprzatnac smieci z miejsca w ktorym kiedys pekly balony. Oczywiscie podchodzi do tego miejsca wyciaga czarny worek znikad opuszcza go smieci sie wysypuja pozniej znow podnosi, opuszcza wiecej smieci sie wysypalo znow podnosi i idzie z workiem na dwor do glownego kubla. Lecz niestety nic to nie daje bo wystroj nadal jest na 0 a sim dalej wyrzuca smieci z nikad.. Pomozecie ?
No niestety gra ma nieraz takie odpaly, ale przyznam, ze czegos takiego jeszcze nigdy nie mialam. Mozna by uzyc kodu moveobjects on i usunac te balony, ale jak napisales to te balony zostaly posprzatane wczesniej.
Jak tak bardzo ci to przeszkadza to moze sie wyprowadz?
ja nie wiem jak ci pomoc moze inni uzytkownicy wpadna na jakis pomysl.
Albo pojedź na parcelę publiczną i wróć, chociaż to chyba marny pomysł...
Jak może sprzątać śmieci znikąd?
hmm no wyciaga smieci z niby czystej podlogi w tym miejscu gdzie kiedys byly pekniete baloniki..
Mam jescze jedno pytanie myslicie ze jak zainstaluje najnowszego patcha (mam tylko podstawke the sims 2) to cos mi pomoze ? i czy nie skasuja sie save'y czyli domy rodziny i ich stany ?
Patch niczego nie kasuje. Tylko usuwa błędy. Nie wiem czy pomoże na już zaistniały błąd, ale spróbuj. A "moveobjects on" nie da się tych "niewidzialnych" śmieci zabrać? Albo żeby chociaż było "nie można podnieść", wtedy z "moveobjects" można by chyba usunąć narzędziem "młotkiem", problem w tym, że z tego co pamiętam dochodzi ono w Nocnym Życiu.
to nie prawda młotek jest już w poctawie
młotka nie ma w podstawie. dochodzi w "zwierzakach" lub najwcześniej w biznesie.
ja proponuję przeprowadzkę.
aha bo mam zwierzaki a jak ich nie miałam to nie patrzyłam
a masz orginał?Sproboj wyjść na jakiś czas z domu albo na pietro na bodajze 2 dni i wroc.Czasem takie błędy sięrobią ale jak na chwile zostawisz to miejsce to one znikają.Miałem coś takiego ze balonów nie dało sięsprzątnąc ale to inaczej wyglądało.Sim kiedy wyrzucal normalne smieci je wyrzucał do kosza a potem na smietnik w worku a jak dałem żeby sprzątnąl balony brał je do worka i przed samymi drzwiamy upuszczał.Wystroj spadł i wtedy przeprowadzilem sie na pieterko.Dół byłbez przedmiotów.Poprostu mieszkałem tam.Po jakiś 2-3 dniach zszedłm nastolatkiem(szkola bo byl pon)i zobaczyłem że smieci już nie ma.Jakby same znikły.Balonów też nie było.No i znioslem strzedl i simow w dol.
Po co przeprowadzki? Podczas wyboru otoczenia wpisujesz kod boolProp testingCheatsEnabled true , potem wchodzisz tam do domku, klikasz z wciśniętym shiftem na balony, wybierasz force error, a potem opcję delete
emCia0010
14.08.2008, 19:05
Najlepiej wyprowadź się z tego domu...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.