Zobacz pełną wersję : ,,Numb"
Positively_Turn
15.08.2008, 17:37
Czytam wasze FotoStory i bardzo mi się podoba. Postanowiłam też napisać.
Piękne nie będzie, ale raz się żyje.
Spis treści:
Prolog-poniżej
Odcinek 1 (http://www.forum.thesims.pl/showpost.php?p=846293&postcount=11)
Prolog. Polska/Warszawa rok. 2000
http://img388.imageshack.us/img388/888/foto1cd9.jpg
Zawsze marzyła o pięknym ślubie... A przed tym romantycznymi oświadczynami. Marzenie jej się spełniło. Była wtedy najszczęśliwszą kobietą pod słońcem. Pamiętam jej uśmiech... Oświadzczyłem jej się w ogrodzie, koło mojego pałacyku. Oh... Jej przepiękny uśmiech. I zaskoczenie. Już wiedziałem, że odpowie-TAK! No i tak zrobiła.
Była inna... Inna niż inne kobiety. Wszyscy mi wypominali...-Dlaczego z kimś takim się ożeniłeś?-Ja nie zwracałem na to uwagi... Oboje się kochaliśmy. Nie martwiliśmy się komentarzami innych. Julia-moja przyszła małżonka miała wiele przyjaciół. Pojawili się na naszym ślubie, ale czułem, że oni czują do niej... Obrzydzenie? Zrobiło mi się jej szkoda. Zachęcałem ją, aby zdjęła kolczyki, dredy, ale ona- To mi nie przeszkadza. Chcę być sobą.- Nie chciałem zarządzać jej życiem. Ale i tak ją kochałem...
http://img231.imageshack.us/img231/3259/foto2do8.jpg
Nasz ślub... Był moim i jej najwspanialszym dniem... Patrzyłem na jej złoty kolczyk w brwi... Nagle uśmiech. I ta chwila. Pocałowałem jej blade, ale uśmiechnięte usta. Jeszcze chyba został ich smak...
No i jak? nie czepiajcie się narazie. Może być skomplikowane... Ale potem wszystko wyjaśnię...
Fajne, ciekawe, wciągające.
Nie zauważylam błędów.
Będę czytać.
Ciekawe, co jest z tą Julią? :)
Positively_Turn
15.08.2008, 17:53
Dziękuje za ocenkę bakalia :*
Nio oceni ktoś jeszcze? Zapraszam zapraszam
Pani_Snejp
15.08.2008, 18:04
Za mało, żeby uczciwie ocenić.
No cóż, ciekawie się zapowiada, ale nie da rady się nie czepić, bo tekst trochę "zgrzyta".
Ogólnie literówki i błędy...hm, jakby tu wytłumaczyć...w czasie, tzn. raz piszesz w czasie przeszłym, raz w teraźniejszym.
Czekam na pierwszy odcinek:).
..::lOvE::..
15.08.2008, 19:46
pozostaje czeac na kolejne...
scarlett
15.08.2008, 19:47
Podoba mi się, że akcja dzieje się w Polsce. Ot tak, żdko spotykane:)
Zdjęcia mi się podobają, ale jak na razie jest tego strasznie mało.. Czekam na nastepny odcinek i jestem cikawa, w jaką stronę pójdziesz:)
anuss3211
15.08.2008, 19:53
no może być ciekawie ;)
Przyczepie się do zdjęć- pierwsze to totalna tragedia, a to kółko w drugim też jest takie nie za bardzo...
I wprowadzenie mogłoby być bardziej urozmaicone, aczkolwiek nie mogę powiedzieć, że jest nudne.
Wstawiłabym ocenę. już teraz, ale poczekam na dalsze odcinki.
Positively_Turn
18.08.2008, 08:15
Part 1
Warszawa/Polska rok 2000.
http://img511.imageshack.us/img511/5676/snapshotb5b1c32315b55aesa8.jpg
Miesiąc po naszym ślubie zaczęło nam się lepiej układać. Julka znalazła pracę modelki w magazynie-Top, a ja nadal pracowałem w banku.
Pamiętam dzień, w którym Julka miała iść na sesję. Chyba z 2 godziny zastanawiała się co założyć. W końcu zdecydowała się ubrać w błekitną sukienkę. Wpatrzony byłem w nią jak w obrazek. Lekkie muśnięcie szminką, którą dostała od matki. I zapach perfum. Tak. To perfumy, które dostała odemnie. Ich zapach nigdy nie schodził z ciała Julii. Wtem Julka do mnie podeszła i cienkim głosikiem spytała-No i jak?
Ha! Byłem poprostu oszołomiony. Wyglądała przecudnie.
-No... Pięknie.- Tylko to powiedziałem, bo nie byłem w stanie powiedzieć nic innego.
Wtem chwyciła za niebieską torebkę, pocałowała mnie lekko i wyszła. A ja do po południa zostałem sam w domu. Pomyślałem, aby nie nudzić się wyjść z domu.
Przechadzałem się bez celu po mieście... Myśląc o Julce. Chciałem iść z nią, ale ona wolała sama. Wtem usłyszałem melodyjkę dobiegającą z mojego telefonu. Szybko po nią sięgnąłem i wcisnąłem zielony klawisz.-Halo?-spytałem zdyszany.
Z telefonu nagle wydobył się spokojny głosik Julki-Cześć. Już po sesji... Może tak byśmy poszli do kawiarenki. Opowiem jak było?
-Tak...-odpowiedziałem po czym dodałem- Może być w...
-U Grycana?-dokończyła za mnie.
-Tak.-odpowiedziałem i się rozłączyliśmy.
Biegłem najszybciej jak mogłem. Na miejscu zobaczyłem Julkę. Siedziała spokojnie w tej samej sukience co rano. Podeszłem bliżej. Tak. Jeszcze pachniała perfumami.
-Proszę usiądź.-powiedziała grzecznie.-Zamówiłam nam kawę.-i uśmiech...
-Opowiadaj jak tam na sesji?-spytałem dociekle.
http://img511.imageshack.us/img511/9256/snapshotb5b1c323b5b55d7du7.jpg
Następnego dnia poszłem do sklepu po gazetę. Niestety w Top nie było na okładce twarzy Julki. Zerknąlem na inne gazety... O matko! Na gazecie dla dorosłych była prawie naga Julka i inne kobiety. Chwyciłem gazetę i zacząłem szykać artykułu o nich. Nie chcę teraz wiedzieć co tam pisało. Odłożyłem gazetę na miejsce i wróciłem do domu. Tam czekała Julka.
-Chciałam ci powiedzieć.-powiedziała cicho.
-Nie musisz mi nic mówić!!! Jak mogłaś mnie oszukać? Kupe forsy pewnie dostałaś...? E tam... Wyprowadzam się!-ostatnie słowa były dla mnie b. ciężkie. Pobiegłem do sypialni, wyjąłem walizkę i zacząłem chować wszystkie ubrania po kolei. Julka stała we framudze drzwi i spoglądała na mnie.
-Darek... Nie,prosze cię.
Lecz ja nie zważałem na jej niewinność...
No cóż, fabuła różni się od innych FS - to na plus. Dosyć ciekawy styl pisania, a zdjęcia? Szokujące:P Jak na razie niezbyt mnie zaciekawiło ale będę śledzić
scarlett
18.08.2008, 09:33
Strasznie krótkie... W sumie to nie wiem, co o tym myśleć. Fabuła jakoś mnie nie zachwyciła, bohaterowie też nie..
Czyżby majestatyczny napis Banned był spowodowany tym ostatnim zdjęciem. A co do FS do bardzo króciutkie. Specjalnie mnie nie zaciekawiło. Bez oceny liczbowej.
Krótkie, ale nawet niezłe...
Szkoda, że jest BAN dla autora/ki.
..::lOvE::..
18.08.2008, 13:57
Przyczepie się do zdjęć- pierwsze to totalna tragedia.
zdjęcia bardzo fajne :) pomysłowe :P aczkolwiek ostatnie zdjęcie ... trochę mnie zniesmaczyło ; /
Tak, to ostatnie zdjęcie zepsuło całą sprawę (i dało bana autorowi).
Cóż, szkoda, że nie będziemy mogli zobaczyć tak szybko dalszej części...
6/10- za zdjęcie
Szkoda, że P_T nie dał/a cenzury na ostatnią fotkę, wtedy nie byłoby bana :/
Emm?? Cóż. Lepiej, gdyby była cenzura. Błędy:
Dlaczego nie napisałaś "bardzo ciężkie", tylko "b. ciężkie"? Czy trudno napisać kilka literek więcej?
Po za tym, jak ona go oszukała? Powiedziała, że nie było sesji? że była ubrana w czarną suknię balową, czy co? W tym wypadku mogłabyś napisać jak toczyła się ich rozmowa.
Ode mnie pisze się oddzielnie.
Ale chwila. Jak mógł nie zważać na jej niewinność? Mogłaś inaczej to sformułować. Nie wiem... na przykład "Ale ja nie wierzyłem w jej niewinność"?
Odcinek jest za krótki. Za mało zdjęć. Postaraj się trochę bardziej.
Jak na razie bez oceny
Pozdrawiam
..::Milcia::..
Milcia, ekhem...jakby ci to powiedzieć...P_T dostał bana, i chyba szybko nie doczekasz się następnego odcinka:3
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.