Zobacz pełną wersję : Kontrola sąsiadów
Przeglądając ten dział, nie widziałem żeby był taki temat więc ... czy da się kontrolować sąsiadów, którzy do nas przychodzą, przy pomocy jakiegoś kodu?
Teoretycznie się da za pomocą "boolProp TestingcheatsEnabled true" możesz z shiftem kliknąć na sima i zrobić "make selectable"
blakistoni
18.08.2008, 13:44
Kodu - nie (chyba,że boolprop)
Ale jest takie lustro z Meroli (może być nna nazwa)
Ja zawsze w ten sposób kontroluję niańki :D
Tak.
boolprop testingcheatsenabled true (wpisujesz w otoczeniu), potem naciskasz na sąsiada z Shiftem i wybierasz MAKE SETECABLE.
Żeby przestać nim kierować naciskamy na niego z Shiftem i wybieramy MAKE UNSETECABLE.
edit: kurczę, tyle osób mnie wyprzedziło, no! jasny gwint ;>
Bjork, Bakalia - dziękuję :)
kotka22 - możesz coś więcej o tym powiedzieć? ;)
blakistoni
18.08.2008, 13:54
No więc tak:
jest to lustro oparte na maxisowym meshu (takie na ścianę),można nim kontrolować wszystkich znajdujących się na parceli.Gdy kontrolujesz jakiegoś sima jego podobizna pojawia się na tym pasku,na którym są domownicy.Można wtedy sprawdzać jego wspomnienia,kontrolować go (czyli wszystko co robimy "naszymi" simami).Można kontrolować tylko 1 sima.Gdy klikniemy na innym simie z rodziny,jego podobizna zniknie.
To wszysko co o nim wiem,dałabym fotkę,ale obecnie nie lustra w downloadsie ;)
Kosztuje bodajże 150$
misterio
18.08.2008, 14:38
Mozna jeszcze przez insimenatora. Jesli go masz, klikasz na soasiada i jest opcja aktywuj Sima...
Najprościej użyć boolpropa i "Make selectable", nie trzeba nic ściągać. Chyba, że chcesz sobie powiesić takie lustro na ścianie w domku i mieć je na stałe w domu. Uzywanie kodu wiąże się niestety z wpisywaniem go za każdym razem, a takie lustro wisi sobie na ścianie. ^^
A jeżeli chcesz zmienić ciuchy, wygląd oraz rysy twarzy sima niezależnego polecam ten oto wieszaczek: http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=284411
Trochę skomplikowany w obsłudze (mi strasznie dużo czasu zajmuje odnalezienie imienia sima niezależnego, którego chcę zmienić ;)) ale przydatny :)
on pozwala również na zmianę rysów twarzy dzieci i nie trzeba jeździć do miasta po zakupy ciuchów :)
Najprościej użyć boolpropa i "Make selectable", nie trzeba nic ściągać. Chyba, że chcesz sobie powiesić takie lustro na ścianie w domku i mieć je na stałe w domu. Uzywanie kodu wiąże się niestety z wpisywaniem go za każdym razem, a takie lustro wisi sobie na ścianie. ^^
Nie zgadzam się... Jeżeli masz programik zdejmujący cenzurę SeeThem2 to tam jest opcja zaznaczenia (pierwsze pole) żeby kod boolProp KTÓRY NIE POWODUJE BŁĘDÓW cały czas był włączony ;)
Callineck
18.08.2008, 15:10
Cytat BJORK: Jeżeli masz programik zdejmujący cenzurę SeeThem2 to tam jest opcja zaznaczenia (pierwsze pole) żeby kod boolProp KTÓRY NIE POWODUJE BŁĘDÓW cały czas był włączony
A nie czwarte???
1. Cenzura
2. Stawianie przedmiotów w grupie (albo 3)
3. Obracanie przedmiotów o 45 stopni
4. włączony boolProp
Naprawdę bardzo wam wszystkim dziękuję ^^ Bez kontroli sąsiadów trudno zrobić VS ^^"
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.