PDA

Zobacz pełną wersję : Czas wolny-Problem

martuskaxx
18.08.2008, 19:36
Miesiąctemu pożyczyłam dla koleżanki simsy czas wolny i
dzisiaj mi oddała, a jak włożyłam płytke do kompa (bo chciałam zainstalować) nic nie wyskoczyło a gdy weszłam w mój komputer i chciałam otwożyć stacje dysków DVD RW (E)
Wyskoczyło mi Włóż dysk do stacji dysków (D)

I co mam zrobić przecież włożyłam tą płytkę do komputera a już kiedyś instalowałam sobie ten czas wolny i mam wszystko orginalne?

Madzia123
18.08.2008, 20:00
może jakiś błą

martuskaxx
18.08.2008, 20:03
nie ma żadnego błędu

Björk
18.08.2008, 21:14
Wygląda to tak jakbyś miała popsutą (zarysowaną, albo coś płytę)...
Niestety :(
EDIT: Zauważyłam, że masz jednak dwie różne litery dysków.
Czy w między czasie nie istalowałaś programu emulującego napędy CD/DVD (alkohol120% lub Deamon Tools)?
Jeżeli tak, to w tych programach wyłącz stacje dysków logiczne i wyłącz później te programy, bo one powodują błedy w odczytach oryginalnych płyt EA :)

madusiaX
18.08.2008, 21:18
może jakiś błą
Nie rozumiem tej wypowiedzi :/ Faktycznie chcaiałaś pomóc czy tylko nabić posty ? :/ :/

Co do Tematu:
Sprawdź czy płytka nie jest porysowana., czy twój napęd czyta płytki DVD ?
I czy ta gra nie działa także na innym komputerze czy tylko na twoim?
Edit: Oj bjork mnie wyprzedziła :)

Rocket
18.08.2008, 22:02
1. Tematy:

Naucz się je nazywać. Nie wybieraj nazwy: "dziwny problem", bo wtedy mniejsza ilość osób znających odpowiedź wejdzie na topic, a ktoś mający ten sam problem w czasie szukania nie znajdzie twojego tematu (wyszukiwarka). Nazywaj tematy krótko i zrozumiale.
.............................................

blakistoni
19.08.2008, 08:29
Może płytka jest brudna?Przetrzyj ją szmatką i sprawdź.
Czasem nawet paproszek jest przyczyną błędu..
Na wszelki wypadek wyłącz też GG,skype i inne takie.

martuskaxx
19.08.2008, 20:16
Płytka nie jest brudna bo ją czyściłam pare razy i nic...
Niema żadnego błędu! Nic nie ma! Jak wkładam płytke nie wyskakuje autootważanie a gdy wchodze w ''mój komputer'' i klikam Stację dysków
ta klapka z płytkączy jak to sie zwie od komputera się otwiera i wyskakuje
Włóż dysk
Włóż dysk do stacji dysków E:

I MOJA PŁYTKA NIE JEST PORYSOWANA!!!

brzos
19.08.2008, 20:19
Odinstaluj i zainstaluj jeszcze raz te simsy..
Nie mam pomysłu :<

martuskaxx
19.08.2008, 20:21
zrobiłam to ale nic to nie pomogło

ultraviolence
19.08.2008, 20:52
Spytaj się tej koleżanki, co ona z tymi simsami robiła... :P A próbowałaś wkładać do stacji jakieś inne płyty? Może to ze stacją jest coś nie tak?

madusiaX
19.08.2008, 23:51
U mnie tez tak bylo. Okazało sie ze poprostu nie łączył ten napęd ( czyli to gdzier sie wklada plyty.) A czy inna gra albo jakas inna plytka sie wczytuje? Bo jak nie to problem z napędem. U mnie było to samo raz czytało a raz nie. Chodziło jak chciało. Zobacz czy inna płytka na komputerze chodzi.