Zobacz pełną wersję : Jak zmienić wiek sima?
Madzia123
18.08.2008, 19:54
mam problem niewiem jakim kodem mozna zmienić wiek u sima
AgeSimCheat on, klikasz na sima, znajdujesz "set age", wybierasz wiek, sim "dorasta"(wygląda jakby dorastał, ale może wtedy odmłodnieć), acha no i będzie miał wspomnienie że zmienił grupę wiekową.
Madzia123
18.08.2008, 20:03
prubowała noj niema tej opcci
misterio
18.08.2008, 20:20
A spisalas ten kod z wielkimi literami tak jak napisal Szcur?
Madzia123
18.08.2008, 20:30
tak noi niema nic
Klikasz simem na samego siebie i nie ma opcji "Set Age"?
Może spróbuj z boolProp'em, ale tam można tylko postarzeć sima.
Wpisujesz boolProp TestingCheatsEnabled true, klikasz przytrzymując shift na sima, wybierasz opcję "Set to Birthday".
Klikasz znów na sima i masz opcję "Dorośnij".
<poza tym:
1. Tematy:
Naucz się je nazywać. Nie wybieraj nazwy: "dziwny problem", bo wtedy mniejsza ilość osób znających odpowiedź wejdzie na topic, a ktoś mający ten sam problem w czasie szukania nie znajdzie twojego tematu (wyszukiwarka). Nazywaj tematy krótko i zrozumiale.
<i to powinno pójść chyba do "Problemów"
boolpropem, można tylko postarzeć? A w Tobstone of L & D nie ma takiej opcji jak w "AgeSimCheat"?
Na pewno można sprawić, żeby miał urodziny tego samego dnia o 18.00. I wydaje mi się, że można go odmłodzić do wieku "małego dziecka". Klikasz na simie i klikasz "więcej" jedna z ostatnich opcji, to "age baby". Jeżeli urodzi się noworodek, to można też go postarzeć do małego dziecka, klikając dorosłym na "Age baby:Imię-dziecka". ;P
Tombstone of L&D nie widziałam takiej opcji.
Magia boolPropa nie objęła chyba czegoś takiego jak odmłodzenie.
Jestem przekonany, że była ta opcja zamieniająca w małe dziecko. Dzisiaj sprawdzę, może mylę z opcją przyłączającą do rodziny jakieś losowe dziecko. ;P
Ta opcja z losowym dzieckiem jest napewno.
Można natychmiastowo zajść w ciążę, od razu urodzić dziecko bez ciąży, można dołączyć dziecko czy cokolwiek do rodziny...
Ale opcji "Age baby" nie widziałam.
Dobra, sprawdziłem. Masz rację. Nie ma. :(
Nie wiadomo czemu są dwie opcje "Age Baby"(przynajmniej u mnie) i działają tak samo jak "new adult", dodają losowego dorosłego do rodziny.
Myślałem, że zamienia Sima w dziecko, bo ta opcja "Age baby: Imię" zmieniała mi noworodka w małe dziecko. :P
W takim razie boolpropem można tylko postarzyć. :(
<poza tym:
<i to powinno pójść chyba do "Problemów"
otoz to, otoz to...
:)
Ale AgeSimCheat on można przecież wybrać sobie jaki się chce wiek.
I, tak A propo`s wieku to jeszcze aging off, zatrzymuje starzenie się sima :P
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.