PDA

Zobacz pełną wersję : Nie mam ufo, ani złodzieji. Dlaczego?

Pralinka
21.08.2008, 17:33
Mój problem polega na tym że gram w simsy od 2 lat.. i ani razu nie miałam w domu złodzieja. Gdy Simy spoglądają w niebo nawet przez całą noc też nigdy ufo nie ma.. Co się dzieje? Pomóżcie

shizeR
21.08.2008, 17:51
Jeśli chcesz kosmitów musisz mieć rozwiniętą logikę na maxa i cierpliwie czekać na nich całe noce.

A złodziej- musisz mieć czysty zadbany dom bardzo bogato urządzony i cierpliwie na niego czekać

misterio
21.08.2008, 17:51
Złodzieje pojawiają sie zazwyczaj w nocy, gdy simy śpią. Częściej zawitają do bogato wyposażonego domu bez alarmu (tak przynajmniej jest u mnie :P
A jesli chcesz ufo, to najlepiej w Dzwnowie. Najszybciej porwie Sima o aspiracji pragnienia zdobywania wiedzy.

Pralinka
21.08.2008, 18:03
Aha.. Nie wiedziałam że trzeba miec logike na full ;D
Ale co do złodzieja to domy mam pełne przepychum alarmu nie instaluje bo i tak złodziej nie przychodzi^^ ..I nie wiem czemu;/

Rocket
21.08.2008, 20:29
gram też prawie 2 lata a złodzieja miałam tylko raz :). jak widać jego przybycie to prawie cud XD

Rainbow
21.08.2008, 20:33
Nie trzeba mieć logiki na full :P
Widzę w Twoim profilu,że masz Czas Wolny-jest więc sposób na przywołanie ufo bez kodów,a nawet 2:

-rozwiń na max. hobby Nauka,kliknij na teleskopie i wybierz "Wezwij kosmitów"
-jako aspirację główną daj Simowi "Zdobywanie wiedzy",a potem w takim okienku gdzie można 'wydawać' punkty,ostatnią opcją w polu "Aspiracja zdobywania wiedzy" jest możliwość wezwania kosmitów. Wątpię,byś coś z tego zrozumiała,ale może...;P

Aha-miejsce i aspiracja nie ma żadnego znaczenia! Mi kiedyś (przed wyjściem CW) dwa razy z rzędu porwali babkę z aspiracją Rodzinną mieszkającą w Weronie,więc...:P

Gosia
21.08.2008, 20:34
Nieprawda, do mnie przychodzi dosc często :( nie rozumiem dlaczego go tak wyczekujecie ;p

Lattine
21.08.2008, 20:36
a ja gram prawie 4 lata, a złodzieja miałam raz i to w dodatku u sióstr Kaliente.
zawsze możesz przywołać go kodem.

Rocket
21.08.2008, 20:38
bo jest ciekawy. mi w jedynce przychodził bardzo często, a teraz taka posucha... gra staje się nudna gdy nie ma wypadków w stylu złodziej/niespodziewana śmierć/przypadkowe przyłapanie na zdradzie itp.

RoxyFM
21.08.2008, 20:51
Ja gram od wielu wielu lat, a złodzieja miałam jakieś 3 lata temu xP

Szczur
21.08.2008, 20:56
Chcecie złodzieja to zaczynajcie sobie u sióstr Kaliente od początku. :P
Tam zawsze pierwszej/drugiej nocy przychodzi. A najprościej przywołać go kodem. ^^
Mi też przychodzi rzadko. :(

cassant
21.08.2008, 21:03
Na ogół złodziej przychodzi do mnie dosyć często (z kilkanaście razy już był).
A z ufo nie próbowałam jeszcze nigdy.

nyu
21.08.2008, 21:09
Hmm złodzieja to ja raz miałam ^^ jednak nie u Kaliente ;q
Jeśli chodzi o ufo 2 razy porwalo w mojej grze xP
Wystarczy cierpliwie czekać.. ^^ i najlepiej mieć aspiracje z wiedzą wtedy masz nawet pragnienie z ufo ^^ ;d

Pralinka
23.08.2008, 10:48
Dzięki za pomoc.. Ufo już u mnie było ;DD A jak zrobic żeby Simka była ufoludkiem ;d
A na złodzieju zalezy mi tak bardzo, bo to urozmaica grę ;d

zelkam
23.08.2008, 10:56
Ufo- wpisujemy kod boolProp testingCheatsEnabled true podczas wybierania otoczenia,porwać, klikamy nim z wciśniętym Shiftem na teleskop, wybieramy opcję get abbucked, nasz sim zaczyna patrzeć przez telekop i ziuu.

Złodziej- wpisujemy kod boolProp testingCheatsEnabled true podczas wybierania otoczenia,wchodzimy do domu sima, którego chcemy obdarzyć złodziejem, klikamy w wciśniętym shiftem na skrzynkę pocztową, wybieramy opcję Make NPC...buglar. wtedy jest ta muzyczka, tryb budowy i kupowania jest zablokowany i przychodzi złodziej, który ci coś kradnie.

madusiaX
23.08.2008, 11:12
Bez sensu taka gra z kodami :/ A do mnie złodziej przychodzi prawie do każdego domu ale już mam go dość, bo zawsze jak wezwe policje to zlodziej wygrywa ;/

Kliii
23.08.2008, 11:14
Twoja simka nie będzie ufo, ale jeśli faceta porwą to wróci w ciąży i urodzi sima/simkę - kosmitę.

Miyoki
23.08.2008, 11:25
Ja złodzieja w The Sims 2 miałam tylko raz, ufo to tylko w Dziwnowie (u tej rodziny, gdzie mieszka 3 facetów). Ufo zaczęło mi się pojawiać jak kupiłam sobie dodatek Czas Wolny - wtedy simka patrzyła przez teleskop i stało się ;)

W pierwszej części Simsów było znacznie więcej kradzieży. Szkoda, że teraz to zdarza się tak rzadko, bo zawsze gra jest bardziej ekscytująca...

stotka
23.08.2008, 12:24
kiedys moj sim zostal porwany przez ufo. mimo, ze nie mial aspiracji nauka, ani wysoko rozwinietej logiki. no i oczywiscie bez kodow. szczescie po prostu :)

nat9
24.08.2008, 10:11
Pralinka Mój problem polega na tym że gram w simsy od 2 lat.. i ani razu nie miałam w domu złodzieja. Gdy Simy spoglądają w niebo nawet przez całą noc też nigdy ufo nie ma.. Co się dzieje? Pomóżcie

Spróbuj wejść do Miłowa do domu Niny i Diny Kaliente lub do Dona Lotario
tam często pojawiają się złodzieje. A jeśli o kosmitów chodzi to musisz mieć całą logikę lub jeśli masz czas wolny wejdź na punkty aspiracji (oczywiście jeśli sim ma aspiracje "Nauka") to tam wybierzesz do końca aspiracje nauka

Castaway
24.08.2008, 10:31
Chcecie złodzieja to zaczynajcie sobie u sióstr Kaliente od początku. :P
Tam zawsze pierwszej/drugiej nocy przychodzi. A najprościej przywołać go kodem. ^^
Mi też przychodzi rzadko. :(

Phi ^^ Ja Ninę wyprowadziłam i Dinę i ni ma złodzieja ^^
Ja instalowałam grę wiele razy i nie pamiętam kiedy był ostatnio złodziej ^^
<u sióstr Kaliente kiedyś i u takiej Moniki (my fotostory <nie na forum!>)>

zuza11
27.08.2008, 15:56
ja złodzieja miałam tylko raz a porwanie przez kosmitów chyba 20 razy

zuza11
27.08.2008, 15:57
i gram w simsy chyba od 4 lat!!!!!!!!!