PDA

Zobacz pełną wersję : Sims2 nie chce się zainstalować

d.agmara
23.08.2008, 22:00
Witam. Mam problem, otóż niedawno dostałam nowy komputer z fabrycznie wgrana Vista. Około miesiąca temu zainstalowałam na nim oryginalne Sims2 lecz niestety musiałam je usunąc. Niedawno znow chcialam je zainstalowac i wlaczylam autorun (tzn. sam sie wlaczyl ;)) wzielam dalej, wybralam miejsce gdzie ma go zainstalowac, wpisalam kod seryjny i kiedy wzielam dalej instalator sie wylączyl.... kilkanaście razy probowałam juz instalowac Simy na obu dyskach, usunelam Alcohola ale nadal to samo. Kiedy mialam Wina XP wszystko dzialalo jak nalezy.

prosze o pomoc...

Caesum
24.08.2008, 00:08
Windows Vista ponoć ma problemy z Simsami, ale nawet nie wiedziałem, że już przy samej instalacji :O

Niestety, Vista zawsze ma jakieś wąty, ja polecam XP'ka, wg. mnie on ma same plusy, a Vista odwrotnie.

Niestety nie wiem, czy da się jakoś zainstalować na Viście.

EDIT: Teraz gdy to czytam to zastanawiam się, o czym ja myślałem, pisząc tak ;3

simka1
24.08.2008, 08:37
Musisz kliknąć prawym na grze w wybrać zgodność z XP. Vista ma taką opcję ponieważ większość starych programów nie jest do niej dostosowanych.A tak w ogóle to nie dawajcie sobie wciskać Visty bo to shit jest. Jak się powie w sklepie komputerowym ,że chce się mieć Xp to wgrają Xp, jak się nic nie mówi to wciskają Vistę na siłę...

d.agmara
25.08.2008, 20:17
To i tak niestety nic nie daje... nadal jest to samo. Chyba zdecyduje sie sciagnac nieoryginalne.

Choć to śmieszność, mieć oryginał i grać pirackimi :/
Cóż.... VISTA

Monika33
26.08.2008, 08:10
a ja mam taki problem że instaluje (mam XP) i po zakończeniu instalacji nie ma pliku exe do gry gdy klikam na skrót na pulpicie to wyskakuje brak pliku i jak wchodze do folderu instalacji to jest tam mało plików ok 6 folderów

d.agmara
26.08.2008, 15:44
ale masz oryginał?

Lacuna89
06.09.2008, 21:48
Przeklęta Vista! też mam wgraną fabrycznie a co najgorsze nie mogę przeinstalowac na XP na laptopie bo nawet sterowników do grafiki i dzwieku nie mam. Czas Wolny I OŻ mi sie wgra, ale te starsze dodatki nie chodza wogóle ;/ badziewie a nie system! i zgadzam się z opinia ze Vista to shit! gdybym to ja sobie laptopa kupowała to bym nawet tego wina nie chciala widziec ;/

ultraviolence
07.09.2008, 07:50
Lacuna89, bo jak kupujesz komputer, to zawsze wciskają Vistę. Jeśli od razu powiesz, że chcesz XP-ka, to wtedy nie miałabyś żadnego problemu... Klient ich pan :D