PDA

Zobacz pełną wersję : Problem - każe mi zainstalować dodatek już zainstalowany...

Yoitsdomka
25.08.2008, 17:14
Hej :) Mam problem, mianowicie gdy włożę płytkę z Freetime, każe mi ją znowu instalować, a przecież już to zrobiłam. Sytuacja wygląda tak:
Mam zainstalowane podstawowe sims 2 i wszystkie dodatki oprócz niektórych tych z serii Moda z H&M, IKEA urządza dom itp. Wszystkie są oryginalne, każdy dodatek w innym folderze, razem te foldery spakowane w EA games-->Program Files--> Dysk G (który jest dyskiem podłączanym dodatkowo, taki z 500Gb). Miałam problem z kupieniem Studiów, więc zainstalowałam wszystkie pozostałe, aż do Czasu Wolnego, a Studia na końcu. Natomiast uruchamiałam grę z płytki Czas wolny (czyli nie z ostatnio instalowanego, tylko ostatnio wydanego dodatku), działało wszystko ok. Aż do dzisiaj, kiedy gra się wyłączyła, po czym z pulpitu zniknęła ikonka skrótu do Czasu wolnego, mimo że folder z plikami gry ciągle jest na dysku G. Teraz jak włączam Czas wolny, każe mi go znowu instalować. Próbowałam już uruchomić z aplikacji .exe, gdzieś tam w tym folderach gry, ale wyświetliło mi komunikat, którego nie pamiętam dokładnie, ale coś o tym, że jakiś plik został uszkodzony podczas instalacji o.o A przecież wszystko działało ok.

Mam nadzieję, że dość jasno przedstawiłam, co się dzieje xP

Jeśli nie ma innej rady jak zainstalować wszystko od początku, to to zrobię, tylko nie chcę stracić moich rodzinek xP Więc pytanie dodatkowe: jak je zachować?

blakistoni
25.08.2008, 17:19
Skopiować folder EA Games w bezpieczne miejsce,na pulpit na przykład.
Odinstaluj i zainstaluj wszystkie simsy - ale przed tym skopiuj cały folder,dzięki temu wszystko będzie jak było..

Yoitsdomka
25.08.2008, 17:35
Aha, i przecierałam płytkę mnóstwo razy, nie jest złamana itp xD

No nic, odinstaluję. Rozumiem, że ta kopia zapasowa nie musi być na tym samym dysku? I jak zainstaluję znowu, to czy muszę kopiować jakieś pliki gdziekolwiek, żeby moje rodzinki były w grze, czy gra je jakoś 'wyłowi' z tego drugiego dysku (jeśli to tak można określić)?

blakistoni
25.08.2008, 17:38
Nie,ta gra nie jest aż tak mądra..xD
Jak usuniesz i zrobisz kopię,skasuj folder EA i wklej kopię..

stotka
25.08.2008, 17:38
musisz skopiowac.

ultraviolence
25.08.2008, 17:39
Tak, najlepiej skopiuj cały folder EA GAMEs (z Moich Dokumentów) na pulpit. Wtedy zachowasz wszystkie rodzinki, okolice i ściągane przedmioty z Downloads.

Yoitsdomka
25.08.2008, 18:43
Jeszcze mam pytanie - mam instalować wszystko od początku a potem cały ten folder z zainstalowanymi grami zamienić na ten skopiowany? O.o

blakistoni
25.08.2008, 19:29
Dokładnie ;)
Radzę instalować w tej samej kolejności i NIE ZAPOMNIJ zainstalować jakiegoś dodatku,bo byłoby niefajnie ;)

Yoitsdomka
25.08.2008, 19:41
Ugh...W tej samej? Musi być ta sama kolejność? o.o Ja już nie pamiętam, między które części te akcesoria wepchnęłam XD
A jakbym chciała jeszcze jeden dodatkowy zainstalować?

blakistoni
25.08.2008, 19:43
Hm..nie wiem,czy musi być w tej samej,tylko mówię,bo nie chcę Ci rodzinek zniszczyć xD
A jakbyś chciała zainstalować..to wejdź do gry,sprawdź czy masz rodzinki.Jeśli masz - instaluj..

stotka
25.08.2008, 20:47
nie musi byc instalowane w tej samej kolejnosci, co ostatnio. ale musza byc zainstalowane WSZYSTKIE dodatki, co przed reinstalka gry.

Björk
25.08.2008, 21:01
Już rady udzielono. :)
Ale wtrące swoje trzy grosze i wyjaśnię dlaczego tak jest :)
Czas Wolny ma te funkcje "majsterkowania" przy sprzętach, ustawia simom aspiracje i hobby... całkowicie zmienia zachowania gry, więc najlepiej instalować go na końcu...
miałam tak z IKEA, że musiałam odistalować CW, zainstalować Ikea i z powrotem CW, bo inaczej sprzęty IKEA były niekompatybilne z CW.
Czyli błąd twórców :)

Aha - a skoro i tak musisz odinstalować to przy okazji zaktualizuj grę łatkami - naprawią dużo błędów, a sam CW ma ich bardzo sporo...

Yoitsdomka
26.08.2008, 08:08
Dzięki Wam :) Ale znowu się chrzani. Odinstalowałam wszystko, teraz instalowałam od początku, ale po zainstalowaniu pierwszego albo drugiego dodatku wyświetliło się 'You are running the wrong version of The Sims 2. Try running . instead'
I tak jest za każdym razem, kiedy włączam... Z którejkolwiek płyty.

blakistoni
26.08.2008, 08:14
Hm..spróbuję przetłumaczyć: Masz w napędzie złą wersję The sims 2.Spobuj ponownie.instalacja" Czy jakoś podobnie ;)

A usunęłaś wpisy z rejestru?Jak się nie usuwa wtedy gra"pamięta",że jest ten dodatek i go nie instaluje,tylko chce uruchomić ;)

Yoitsdomka
26.08.2008, 08:16
^^' A co to wpisy z rejestru? XD
A w dodatku teraz nie chce mi odinstalować podstawy, bo mówi, że mam jakieś dodatki i je najpierw muszę odinstalować -.-

Björk
26.08.2008, 08:33
Hejka kliknij START > Uruchom > wpisz regedit w tym co się otworzy Edycja i Znajdź wpisz sims i usuwaj większość rzeczy, które Ci wyskoczy :)

AHA - OSTROŻNIE!!!! Grzebanie w rejestrze może się skończyć unieruchomieniem skutecznie komputera ;)
musisz po prostu bardzo intelegentnie usuwać tylko, to co dotyczy gry the Sims 2...