Zobacz pełną wersję : Odpowiedzialność dozorcy za otoczenie bloku.
Cześć :)
Słuchajcie, chciałem się Was zapytać jak to jest u Was z tymi dozorcami ?
Moja akurat dozorczyni absolutnie nie jest zainteresowana otoczeniem bloku (!) Trawa pod oknami zarosła chwastem a żywopłoty wyglądają jak z horroru. To obniża samopoczucie lokatorów. Kazałem swojemu simowi trochę pomóc ale nasi simowie zdają się nie chcieć zajmować ogrodem wspólnym tak jak swoim własnym (wyrywają po jednym chwaście i na tym koniec). Ogrodnika też nie można zatrudnić. Czy tak już musi być ? Czy kolejny raz Maxis nam pokazał, że we wszystkich zajęciach wykonywanych przez NPC's występują głównie te leniwe i niedbałe jednostki ? :(
Eh, kojarzy mi się to z opiekunkami do dzieci.
O - widzę, że kogoś też to zirytowało ;) Chiałam nawet o tym napisać, ale stwierdziłam, że nie warto sobie nerwów psuć :(
Już się nauczyłam, żeby w otoczeniu bloków nie stawiać zbyt dużo roślinności do dbania, bo kiepsko to później zaczyna wyglądać...
Ciekawe, czy to błąd gry i zlikwidują łatką, czy też tak ma być...
Raz mi się tylko zdarzyło, że dozorca pograbił wszystkie liście...
Oj brak ogrodnika.
Wiecie co? Ja nie mam takich problemów. U mnie dozorcy zajmują się roślinkami. Nie muszę podlewać kwiatów ani przycinać krzaczków, chociaż czasem to robię. (dla przyjemności)
Chryzantem Złocisty
04.09.2008, 12:09
Ja miałam ten kłopot,ale wywaliłam Inteenimator (który jak się okazał był przyczyną paru błędów) i już wszystkie funkcje z OŻ mi działają bez problemu,jak również i sprzątający dozorca ;p
Nadal jednak co sobota zostawiają pizzę,ale w takim miejscu że sąsiedzi ją "pożerają" :D
U mnie dozorca robi hot-dogi :D Btw. fajnie sie mieszka w tych "przyczepach".
Mi to się wydaje, że to jest specjalnie losowo robione. W jednej parceli jest lepszy dozorca a w innej gorszy :) Tak sądzę. Ale to takie niesprawiedliwe. Okazuje się, że w najdroższym apartamentowcu jest badziewna obsługa :D Idę mieszkać w przyczepach :D
Mi to się wydaje, że to jest specjalnie losowo robione. W jednej parceli jest lepszy dozorca a w innej gorszy :) Tak sądzę. Ale to takie niesprawiedliwe. Okazuje się, że w najdroższym apartamentowcu jest badziewna obsługa :D Idę mieszkać w przyczepach :D
Pewnie najzwyczajniej się losują, tak jak reszta NPC. ;) Skasuj dozorcę na move_objects on i przyjdzie nowy - może bardziej schludny i pracowity.
OlaBernacik
05.09.2008, 10:48
U mnie dozorca robi hot-dogi :D Btw. fajnie sie mieszka w tych "przyczepach".
Jakie przyczepy ???!!!
Nie rozumię! Gdzie one sa ?!
Jakie przyczepy ???!!!
Nie rozumię! Gdzie one sa ?!
Takie "slumsy" Nazywają się ruchome domy przy ulicy jakiejś tam ;p i mają kółka stąd przyczepy hehe
Zaobserwowałam coś wnerwiającego. Mam cały czas tego samego dozorce mimo iż mieszkam w innym bloku. Co to ma być? Jeden na całe otoczenie? :D
szczescie/pech po prostu :P
A jeszcze coś do dozorcy. Czemu nie ma go na liście osób do których sim może zadzwonić? Moja simka ma pragnienie żeby się z nim zaręczyć ale takiej opcji też nie ma. Jak się wyprowadzę z bloku to wszystko będzie ok?
Raczej nie :).....ja przeprowadziłem sie do bloku i był taki sam o nazwisku Brzytewka(coś w tym stylu)....nic a nic nie robił, później stworzyłem rodzine i do bloku dałem ją...no i znów....późńiej znów stworzyłem, zgadnijcie kto był ZNÓW ON!!...Dopiero po paru wprowadzeniach rodzin do bloku przyszła jakaś staruszka.....też nic nie robi....mówi, że mieszkanie jest w porządku
Wiecie co mam zainstalowaną łatkę do OŻ i u mnie "dozorca" raczej właściciel zajmuje się wszystkim, lecz o ile pamiętam to przed wgraniem łatki też zajmował się wszystkim bez problemu.
u mnie dozorca dba o otoczenie. wyrzuca stare gazety, które leżą pod drzwiami, podnosi śmietniki w razie potrzeby i przycina krzaki :)
Ja zamieszkuję osiedla typowo murowane bez roślinności więc taki problemów nie mam ;) Ale u mnie dozorca nigdy nie podnosi śmietnika ,gdy jest przewrócony.
ultraviolence
11.03.2009, 19:32
U mnie dozorca nienagannie dba o osiedlową roślinność, problem tylko w tym, że nie robi sąsiedzkiego grilla co sobotę :D Nie wiem czemu, ale od dość dawna nie wyświetlał mi się żaden komunikat w tej sprawie...
aluminium.
12.03.2009, 12:13
Ja nie mam żadnych sap do niego ;D
Jest spoko, a może to dlatego, że mój ostatni dozorca to kobieta.?
ultraviolence
16.03.2009, 21:42
Jest spoko, a może to dlatego, że mój ostatni dozorca to kobieta.?
Ja mam ciągle kobietę - w każdym apartamencie, jaki zamieszkują moje simy. A najgorsze jest to, że jest to wiecznie TA SAMA kobieta... :P
Upadła Dusza
17.03.2009, 12:03
U mnie dozorca robi wszystko, zajmuje się ogrodem, wyrzuca śmieci, nawet pcha się do domu mojego sima żeby wyrzucić u niego te śmieci zamiast do tego śmietnika na zewnątrz, chociaż dałam żeby tylko domownicy mogli wchodzić do mieszkania.
blakistoni
17.03.2009, 12:12
Ja nie mam żadnych problemów z dozorcą ( u mnie dozorczynią xd)
Wyrzuca śmieci,strzyże żywopłoty,dba o ogródek,wszystko :P
Ale zawsze ,zawsze ale to zawsze jest to ta sama babka :/ Nigdy nie miałam dozorcy-faceta xD
Invidia Semper
17.03.2009, 17:13
U mnie też zawsze jest kobieta;) Ale, kiedy mi się zepsuje sprzęt to muszę dzwonić sama nie wpada:D Często mnie zaprasza na jakieś imprezy i kupuje pizze po czym idzie z nią(z pizza) na dach. Nie wiem za bardzo o co jej wtedy chodzi:D
Semperówna, ale musisz dzwonić po majstra czy dzwonisz po nią? bo ja zwykle dzwonię lub informuję słownie dozorcę/dozorczynię "dozoruwieńkę".
Invidia Semper
17.03.2009, 17:48
No dozorce dozorce:P Ale niektórzy piszą, że im do domu wchodzi, ja tak nie mam:D
Mnie raz tylko wszedł bez mojej zgody, ale to była sytuacja gdzie lokator w tym przypadku moja simka miała dziecko z dozorcą to wtedy wchodził co dziennie i oburzony wychodził z komunikatem jak mam u Cię zostać się na noc kiedy nie masz dla mnie wolnego łóżka. :P
Palu-alu
17.03.2009, 19:08
A ktoś może wie dlaczego nie mam tej skrzynki z oż na osiedlu tylko zwykłą??
I nie mam czytania do snu [?],i jeszcze jakiejś opcji :/
Orginalne mam OŻ
O M G!! Jak to?? Wiesz wyszukiwarka nie gryzie widziałem gdzieś temat o tej zwykłej skrzynce, ale nie możesz czytać do snu? Może masz jakiś hack? Albo spróbuj zainstalować łatkę do OŻ.
Palu-alu
18.03.2009, 13:00
Przepraszam :/
A łatkę posiadam
ultraviolence
18.03.2009, 14:29
Palu-alu, na forum gdzieś był taki temat - poszukaj dokładnie. Pewnie przypadkiem (bądź nie) ściągnęłaś jakiegoś deafulta do skrzynek razem z domem z internetu. Wykasuj go z folderu Downloads, a wszystko powinno wrócić do normy. Sama miałam ten problem i w ten właśnie sposób się go pozbyłam :P
u mnie jest podobnie jak u Nordin ;) nie mam problemów z dozorcą, dozorca zajmuje się roślinkami, ale do takiego stopnia dobry to nie jest, żeby aż hot dogi robić;) a i moje simy czasem "coś tam" robią od czasu do czasu, np.grabią liście ;)
moj dozorca zajmuje sie elegancko wszystkim, a jedyny minus to to ze wrzuca publiczne smieci do mojego kosza =/
anie_1981
20.04.2009, 23:38
Mój dozorca raz tylko wrzucał śmieci do mojego kosza, najgorsze to to, że jak wparował do mieszkania, to próbowałam go wyprosić i się nie dało. Wszak on tu szef :-P Mam na zmianę dozorczynię staruszkę i takiego blondyna. Sprząta urządza imprezy, zamawia pizzę, ale żywopłotów nie strzyże. Za to grabi liście.
A o co chodzi z tym zapraszaniem na imprezę? Kilka razy dozorca zaprosił mojego sima na imprezę, ale nic potem się nie stało, nawet nie zamówił pizzy...
Imprea u dozorcy=darmowa pizza, tyle :D
U mnie dozorca wzorowo zajmuje się otoczeniem domu, a raczej dozorczyni.
ultraviolence
06.07.2009, 19:50
Imprea u dozorcy=darmowa pizza, tyle :D
U mnie dozorca wzorowo zajmuje się otoczeniem domu, a raczej dozorczyni.
U mnie robiła grilla zamiast zamawiania pizzy - to też zawsze jakiś sposób na oszczędzenie kilku groszy :D A tak w ogóle to do tej pory nie mam tego komunikatu, ale nie narzekam - jak moje simy mają wolny weekend, to same zbierają sąsiadów i inicjują takie spotkanie. Przynajmniej potem przyjaciół do awansu nie brak :D
kicia2009-
31.12.2009, 22:24
U Ciebie jakos to dziwne bo i u mnie tez czasami tak jest a czy on(ona) dwonia do Ciebie w nocz tak kilka razy?
U mnie też dozorca dba o wszystko jedyne co mnie wkurza to to że jak wywala śmieci od sąsiadki obok to włazi mi z nimi do domu i wyrzuca je do mojego śmietnika:/ mimo iż mam zamknięte drzwi od domu by nie mógł wejść:/bez sensu włazi se bez nawet zapukania i obce śmieci mi przynosi:/ wkurza mnie to:/
Gliterianka
30.08.2010, 15:17
U mnie też nie ma z tym problemu xD
Dozorca wszystko robi zawsze w każdym bloku i mam różnych ;)
Miku-Chan
24.09.2010, 06:56
U mnie dozorca codziennie i sprawda :P przycina zywoplot.. i takie tam :P
JEZU
U mnie w bloku spaliło się drzewo, więc oczywiście dozorca musi posprzątać popiół, ale jest taki tyci problem. drzewo było otoczone tym takim malusim płoteczkiem, a on, nie może przez niego przejść...
Więc codziennie, przychodzi, staję obok popiołów i ma pretensje ze nie możne sie dostać.
i tak codziennie, codziennie, codziennie, a powoli ogród zamienia się w dżunglę
STRSZNE TO JEST ;/
Miku-Chan
28.09.2010, 19:51
Haha ale pech xD
Ja lubię dozorce ale tylko takiego 1 blondyna :D a tej babki to nie leniwa -.-
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.