Zobacz pełną wersję : stabdardowe żeczy z gry zniknęły!!!?
A wię witam na wstępie to znowu ja ta nic nie wiedząca otóż znowu mam problem ostatnio dostałam w prezencie urodzinowym TS2 Podruże i Modę z H&M i tu się zaczął mój problem zrobiłam sobie kopie zapasowe plików tak jak zawsze gdy wgrywam coś nowego i tu było ok odinstalowałam wszystkie simsy by móc je wgrac prawidłowo po kolei no i jak je wgrywałam było wszystko ok co jakiś czas sprawdzałam co w nich jest nowego itd.no i gdy skończyłam wszystko instalowac skopiowałam z powrotem swoje pliki tak jak pisze w książeczce.i gdy zaczęłam grac to się zdenerwowałam otóż zniknęły mi standardowe domy z nocnego życia te gotowe co tam były i zniknęła mi lada z dodatku mody z H&M!!!!!!!!z domami to mały pikuś bo se je wcześniej skopiowałam i wgrałam na nowo ale zniknęła mi ta lada która jest oryginałem z gry rozumiem gdyby był to jakiś dodatek z neta ale nie jest!!!to była ta standardowa lada to była ta lada o nazwie "pokaż mi więcej" i tu moje pytanko z prośbą jak ją mam odzyskac?!pomożecie mi??! a i jeszcze jeden problemik otóż nie włacza mi się sama gra podróże tak jak wcześniej CPR tylko muszę klikac na jej ikonkę dopiero wtedy wyświetla mi się takie okienko z napisem graj i jak potwierdzę to wtedy się włącza czemu tak się dzieje nigdy tak mi się gra nie włączała pomóżcie proszę!!!tylko proszę o jak najszybszą odp bo chcę ten problem jak najszybciej rozwiązac:)pozdrawiam.
chyba niestety sie nie da. chyba że ktoś mógł by poszukac u siebie i Ci wysłac e-mailem. i mam pytanie po co odinstalowywałaś?
neandertalczyk
06.09.2008, 15:23
no właśnie po co odinstalowałaś?
Może spróbuj jeszcze raz reinstalować simsy - powinno pomóc
A jeśli chodzi o to okienko z napisem graj to ono jest dodane w TS2 Podróże i są na nim wyszczególnione na kolorowo wszystkie dodatki, które masz, a na szaro te, których nie masz.
no zrobiłam to po to żeby wgrac po kolei gry żeby mi nie szwankowały bo gdzieś wyczytałam że trzeba po kolei wgrywac tak jak wychodziły żeby nie było problemów.
Nastulka92
06.09.2008, 15:26
To chyba źle przeczytałaś...;) A tak na przyszłość:
*podrÓże- nie podruże,
*stanDardowe- nie stabdardowe,
* RZeczy- żeczy.
Owieczka ^^
06.09.2008, 15:32
kiedyś jak zainstalowałam grę nie było telewizora i kominka, weszłam w jakiś maksisowy dom w którym znajdowały się te obiekty i działa. Spróbuj tak zrobić.
neandertalczyk
06.09.2008, 15:33
W TS1 trzeba było instalować dodatki po kolei, ale w TS2 już nie trzeba.
Ale spróbuj tak jak napisałem reinstalować simy
Simsy trzeba instalować po kolei...... ale tylko The Sims 1! właśnie zainstaluj jeszcze raz
No dobrze sprubóję jeszcze raz je od instalowac i za instalowac ech i dam znac czy wszystko jest:)dzięki za odp. ps. a ty Nastulka92 się nie czepiaj mojej gramatyki bo jak się śpieszę z odp.to nie patrzę jak piszę bo się śpieszę i piszę byle jak żeby było odpisane:)
tiki taki i kasztanki
06.09.2008, 16:08
Sims 2 musisz intalowac w takiej kolejnoci jak były tworzone ale jesli masz np. the sims 2 universyty to nie a potem czas wolbny to nie wiem (to tylko przykład)
neandertalczyk
06.09.2008, 16:18
Simsy 2 nie trzeba instalować w takiej kolejności. Można zainstalować najpierw czas wolny, a później na studiach i wszystko będzie działać, tylko, że trzeba je odpalać z najnowszego dodatku jaki jest zainstalowany, czyli w tym wypadku byłby to czas wolny
hejka zainstalowałam simy jeszcze raz i teraz wszystko mi gra tylko że teraz mam inną prośbę ażeby nie zawalac forum napiszę tu więc jak zrobic parcele publiczną tak aby był na niej nindża??? albo co jest potrzebne aby moje simy mogły cwiczyc tai czi czy coś w tym stylu bo zbudowałam kilka parcelek na dalekim wschodzie ale nie ma ani nindży ani nie ma możliwości tego trenowania albo moja simka chciała się nauczyc jak się wita w tym kraju ale nie było nigdzie możliwości aby się tego nauczyła no i jak korzysta się ze znalezionych map???bo na nie naciskam i w ogóle i nic się nie dzieje XD proszę o jak najszybszą odp.
Kaja - ja ninję łapię na parceli ze stolikami do mahjonga, ale mam też hack, który pozwala uczyć się teleportacji od osoby, która już tę wiedzę posiadła.
Mapę musisz mieć w wyposażeniu sima i jak klikniesz na niego to pojawi się opcja idź na parcelę, a ta tajemnicza parcela będzie ze znakiem zapytania.
Oczywiście na terenach wakacyjnych.
A poza tym cierpliwości. Początki są trudne ;)
Kaja - ja ninję łapię na parceli ze stolikami do mahjonga, ale mam też hack, który pozwala uczyć się teleportacji od osoby, która już tę wiedzę posiadła.
Mapę musisz mieć w wyposażeniu sima i jak klikniesz na niego to pojawi się opcja idź na parcelę, a ta tajemnicza parcela będzie ze znakiem zapytania.
Oczywiście na terenach wakacyjnych.
A poza tym cierpliwości. Początki są trudne ;)
no i tak robiłam naciskałam na simke chyba z milion razy i nic nie pokazała mi się taka opcja o tajemniczej parceli:(a wiesz może jak zrobic sale do cwiczenia Tai-chi???no i wczoraj jak grałam to na serio naciskałam na simke i nie było nic o tajemniczej wyspie mogła isc na parcele publiczną no i spotkałam nindże to dał mi nauke ale tej tajemniczej wyspy ni ma a i nie wiem jak tą sale mam zbudowac żeby cwiczyli te tai-chi:(ktoś pomoże lub wie???
Najczęściej tai chi ćwiczy ten mnich na ukrytej parceli.
Ale możesz też zrobić taką pustą parcelę, gdzie simy nie będą miały nic do roboty i w końcu zaczną ćwiczyć :)
Najczęściej tai chi ćwiczy ten mnich na ukrytej parceli.
Ale możesz też zrobić taką pustą parcelę, gdzie simy nie będą miały nic do roboty i w końcu zaczną ćwiczyć :)
ale rozumiem że nic na niej nie ma byc tylko pomieszczenie do cwiczenia tai-chi???bo u mnie serialnie nie ma takiej opcji XD z tą sekretną wyspą
Kaja - poczytaj kilka tematów o Podróżach ;)
Sim musi odkopać mapę prowadzącą do ukrytej parceli o nazwie Pagoda w Cieniach.
Ma ja mieć w wyposażeniu (plecaku) i kikasz na aktywnym simie "Idź na parcelę".
Wybierasz "Ukryta Pagoda" witasz tam mnicha, przyrządzasz herbatkę zapraszasz go, on się napije i zacznie ćwiczyć tai - chi...
hejka już rozwiązałam mój problem:)dzięki bjork ale dziękuję wam wszystkim za pomoc jaką mi udzieliliście:)beż was by mi się nie udało pozdrawiam serdecznie:) temat do zamknięcia:)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.