PDA

Zobacz pełną wersję : Aktusralisracja, kurdęę. HELP MEHH ZIĄ.

inuchan15
08.09.2008, 20:57
Więc, droga Rocket, czy jak Ci tam jest, czytałam ten Twój post o aktualizacji, mam podobny problem, ale jednak nie taki sam, a już, juz miałam nadzieje, że w końcu się wszystko rozwiąże. Nie, nie czytałam innych tematów z jednego prostego powodu - nie chce mi sie. Czemu? Bo jest ich za duzo. a ja nie mam DUŻO czasu na przeglądanie tematów których jest DUŻO na DUŻYM forum... za dużo słowa DUŻO? xD welllll... saa, kontynuując wyskakuje mi przy instalacji dodatku mniejszego czyli KUCHNI I ŁAZIENKI oraz IKEI - przy aktualizacji, błąd w stylu "ble ble posiadasz starszą wersje gry the sims 2 zwierzaki, jeżeli chcesz coś tam lalalala pobierz nowsza aktualizacje" a potem to samo ale z 4 porami roku. Próbowałam ściągac jakieś patchy łatki jakies aktualizacje ale nie wiem jak to zrobić szczerze mówiąc^^' cóż, jestem z tych którym trzeba tłumaczyć do zerzygania^^' normalnie mam doła, bo nie moge żyć bez ikei i kuchni i łazienki, dla mnie to totalny bezsens, żeby ludzie kupowali za ciężko zarobione pieniądze gre a tu taki zong na chacie przy pc cos tam nie dziala bo srutututu aktualizacja -.-' na kij to? plzz help mehh XD

PS To nie jest tak do "Rocket" tak mi sie tylko napisało bo ona/on/ono napisała/ał/ło ten temat em no.. xD

haughton
08.09.2008, 21:13
Widzę, że nie chciało Ci się szukać, ale na napisanie niezrozumiałego posta z wątpliwej urody ozdobnikami typu "srutututu" czas się znalazł....

Co poszło nie tak, nie udało Ci się pobrać aktualizacji? Może więcej szczegółów na temat tego, co robiłaś?

blakistoni
09.09.2008, 06:21
A ja zrozumiałam..chyba ^^

Patche czy tam jak wolisz łatki się ściąga z oficjalnej strony the sims 2..tak,tak właśnie z tej którą podała Rocket klikasz na łatkę ściąga się otwierasz,samo to aktualizuję grę i po kłopocie ;)

Jeśli nie o to chodzi to przepraszam..ale nie umiem czytać takich postów ;)

A i Rocket to ona,a nie on ani ono ;)

inuchan15
09.09.2008, 19:13
Wiem, to z tym ona on ono to żarty były xD a tak chodzi mi o aktualizację, ponieważ nie wiem jak ją dograc do gry by działała normalnie =.=' a haughton moze jestes za malo inteligetny by to zrozumiec widac ze kolezanka pod spodem mądrzejsza xD ale mniejsza, nie moge bez tego grac po prostu -_-'

blakistoni
09.09.2008, 19:20
Po prostu - ściągasz,zapisujesz ją gdzie chcesz,klikasz 2 razy,a to się samo aktualizuje..a może nie wiesz jaką pobrać?

haughton
09.09.2008, 19:26
Ależ ja zrozumiałem pomimo tego, że opisałaś swój kłopot wyjątkowo chaotycznie. Swoją wypowiedzią chciałem Ci zwrócić uwagę, że tu sie rozwiązuje problemy a nie organizuje konkurs na najbardziej "OdJaZdOwEgO cOoL posta". Zmagania typu "who's cute and who's not" to na fotka.pl, nie na thesims.pl.

Wracając do problemu: musisz pobrać odpowiedni plik z linku podanego przez Rocket i uruchomić go. Gra się zaktualizuje i wtedy możesz bez problemu zainstalować dodatek.

EDIT: koleżanka powyżej mnie wyprzedziła.

inuchan15
09.09.2008, 20:09
kk Kiciuuśś. Nom, nie do końca wiem którą, i nie wiem czy ona zadziała jak juz wszystko mam poinstalowane oprócz tych 2 dodatków które nie chcą sie zaktualizować? pozatym mi wyskakiwał jakis błąd a na tej stronie pisało "prosze pzygotowac płyte z the sims 2" czy coś podobnego, ale że the sims 2 podstawowe czy zwierzaki? bo w końcu to miała być aktualizacja zwierzakow, no a potem 4 pór roku...

haughton, chyba mylisz mnie z pustymi laleczkami pozujacymi do zdjec xP I dajmy już spokój ^^

haughton
09.09.2008, 20:15
Tak, jak napisała Rocket w przyklejonym temacie - aktualizujemy PODSTAWĘ gry, czyli pobierasz patch albo do wersji The Sims 2 na 4 płytach CD, albo do wersji na 1 płycie DVD i uruchamiasz go. Po tej aktualizacji bedziesz mogła instalować wszelakie dodatki oraz mini-packi i gra nie będzie już wyświatlała denerwujących komunikatów.

Rocket
09.09.2008, 20:22
na tym "duzym forum" istnieje cos takiego jak "wyszukiwarka" dzieki ktorej nie trzeba przegladac wszystkich tematow, aby znalezc rozwiązanie problemu. ALE, ale, mia donna, aby znaleźć cokolwiek trzeba umieć czytać ze zrozumieniem. gdy się posiądzie ta umiejetność mozna zauważyć takie szczegóły jak:

3. Ściągnij patcha do podstawy
[...]
PAMIĘTAJ ABY MIEĆ PRZY SOBIE PŁYTY OD PODSTAWY!

lub

1. Tematy:

Naucz się je nazywać. Nie wybieraj nazwy: "dziwny problem", bo wtedy mniejsza ilość osób znających odpowiedź wejdzie na topic, a ktoś mający ten sam problem w czasie szukania nie znajdzie twojego tematu (wyszukiwarka). Nazywaj tematy krótko i zrozumiale.