PDA

Zobacz pełną wersję : Mój sim sie nie rusza!

Saisha
12.09.2008, 16:01
Grałam sobie dziś w simsy na uniwersytecie i wysłałam moją facetkę fo jaccuzi. pomyślałam se, że mi się już nudzą te studia i chce żeby już była dorosła to wpidałam kod
booiprop testingCheatsenbled true
I wybrałam na niej "Set to Brightday" czy jakoś tak. po chwili, jak już włączyłam czas i wysłałam ją do spania, ona nie reagowała. Niby skreśliłam siedzenie w jaccuzi ale ono nie znikało. Robiłam dosłownie wszystko, kazałam jej spać na ziemi, jeść, u żywałam innych żeby ją wołali ale ona nie reagowała. W końcu zresetowałam kompa bo bałam się to zap[isać ale moja dwugodzinna gra poszła na nic. Cz6m to mogło być spowodowane?

blakistoni
12.09.2008, 16:06
skasuj sima kodem move_objects on wydź z univerka i wejdź i będzie już ok
A czym spowodowane..? Czasem simowie się zacinają..to błąd w grze ;)

EDIT - wrong :P U mnie działa Move_objects a nie bez tej jakby spacji ;)

Eclipse
12.09.2008, 16:10
Czynność jak najbardziej mogła być spowodowana kodem lub po prostu błąd gry, bo boolprop psuje grę.

I mam rozumieć, że ta Simka tam dalej stoi czy nie? Nawet jeśli nie, następnym razem wejdź w tryb kupowania, otwórz konsolę kodów i wpisz moveobjects on. Usuń Delete'm Simkę. Wyjdź z gry. Po ponownym wejściu do gry, Simka będzie na Twojej parceli i powinna się normalnie poruszać.

Mam nadzieję, że mnie zrozumiałaś.

EDIT: ktoś mnie wyprzedził.

legolas
12.09.2008, 16:33
Kotka22 nie move_objects on bo to jest do TS1 tlko MoveObjects on to do ts2

FakeYourDeath
12.09.2008, 16:48
u niektorych dziala move_objects on
np. u mnie ;]]

arbuzuje
12.09.2008, 20:30
I u mnie ;)
Jest prostszy sposób na "odcięcie" Sima. Prostszy i lepszy, bo nie kasuje jego umiejętności. Wpisujemy boolprop testingCheatsEnabled true i wybieramy opcję Force error. W okienku które się pojawi wybieramy Reset. I po sprawie :)