Zobacz pełną wersję : "Zapłać czynsz" i "zapukaj"
agnieszka130187
13.09.2008, 22:03
U mnie nie ma wogóle opcji zapukaj.... jest tylko poproś o wyjście... Na skrzynce też nie mam opcji zapłać czynsz, tylko zapłać rachunki... a poniedziałek już dawno minął....
CZY KTOŚ MA TAKI SAM PROBLEM JAK JA ??? DZIWNE TO, A DOZORCA NAWET SIĘ NIE UPOMINA O CZYNSZ...
Z jednej strony to dobrze ;)
Ale czyż nie masz jakiegoś moda z netu który może psuć tę opcję płacenia czynszu? Szczególnie chodzi mi o insiminator.
Co do płacenia rachunków, to jest normalne, że oprócz czynszu trzeba płacić rachunki i to dwa razy w tygodniu jakoś.
Chociaż mi z kolei tutaj czasami wywala błąd i myślę, że jest to błąd gry.
A propos zapukaj/ poproś o wyjście to musisz się upewnić, że osoba, którą chcesz odwiedzić jest w domu (wtedy pojawia się opcja zapukaj i jeżeli simy mają dobre kontakty, to będziesz mogła odwiedzić sąsiada).
Jeżeli ten sim, którego chcesz odwiedzić szlaja się gdzieś po podwórku, lub jest w pracy, to pojawi się opcja "poproś o wyjście" i w zależności albo komunikat, że już wyszedł, albo, że jest w pracy.
Jeżeli nie o to chodziło i nadal nie masz tych opcji, to wywal coś z downloads, co mogłoby psuć opcje gry :)
pozdro :)
agnieszka130187
14.09.2008, 13:38
Zwrócę uwagę na sąsiadów, bo faktycznie super dobrych kontaktów nie mam, jednak z czynszem to dziwne...a inseminatora nie mam...
Może przeskanuj Downloads?
agnieszka130187
16.09.2008, 16:21
Wywaliłam cały downloads i dalej nie mam opcji zapłać czynsz.... wszyscy sąsiedzi w poniedziałek płacą czynsz a ja klikając na skrzynkę widzę szarą strzałkę i nie można wykonać żadnego działania.... mogę płacić tylko rachunki, które przynosi listonosz.... a właściciel mieszkania nie upomina się nawet o czynsz ani nic... POMOCY
Ewelusia
23.09.2008, 13:13
A próbujesz zapłacić czynsz w tej skrzynce na listy czy tej obok drzwi?
agnieszka130187
30.09.2008, 19:48
A obok drzwi znajduje się jakaś skrzynka ??? Ja próbowałam płacić w tej dużej skrzynce zresztą tam wszystkie simy płacą. Żadnej skrzynki koło drzwi nie widziałam.....
U mnie jest zapukaj, ale nic się wtedy nie dzieje... sim puka i nic. Sąsiedzi byli przyjaciółmi sima, a ja próbowałam często i o każdej porze...
A próbujesz zapłacić czynsz w tej skrzynce na listy czy tej obok drzwi?
Jest tylko jedna skrzynka. Po zmianie domku na blok skrzynka automatycznie zmienia się na tą większą :P
agnieszka130187
03.10.2008, 20:27
Łatka naprawiła błąd, wszystko działa już poprawnie.
A to ciekawe, bo żadna łatka jeszcze nie wyszła, albo ja nie potrafię jej znaleźć :P
@Down.
Dzięki bardzo :P
ultraviolence
03.10.2008, 20:38
http://thesims2.ea.com/update/getpatch.php?appVersion=1.16&languageCode=1
Woltuwa, tu masz łatkę do OŻ.
Malinkka
27.10.2008, 15:41
Ok ale czy to nie jest tak że w każdy poniedziałek przychodzi administrator bloku i pobiera czynsz?? Ja niewiem bo w żadnej rodzinie nie gram ponad tydzień simowy najwyżej 4 dni
w poniedzialek pokazuje sie komunikat w stylu: dzin dobry lokatorzy, dzisiaj poniedzialek, czas zaplacic czynsz. jak nie aplacisz w pon, to przychodzi do ciebie we wtorek i krzyczy, ze nie zaplacilas i kaze zaplacic
beata18ns
05.03.2009, 08:33
u mnie sie nie pojawia ani ten komunikat ani tez inni mieszkancy nie placa, nikt sie tez nie upomina o czynsz. nie mam tej skrzynki na czynsz tej duzej takiej. otoz jak wczytuje otoczenie jaskinia pokrzyku to widze z wysoka ze ta skrzynka jest przy blokach,ale jak wchodze na parcele juz simami oczywiscie to nie ma jej ;] wiec kicha. jest normalnie kosz i ta mala taka na rachunki. jak sama zbuduje blok to oczywiscie jest tak samo tylko ze nawet z wysoka nie widac zeby przy nim stala ta duza skrzynka.
latka tu nie wiele pomaga.
moze ktos pomoc?
Jak łatka nie poprawia?! Musi pomóc, bo tak jest stworzona, że nie ma rady (jeśli oczywiście prawidłowo ją zainstalowałaś) aby nie działała :/
Hefalump
07.03.2009, 07:28
Wytłumacze:
1.Może gdy wybije poniedziałek to kasa leci na czynsz a sim nic nie robi.Np.Po zamówieniu jedzenia sim bierze to co zamówił i nic nie płaci a kasy ubywa.
2.Skrzynka koło domu:
-Może ktoś coś pomylił apartament ze zwykłym domkiem.
-Jaskinia Pokrzyku/Apartamenty Strzeżone/tam koło drzwi do mieszkania jest taka szkrzynka ale to jest kosz na śmieciu.
beata18ns
07.03.2009, 11:03
własnie ze nie, aktualizowalam normalnie poprzez sciagniecie tej aktualizacji z ea stronki tam ktos podawal juz linka wczesniej, kliklam na to i sie samo zaktualizowalo wyskoczylo okienko ze aktualizacja poprawna czy cos w tym stylu no i dalej to samo. nie da sie zaplacic czynszu w poniedzialek bo nie ma tej skrzynki, nie wyskakuje komenda ze trzeba zaplacic, nikt sie o czynsz nie upomina, kasa tez nie ucieka z konta co poniedzialek. tak ze tak jak mowie latka u mnie nie dziala.
ultraviolence
07.03.2009, 15:29
Beata, a ściągałaś jakieś defaulty skrzynek z neta? Ja tak miałam przez jedną, która ściągnęła mi się razem z zestawem do upiększania ulic :P
beata18ns
07.03.2009, 16:38
mam taka :P sciagnieta razem z jakas parcela ktora sciaglam, rozumiem ze usunac?;p
ultraviolence
07.03.2009, 20:00
Przenieś na pulpit i bez niej odpal grę. Jak problem zniknie, to znaczy, że lepiej tego defaulta wykasować, a jeśli nie... trzeba będzie kombinować dalej. Chociaż podejrzewam, że na 99,9% to właśnie powód takiego zachowania gry.
beata18ns
08.03.2009, 16:49
no usunelam i narazie to nie mam wogole skrzynek nawet tych zwyklych :D ale nie odpalalam ponownie gry, usuwalam w trybie kupowania ta skrzynke bo tak to ciezko ja znalesc.. zobaczymy co bedzie jak odpale ponownie. oby wszystko gralo.
beata18ns
20.03.2009, 08:57
no i dalej nic,potrzebuje zeby mi ktos przeslal ta skrzynke na maila ;/
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.