Zobacz pełną wersję : Nie idzie wstawić drzwi.
Podczas budowania domku pojawił się mały problem. wybudowałam fundamety na górce, tak , że przednia cześć domu jest tak wysoka jak ściana, a tylnia ma wysokość zwykłego fundamentu, w środku zrobiłam piwnicę i chciałam zrobić do niej drzwi z zewnątrz. Przypominam - fundament równa się wysokości ściany, sprawdzałam. Tylko, że nijak nie da się wstawić tych drzwi. Raz pisze, że wykracza poza parcele, a dom jes na środku działki i do końca parceli jest dużo... czasem natomiast pisze, że obiekt musi być umieszczony w ścianie... Może dam screeny:
http://i34.************/28ksk6e.jpg
http://i35.************/zss306.jpg
Ma ktoś jakieś pomysły jak wstawić te felerne drzwi ?
Citronné
15.09.2008, 14:59
Używasz seethema?? Raz tam sobie właśnie włączyłam pewną opcję i też nie mogłam drzwi ustawić.
Nie, nie mam żadnych programów, ani dodatków z neta.
Fiorella
15.09.2008, 15:00
Może spróbuj zrobić podłogę po obu stronach, albo wpisz kod moveobjects.
Usuń kawałek fundamentu i postaw na tym miejscu ścianę. Wtedy spróbuj postawić drzwi. :P Wątpię, aby pomogło, ale może warto spróbować. ;)
wpisz kod moveobjects.
Odradzam. :]
O ile mi wiadomo, w fundamentach nie da się stawiać drzwi :P
z podłogą też się nie da. Patrzyłam. Fiorella, kiedy wpisze move... simowie nie będą mogli przez nie wchodzić, a tu chodzi o funkcjonalność =] .
Królik - to w jaki sposób ludzie robią drzwi do piwnicy ?
Widziałam to na kilku domach i wydaję mi się, że nie powinno być problemu...
Désignér - spróbuję, ale chyba między kawałkiem fundametu, a drugim kawałkiem nie będzie się dało zrobić ściany.. o.O
Fiorella
15.09.2008, 15:05
Mnie kiedyś wyszło z moveobjects, ale skoro to nie wychodzi to pewnie macie rację.
Jeśli tam są fundamenty, to myślę, że Designer może mieć rację.
haughton
15.09.2008, 15:13
Jeśli masz z przodu fundament wysokości ściany - usuń jego część, wstaw zamiast niego ścianę i wtedy drzwi. Ewentualnie możesz skorzystać z poradnika na ten temat w dziale "budowanie", ale sposób w nim opisany wymaga użycia hacka z MTS2 -> http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=43692.
haughton - i to zadziała ?
nie mogę nic ściągać więc, na ten drugi sposób nie idzie =/
Désignér - spróbuję, ale chyba między kawałkiem fundametu, a drugim kawałkiem nie będzie się dało zrobić ściany.. o.O
Nie ma rzeczy niemożliwych. :P
W simsach wszystko jest mozliwe xD
Zobacze poźniej , bo narazie jestem zajęta i dam znać , czy się udało.
W takich momentach zwykle wpisuje move_objects on :D
Kroffka , mówiłam , że chodzi o funkcjonalność tych drzwi... wstawienie ściany nic nie dało, bo miałam już umeblowane piętro, więc nie wyburzałam fundamentów. Spróbuje kiedy indziej. teraz obęde się bez piwnicy. Mimo wszystko dzięki.
a moim skromnym zdaniem po prostu nie ma takiej opcji w simsach i nie zrobisz tego bez hacku z MTS2. Wiem, bo sam kiedyś z tym kombinowałem. Więc, jakby co, to następny razem ModTheSims2 stoi otworem ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.