Zobacz pełną wersję : Poważny Problem ! ! ! zniknal folder.
Rose_Rozyczka
17.09.2008, 15:20
Problem znowu T_T gdy pożyczyłam od koleżanki Sims 2 CPR I odinstalowałam po 2 dniach to zniknął mi folder Sims 2 i gdy od nowa zainstalowałam to chciałam wpakować dodatki do Download ale się nie dał ten plik w którym się znajduje to Winrrar i ten plik ma postać package a przedtem było inaczej i był inny plik Help T_T
psychickid
17.09.2008, 15:29
nie za bradzo rozumiem. Ale jeśli to winrar, to wystarcz rozpakować i dać do download.
1. Tematy:
Naucz się je nazywać. Nie wybieraj nazwy: "dziwny problem", bo wtedy mniejsza ilość osób znających odpowiedź wejdzie na topic, a ktoś mający ten sam problem w czasie szukania nie znajdzie twojego tematu (wyszukiwarka). Nazywaj tematy krótko i zrozumiale.
.................................................. ..................
bubel-96
17.09.2008, 16:44
Nie ma foldery 'EA games' czy 'The sims 2'? Bo jeżeli to pierwsze to wystarczy wejść do gry i wtedy jak się EA games nie pojawi to nie wiem, a jak Downloads sie nie pojawi to stwórz go sama
Rose_Rozyczka
18.09.2008, 15:39
no nie o to mi chodzi mi o to że tylko działają mi dodatki oficjalne a nieoficjalne przybierają postać Package
pliki o formacie ".package" wystarczy umieścić w folderze 'Moje dokumenty -> EA Games -> the Sims 2 -> Downloads' :)
na pliki o formacie ".Sims2pack" klikasz dwa razy i instalujesz (wyskoczy okienko i wystarczy kliknąć na "OK")
bubel-96
18.09.2008, 18:20
A jesli ich nie widac w grze to chyba musialabys sciagnac CEP'a.
Rose_Rozyczka
18.09.2008, 18:26
pliki o formacie ".package" wystarczy umieścić w folderze 'Moje dokumenty -> EA Games -> the Sims 2 -> Downloads' :)
na pliki o formacie ".Sims2pack" klikasz dwa razy i instalujesz (wyskoczy okienko i wystarczy kliknąć na "OK")
ale jak instaluje to mi wyskakuje "Kliknij Dwukrotnie" Bla bla... i dalej nie mogę instalować
blakistoni
18.09.2008, 18:27
Jeju..co to znczy nie możesz..? Wytłumaczysz..?
Rose_Rozyczka
18.09.2008, 18:30
no bo nie mogę instalować wyskakuje błąd że muszę dwukrotnie kliknąć a kliknęłam dwukrotnie co jest grane??
bubel-96
18.09.2008, 18:31
A co dokładnie pisze?
blakistoni
18.09.2008, 18:32
+.+
No to 2x klik i CZEKASZ aż się uruchomi =.=
Ale jakiś napis się pojawaia czy jak ?
Rose_Rozyczka
18.09.2008, 19:46
pojawia się napis żebym dwukrotnie kliknęła a kliknęłam
Daj nam screena tego "że muszę dwukrotnie kliknąć" :P
Pachnąca jaśminem
18.09.2008, 20:02
A co dokładnie pisze?
"A co dokładnie JEST NAPISANE?"
Pliki .package wgrane do katalogu Downloads automatycznie znajdą się w grze. Pozostałe, na przykład .Sims2Pack, musisz najpierw zainstalować. Zrobisz to, dwukrotnie klikając na wybranym pliku lewym przyciskiem myszy.
Ad)Niżej.
'Jest napisane' jest formą w tym wypadku odpowiednią. 'Na tablicy jest napisane "Bla bla bla"'
'Pisze' jest formą odpowiednią do zdania, gdy czynność jest wykonywana w wyznaczonym, aktualnym, momencie. 'Jasiu pisze po tablicy'
Co do .Sims2pack'ów, spróbuj je uruchomić poprzez:
Otwórz za pomocą: -> Wybierz program... -> Przeglądaj -> Najnowszy dodatek do simsów -> CSBin -> PackageInstaller :P
Wyjdzie właściwie na to samo, aczkolwiek może pomoże ;)
@DOWN.
Ale poprawniejsza forma to "jest napisane", "pisze, że" to bardziej potoczna forma :)
haughton
18.09.2008, 20:08
A co dokładnie pisze?
"A co dokładnie JEST NAPISANE?"
Obie formy są poprawne.
Rose_Rozyczka - może faktycznie opisz dokładnie co robisz, albo wstaw screeny, bo niezbyt zrozumiale przedstawiłaś problem.
Znam ten problem.
Pozostaje Sims2Pack Clean instaler do pobrania z www.modthesims2.com
Rose_Rozyczka
18.09.2008, 20:22
oki to zaczynam wcześniej tak nie było ale jak odinstalowałam CPR to folder The sims 2 zniknął to zrobiłam reinstalkę a po reinstalce chcialam sobie z najnowszej płytki dodatki pościągać ale się nie dało bo był plik package a przedtem Simpack i tak jest z innymi płytkami nie wiem co się w ogóle stało A tak na marginesie ci co się sprzymierzają do kupna CPR nie polecam bo to według mnie wadliwy dodatek:(( i bardzo się zawiodłam jak pożyczyłam i to się zaczeło wszystko od CPR kolega radził żebym nie pożyczała ale ja nie posłuchałam i porzyczyłam(głupek)
Pachnąca jaśminem
18.09.2008, 20:27
Jeśli jest to plik .package to jaki problem? Wklejasz i już. Plik znajdzie się automatycznie w grze.
A ja cię notabene proszę, abyś jakoś dokładniej sklecała zdania, a nie pisała co ślina na język przyniesie. to naprawdę utrudnia zrozumienie tekstu.
Dwa: Czy CPR jest oryginalny, czy piracki?
Trzy: oryginalny? zawsze można wymienić w sklepie, pod pretekstem wadliwej płyty.
Cztery: W instrukcji wyraźnie pisze, aby robić kopie zapasowe folderu "The Sims 2"
Może przypisala rozszerzenie .package do winrara podczas jego instalacji :)
Rose_Rozyczka
19.09.2008, 12:18
Woltuwa jeśli pisałam że pożyczylam znaczy że to nie pirat ;) aha Mamełe zaraz sprawdzę ale nie mam tak dużo czasu.
oki sorki że piszę posta pod postem ale przepisałam dokładnie problem proszę oto i on:W celu zainstalowania elementu proszę kliknąć dwukrotnie na pliku z pakietem elemętów.O co z tym kaman jeśli ktoś wie jak zmienić plik package na inny napisać na gg:4359775, i oczywiście nie chodzi mi o dodatki oficjalne tylko o nieoficjalne będe bardzo wdzięczna
Chodzi ci o plyte Gry eXtra?
Nie sluchaj ich co wypisuja, bo dali pewnie ogolna instrukcje do wszystkiego a oni znaja sie tak na simsach i dodatkach do nich jak krowa na savoir vivre. Po rozpakowaniu win rarem po prostu pliki package wrzuc do downloads a dwukrotnie klikaj tylko na pliki z rozszerzeniem sims2pack.
Toyoko_FM
20.09.2008, 11:23
no ale jej chodziło jak zmienić plik package na inny plik
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.